Doznajte gdje aktualni i bivši izborik žive u središtu metropole, pije piće te kako se odjenu po vjetrovitom i ćudljivom svibanjskom vremenu, kome prilaze a koga ne primjećuju slučajni prolaznici.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Miroslav Ćiro Blažević stanovnik je samog središta hrvatske metropole. Otkako je korona stigla u sve dijelove svijeta pa tako i kod nas trener svih trenera svaki dan kreće se samo između svoja dva stana u centru Zagreba. Jedan je u neboderu na Trgu bana Jelačića a drugi je u obližnjoj Gajevoj ulici. No, i Zlatko Dalić, iako službeno živi u Varaždinu, ima svoj komadić stambenog raja u srcu metropole, točnije u luksuznom Ban centru o čemu smo već objavili članak.

Iako su bivši i aktualni izbornik de facto susjedi, odnosno dijeli ih tek stotinjak metara zračne linije, rijetko im se putevu susretnu. Tik do Dalićevog Ban centra posluje slastičarnica Ćirinog sina i to u sklopu Johann Franck kavane na Jelačić placu kao što smo ranije pisali. No, Dalić piće pije u atrijskom kafiću koji se nalazi u sklopu Ban centra. Ćiro je godinama bio posjetitelj Ban kavane nadomak spomeniku banu Josipu Jelačiću ali otkako se ona zatvorila draži mu je kultni Charlie u Gajevoj ulici od Male kavane koja se nalazi na Jelačić placu. Ćiri je bez obzira na poodmaklu dob itekako važna elegancija ili skockanost. Zato uvijek ima elegantno odijelu i neku od majica u živoj boji.

Ćiro odijelo kombinira s majicom, vrlo često u žutoj boji. No, Dalić je više sportski tip pa ne čudi da su njegov modni znak, kada nije na izborničkoj klupi, isprane traperice i kožnjak. Svibanj nas je iznenadio hladnoćom ali iako Ćiru nagriza zub vremena i godina zbog kojih se sve opreznije kreće središtem metropole, ipak će uvijek radije odjenuti lagani sako od tople jakne. No, zato se Dalić nije dao vremenski nasukati pa je u danu kada su vjetrovi puhali ipak odjenuo i vestu preko košulje. Zamijetili smo još jednu stvar, Ćiri bi u vrijeme vrhunca ljudi masovno prilazili ali sada ga skoro ne primjećuju. No, zato je njegov nasljednik Dalić  poželjna meta slučajnih prolaznika pa mu je u trenu, dok je čekao limuzinu koja je došla po njega, priskočio jedan od prolaznika.