Za najdulje tri mjeseca zablistat će dobri stari Kraljičin zdenac. Osim tradicionalne ponude jela i pića novi poduzetnik vlasnik Teo Karanušić, koji je zadnjih godina zbog posla proputovao svijetom, planira uvesti niz sadržaja koji će Sljeme učiniti zanimljivom destinacijom za one koje traće više od svježeg zraka i graha s kobasom. Jedna od inovacija bit će i ebru - umjetnost slikanja na vodi pa će tako jezerce kod Kraljičinog zdenca koloristički biti transformirano ali isključivo prirodnim pigmentima.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Godinama je Kraljičin zdenac zbog svoje lokacije bio jedno od posjećenijih mjesta svih izletnika na Sljeme. No, onda je nekoliko godina zjapio prazan i podlijegao nemaru i zubu vremena. Sada će se ta situacija stubokom promijeniti jer lokal uskoro otvara svoja vrata. Novu gastronomsku ponudu te bogatu kartu pića gosti će moći krajem proljeća već kušati na terasi lokala.

Doznali smo za zanimljive i inovativne planove kojima se želi kod posjetitelja stvoriti visoka razina doživljajnosti. Tako će posjetitelji osim jela i pića moći sudjelovati u raznim edukativnim i umjetničkim radionicama, vježbati aerobik ili jogu, meditirati, pogledati izložbu ili predstavu neafirmiranog ili alternativnog umjetnika. Dogovoren je nastup umjetnice koja je u Turskoj usavršila tehniku erbu - umjetnost slikanja na vodi.

Tako će oslikati vodenu površinu isključivo prirodnim pigmentima kako ne bi bilo nikakvih posljedica po okoliš. Planirano je maštovito uređenje terase tako da će ona samo u bitnom zadržati stare tradicionalne konture. Cilj je kod posjetitelja postići osjećaj relaksiranosti ali i odmak od oskudne sljemenske gastro svakodnevice.

U brojnim europskim izletištima trendovi su posjetiteljima približiti ne samo benefite čistog zraka i zelenila već je na djelu puno šira ponuda - u rasponu od radionica za izradu tradicionalnih ali predmeta višeg cjenovnog praga pa sve do taljenja rudača u malim ložištima kako bi sudionici mogli iskusiti uzbuđenje takvih procesa.

Dakle, osim tradicionale ugostiteljske ponude planirani su i razni edukativni izleti, nordijsko hodanje, ali i gostovanje Zagrepčana koji se približavaju stotoj godini života. Oni bi otkrivali tajnu svoje dugovječnosti i vitalnosti u nastupima radnog naslova 'Doživjeti stotu'. Tajnu svoje dugovječnosti mogla bi otkriti i prabaka poduzetnog zakupca Josipa Batcha.

Naime, iako dame nije pristojno pitati za godine, ona s ponosom nosi svojih 93 godine. Pokraj Kraljičinog zdenca slikala se sa svojim mužem Rankom i prijateljima 1946. godine. Na njihovim licima iskrio je mladalački duh i zanos koji nije mogao uništiti ni strašni Drugi svjetski rat koji su netom prije tog slikanja preživjeli.

Od tada do danas gospođa Josipa preživjela je i rat i mir, podigla i svoju djecu, unuke, praunuke a s nevjerojatnim entuzijazmom i sama je krenula u raščišćavanje nagomilanog nereda nastalog u godinama zapuštenosti Kraljičinog zdenca.

S obzirom da je korona mnogim stanovnicima metropole prebacila fokus sa shopping centara na prirodu i zletišta ne sumnjamo da će odličan posao napraviti svatko tko na Sljemenu osim tradicionalnog roštilja, graha, češnjovki i zelja ponudi i dodatni sadržaj, spoj urbaniteta i šumskog eskapizma.