Nova akvizicija premijera Andreja Plenkovića Ivan Paladina odmah je naišao na nož opozicije u Saboru i većine medija. Njegovi kritičari pitaju kako će izgraditi Zagreb, Petrinju i Sisak nakon potresa ako to nije uspio na projektu Kupari na kojem je bio angažiran s ruskim gazdama Sergejom Gljadelkinom te Igorom Alexandrovim i Marijanom Tkačom. Uspjeli smo rasplesti brojne funkcije kao i suvlasništva u dvjema tvrtkama novog hrvatskog ministra. Također, detektirali smo kamo su transferirali lovu njegovi ruski partneri koji su povezani s Instituom građevinarstva Hrvatske - IGH, Hidroelektra niskogradnjom te s Kupari Luxury Hotels i s kojim su tvrtkama iz Luksemburga, Francuske i Švicarske povezani.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Na službenim web stranicama vidljiva su imena Rusa koja su zadnjih dana isplivala u medijskoj orbiti i to zbog imenovanja Ivana Paladine za nasljednika bivšeg ministra Darka Horvata koji je preko noći završio u Remetincu iz kojeg je nedavno i pušten. Dok se bivši ministar Horvat mora malo odmoriti i razraditi strategiju obrane u tu vruću fotelju dolazi osnivač i direktor tvrtke Delta savjetovanje koja posluje u Petrinjskoj ulici u središtu Zagreba. Paladina je prethodno, kao što se moglo i čuti proteklih dana, bio član pa predsjednik Uprave Instituta IGH (od 2014 do 2018.), predsjednik NO-a Hidroelektre niskogradnje i to od 2015.-2017., zamjenik predsjednika NO-a Centra gradski podrum, direktor Radeljevića u vlasništvu IGH od 2014. do 2018., suvlasnik te direktora Kupari Luxury Hotelsa od 2015. do 2018. te suvlasnika Avenue mehanizacije od 2017. do 2018.

Njegovu sadašnju tvrtku Delta savjetovanja osnovali su u svibnju dubrovački Trag d.o.o. i on osobno. Već u listopadu iste godine jedini vlasnik postao je Paladina. Tvrtka Trag inače je u vlasništvu poduzetnika Valentina Šutala iz Metkovića koji je povezan s nizom tvrtki u tom gradu i bavi se krupnim građevinskim poslovima. Od spomenutih tvrtki one koje su povezane s Rusima su: IGH, Hidroelektra niskogradnja, Kupari Luxury Hotels te Avenue mehanizacija. Rusi su zapravo kontroverzni ruski milijunaš Sergej Gljadelkin,  Igor Alexandrov Tkač (Tkach) i Mariyan Tkač (Tkach). Uz njihova imena u hrvatskom trgovačkom registru piše zagrebačka adresa i to Ulica Miroslava Kraljevića 28. Radi se o zgradi u kojoj je poslovni prostor od preko 400 m2 s garažama kupio bivši Severinin partner preko tvrtke Celanova.

Tamo je posjedovao i luksuzni stan koji je prodao Ivani Mikulić, zaručnici nogometaša Marija Mandžukića o čemu smo pisali. Sva trojica su suvlasnički povezana s IGH te Hidroelektrom niskogradnjom. Mariyan Tkač te Ruskinja Alina Yuvakaeva dva su od 4 zastupnika Kupari Luxury Hotels. Među suvlasnicima je i dalje novoimenovani ministar Paladina te dvije offshore tvrtke. Radi se o kineskoj Avenue Investments and Asset Management  ltd. iz kineskog Hong Konga te  HPL Croatia iz Velike Britanije. U Avenue mehanizaciji vlasnik je hongkonški Avenue Engineering and Construction Ltd.  a direktor je Mariyan Tkač (Tkach). Trgovački registri otkrivaju nam bivšu i sadašnju Paladinovu adresu. Naime, novi ministar bio je prijavljen na adresi kuće svoje punice i punca u Samoboru a potom je sa suprugom Marinom preselio u luksuznu novogradnju u Vrbanima. Radi se o zgradi u Domašinečkoj ulici koju je gradio VMD inače znan u Zagrebu po gradnji stanova više klase na raznim lokacijama.

Na toj adresi Paladina je uknjižen na četverosobni stan koji je u veljači 2019. kupio od Saše Klikovca iz Zagreba.  Stan je površine 119,87 m2,  a uz stan Paladina je kupio i 3 garaže te skladišni prostor. Zanimljivo je kako Paladina sada posjeduje skladišni prostor na kojem je prije Saše Klikovca, koji je njemu prodao stan i garaže, vlasnica bila Sandra Švaljek, zamjenica guvernera HNB-a koja se nedavno našla u središtu afere o čemu smo i pisali. Švaljek je u istoj zgradi posjedovala četverosobni stan koji je prodala Tatjani Maček kao i tri garaže dok je skladište u podrumu prodala Klikovcu a on potom Paladini. U vrijeme dok je Paladina živio sa suprugom u Samoboru ona se bavila i privatnim biznisom. Tako je u ožujku 2014. na kućnoj adresi svojih roditelja u Ulici Petra Svačića u Samoboru Martina Odak osnovala tvrtku Luxtina.

Tada se aktualna direktorica Turističke zajednice Grada Samobora prezivala Odak a to će prezime nakon udaje za novoizabranog ministra promijeniti u Paladina. Promjena prezimena na Trgovačkom sudu u Zagrebu objavljena je u svibnju 2014. godine. Luxtina je bila registrirana primarno kao turistička agencija. Prodala ju je u listopadu 2015. godine Branimiru Karaču iz Prijevoja donjeg kod Dubrovnika. Kućna Karačeva adresa ujedno je turistički apartman Luxtina što je vidljivo na Airbnb.com ali i drugim web agencijama. U Luxtini je osim Branimira koji je direktor prokurist Ante Karač. No, Paladina očito na poslovima s Rusima nije toliko profitirao kao što su oni sami s pozicije gazda. O tome svjedoči podatak koji smo pronašli u Francuskoj. Prvo ćemo krenuti od nekretnine koju je kupio Igor Alexandrov Tkač. Naime, on je za svoju nekretninsku lokaciju izabrao mondeni Cannes.

Na Azurnoj obali osnovao je tvrtku  Le chant de Pâques ili u prijevodu Uskrsna pjesma preko koje se uknjižio na vilu u Bulevaru Saint Antoine. No, ni Sergej Galjdekin nije propustio uložiti milijune na otmjenoj destinaciji. On je u Francuskoj osnovao dvije tvrtke, prva se zove Smela i njeno je sjedište na obali jezera. Naime, tvrtku Smela registrirao je u mondenom Chens-sur-Léman koji se nalazi  u departmanu Haute-Savoie u regiji Auvergne-Rhône-Alpes na sjeveroistoku Francuske. Zapravo se radi o francuskoj strani znamenitog Ženevskog jezera. Drugu tvrtku Galjdekin je nazvao Tropique  i ona je kao i prethodna registrirana za nekretnine. Sjedište Tropique je u Aveniji  Vion Coudrée u mjestu Sciez. Na toj se adresi nalazi luksuzna vila u mediteranskom stilu okružena njegovanim vrtom i s bazenom. Sciez se nalazi u istoj francuskoj regiji kao i Gljadelkinova tvrtka Smela.  

Bogati Rusi vole Azurnu obalu ali i druge obalne dijelove Francuske. Na jugu  Francuske  luksuzne vile kupio je Boris Rotenberg, Putinov intimus još iz djetinjstva i brat Arkadija Rotenberga. Obojica su već godinama na crnoj listi zbog sankcija prema Rusiji zbog Ukrajine. Sada su na novu listu dodani osim Borisa Rotenberga i njegova supruga Karina Gapchuk Rotenberg kojoj je ruski oligarh kupio luksuzno imanje iznad Azurne obale. Naime, ona je ljubiteljica konja i natjecateljica pa joj je iznad Cannesa kupio posjed kako bi na najvišoj razini mogla uživati u svom skupom sportu. U francuskom Biarritzu na obalama Atlantika tvrtku Atlantic osnovao je bivši Putinov zet Kiril Šamalov pa na nju uknjižio luksuznu vilu. Taj trend kupnje nekretnina na francuskim VIP lokacijama nisu propustili ni ruski ulagači u našu zemlju. 

Tako su i  suvlasnici IGH i Hidroelektra niskogradnje te tvrtke u Kuparima, spomenuti Gljadelkina i Igor Tkač, odlučili investirati milijune na lokaciji blizu drugih ruskih oligarha i tajkuna. Imanje Igora Aleksandrova Tkača opasano je visokom ogradom no snimka iz zraka otkriva raskošni posjed. Zanimljivo je istaknuti kako su Sergej Gljadelkin te Igor i Mariyan Tkach imali i tvrtke u Švicarskoj preko kojih su kontrolirali hrvatske udjele i poslove. Radi se o Avenue Property Holding SA sa sjedištem u Versoixu kraj Ženeve. Druga tvrtka je Avenue International Management u kojem su zastupnici bila obojica Tkača. Zanimljivo je kako su u švicarski registar ti suvlasnici IGH prijavili adresu u Sofiji. Inozemni registri nam otkrivaju i kako je Gljadelkin zapravo rođen 1970 u ukrajinskom gradu Iskri.

Također, prije nego što je ruski milijunaš dobio hrvatsko državljanstvo i svoje ime upisao fonetski, ili kako bi se reklo ' po Vuku' njegovo ime u francuskom registru pisalo se drugačije. Također, tamo smo doznali kako je tvrtku osnovao s bivšom suprugom čije puno ime glasi Glyadelkin Irina Borissovna rođena Stahurskaya. Puno ime ruskog partnera našeg novog ministra pak je glasilo Glyadelkin Sergey Ivanovich. inače, kao i brojni drugi ruski tajkuni i ulagač u Hrvatsku Sergej Gljadelkin u novom je braku. Naime, njegova supruga je poznata ruska glumica i bivša Playboyeva zečica Evgeniya Vladislavovna Kryukova. Njoj je zagrebački Rus zaprao treći suprug. Poznato je kako bogate Ruskinje vole i Hrvatsku ali još više Francusku. Stoga gospođa Gljadelkin može biti sretna da  ima tako poduzetnog i bogatog muža, k tomu i ortaka našem novom ministru.