Nešto više od dvije godine, točnije 30. listopada 2020., kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić u Madridu je na adresi odvjetničkog ureda osnovao vlastitu tvrtku "Modric Family SL" s početnim kapitalom od 3.000 eura. Tvrtka za nekretnine dokapitalizirana je ove godine s fantastičnim iznosom pa je od 15. lipnja ove godine temeljni kapital 10.184.000 eura. Kapetan Vatrenih firmu je osnovao godinu dana nakon što je u Luksemburgu zatvorio tvrtku zbog koje je bio osuđen u Španjolskoj za utaju poreza. "Modric Family SL" je poduzeće za kupnju, promociju, gradnju, održavanje, prodaju, zakup, konzervaciju i iskorištavanje svih vrsta nekretnina, od luksuznih kuća, preko nastambi u urbanističkim naseljima, do zgrada u industrijskim postrojenjima, hotela i objekata u sportskim centrima. Kompanija se može baviti i svim vrstama financijskih ulaganja, pokazuje izvadak iz trgovačkog registra u Madridu. Modrić posjeduje luksuznu vilu u Madridu gdje i živi s obitelji. Više je puta rekao da s obitelji namjerava nastaviti živjeti u Madridu, gdje se doselio 2012. godine, ali da ne zna čime će se baviti kada okonča igračku karijeru. Ovoljetne krupne investicije na prestižnoj lokaciji u Valdebebasu možda daju odgovor na Plan B koji proslavljeni kapetan Vatrenih ima kada objesi kopačke o klin i razduži Realov i kapetanski dres Vatrenih. Radi se o Modrićevom nekretninskom pothvatu, kupnji zemljišta od gotovo 1000 četvornih metara između lokacije znane kao Argentinska Republika te druge pod imenom Nuevos Ministeriosa. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Karijera svakog pa i najelitnijeg nogometaša u koje spada Luka Modrić, iako donosi više milijunske ugovore, kratka je i svatko mora razmišljati kada kopačke objesi o klin. Neki se odlučuju na financijska ulaganja, drugi kreiraju različite poslovne projekte, a neki čak protrate sve što su zaradili u sportskoj karijeri. Mnogi drugi odlučuju ulagati u tržište nekretnina, a jedan od takvih je Luka Modrić, vezni igrač Real Madrida, koji je u dobi od 36 godina te mu se, iako to nitko ne želi, bliži datum umirovljenja. Da misli ozbiljno s ostankom u Španjolskoj dokazuje da je tvrtku Modric Family SL ove godine dokapitalizirao s 10 milijuna eura. Učinio je to nakon kupnje više vrijednih nekretninaa, među kojima je i parcela na kojoj je prije bio hotel s vrtom, površine je 941 četvorni metar, koliko je upisano u zemljišne knjige.

Lokacija parcele je u srcu područja El Viso, zmeđu Republike Argentine i Nuevos Ministeriosa, ima veliku ekonomsku vrijednost i mogla bi doseći do osam milijuna eura, prema podacima iz registra. El Viso je trenutno najbogatija četvrt španjolske prijestolnice koja je pretekla četvrt Salamanca. Aristokrati, poslovni ljudi, političari i diplomati nastanjuju to područje već pola stoljeća. Nalazi se u okrugu Chamartín i na području od 2 milijuna m2 živi tek 17.502 stanovnika, jasno bogataša. Zemljište koje je kupio Luka Modrić u El Visu je građevinsko. Tako će Modrić moći izgraditi i hotel ili odlučiti se za gradnju urbane vile. U toj istoj ulici ili oko nje, primjerice, sagrađena je samostalna vila od oko 713 četvornih metara za iznos od 10 milijuna eura, a cijena po metru iznosi oko 14.025 eura. Ili puno manji (370 kvadrata) za oko četiri milijuna eura.

To nije jedina kupnja koju je Luka Modrić obavio sa svojom tvrtkom. Kapetan Vatrenih kupio je tri novoizgrađena stana u rezidencijalnoj četvrti u Valdebebasu, koja se nalazi nekoliko metara od sportskog kompleksa Real Madrida i ima zajednički bazen uz ostale sadržaje za slobodno vrijeme. Svaka nekretnina ima izgrađenu površinu veću od 135 četvornih metara i uključuje spremište i garažno mjesto. Zapravo, u zgradi nema nekretnina za prodaju, već se iznajmljuje, što je opcija koju bi Hrvat mogao izabrati za stalni prihod i oko 2.100 eura mjesečno ako kao referencu uzmemo cijenu koju je postavio jedan od njegovih susjeda. Osim toga, Luka Modrić je dobio i tri parkirna mjesta nekoliko metara od svojih stanova kupljenih u Valdebebasu. Međutim, unatoč ovim kupnjama, nogometaš živi u vili koja se nalazi u madridskoj urbanizaciji La Moraleja (Alcobendas) sa suprugom Vanjom Bosnić i djecom.

U susjedstvu živi jedan od njegovih suigrača u bijelom klubu, poput Karima Benzeme; dok se drugi odlučuju za jedno od najekskluzivnijih područja Madrida, kao što je La Finca (Pozuelo). Inače, Modrić je u svojoj madridskoj firmi postupno povećavao temeljni kapital: od početnih 3.000 eura, preko iznosa od 500.000 eura do iznosa većeg od 10,18 milijuna eura koji su nastali nakon što je uložio u sve gore istaknute vrijedne nekretnine. Iako će ova vijest mnoge ražalostiti zacijelo su i Luka Modrić, njegova supruga Vanja te djeca oduševljeni životom u Madridu i prednostima Španjolske u odnosu na Hrvatsku. Uostalom, iako je Luka Modrić omiljen među hrvatskim navijačima ne možemo smetnuti s uma da je Hrvatska zemlja u kojoj se njegovo i ime supruge više puta našlo na sudskoj ploči.

U pravilu se radilo o ovrhama zbog neplaćenih komunalija za stanove na više lokacija ili pak neplaćenim mobitel računima. Vjerojatno je španjolski ustav uređeniji od hrvatskog pa su tamo Modrići vidjeli i bolju perspektivu za svoje troje djece koja su prirodno povezanija više sa Španjolskom nego Hrvatskom. O ovrhama koje su proteklih godina u domovini snašle Luku Modrića ali i njegovu suprugu Vanju svjedoče 4 članka koje smo ranije objavili. Tako smo polovicom studenog ove godine objavili članak: 'NEVOLJE VANJE MODRIĆ Ženu Luke Modrića traži zagrebački sud, snašla je ovrha zbog dugova na vili kapetana Vatrenih u zadarskom Kožinu - Dok se hrvatska reprezentacija priprema za odlučne obračune u Kataru neumoljivi hrvatski ovrhovoditelji nemaju predaha niti propuštaju prilike za ovršne omče'.

Potkraj srpnja 2021. objavili smo članka naslovljen s: 'NEVOLJE KAPETANA VATRENIH Ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić prije uhićenja ovršio Luku Modrića - Odvjetnički ured 'Hanžeković i partneri' preko javnog bilježnika Joze Rotima poslali su na sud prijedlog provođenja ovrhe nad Modrićevom imovinom'. Prethodno smo početkom istog mjeseca objavili članak pod naslovom: 'IMA VILE A NE PLAĆA REŽIJE Luki Modriću u Hrvatskoj stalno stižu ovrhe, doznajte koja je zadnja u nizu - Javni bilježnik Kristian Hukelj sudu je dostavio prijedlog pljenidbe u slučaju da kapetan naše repke dug ne plati u roku osam dana'. Polovicom studenog 2020. pisali smo o prvoj ovrsi nad Modrićem u članku pod naslovom: 'LOŠA VIJEST ZA KAPETANA VATRENIH: Zagrebački sud traži Luku Modrića zbog ovrhe - Ovrha nad hrvatskim reprezentativcem objavljena je na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu'.