Severina ne miruje. Na noćnom maršu u povodu Međunarodnog dana žena javno je poručila, nakon što je ironično mahnula  Pernaru koji je snimao marš, kome bi građani trebali dati povjerenje: "Svakako ne ljudima koji su na sve moguće načine opljačkali državu, koji se služe svim mogućim sredstvima da nas uvjere da su oni u pravu, oni su bahati, bezobrazni, govore s pozicije moći koja se može srušiti u pet minuta. Poručila bih opoziciji da bi bilo dobro da se spoje ako žele maknuti te ljude s vlasti”. Nije teško pogoditi na koga je mislila Severina. Pogotovo, nakon što je dan poslije na  Instagram profilu, između ostalog, napisala sljedeće: “Nisam vidjela ni jednog ministra vlade, socijale, zdravstva, školstva, pravosuđa, policije, ni velikog bahatog poglavice...' Naravno, da je mislila na stranku kojoj je Seve vatreno pjevala početkom devedesetih godina prošlog stoljeća. Kasnije je postala ikona nogometne reprezentacije te je davala izjave da su “Gotovina i Norac  heroji” i “da joj je Thompson super, jer je za HSP i to javno govori”. Poslije se pravdala kako je to  tad "bilo nešto drugo", ali i zato što je bila "pod pokroviteljstvom Zrinka Tutića'. No oni s boljim pamćenjem sjetit će se  da je Severina sve do Tuđmanove smrti i vladavine HDZ-a na svojim nastupima nosila portret s Tuđmanovim likom. Cijeli stadion Dinama u Maksimiru pao je u delirij  kada je u listopadu 1999. godine prije početka utakmice između Hrvatske i Jugoslavije za plasman na Europsko prvenstvo Seve Nacionale na teren istrčala u hrvatskom dresu s Tuđmanovim likom i pred prepunim Maksimirskim stadionom zapjevala himnu Ćirinih Vatrenih sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Francuskoj 1998. godine, ‘Ja sam djevojka sa sela’. Stoga i ne čudi što je Severina bila glavna zvijezda na dočeku brončanih vatrenih iz Francuske kada je cijela Hrvatska euforično proslavljala taj povijesni uspjeh. No, nakon Tuđmanove smrti, umrla je i Severinina ljubav prema njemu i njegovoj stranci, a simpatije je dala SDP-u, pisali su mediji. A samo četiri godine poslije Tuđmanove smrti Severina oblači SDP-ov dres i u  izbornoj kampanji pjeva za tu stranku i dobiva, špekulirali su mediji, skromni honorarčić od oko 200.000 eura. Slijede detalji...

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Na noćnom maršu u povodu Međunarodnog dana žena, 8 ožujka glavnu rolu, čini se, odigrala je Severina Vučković, koja je iskritizirala sve na što je 'stala njena štikla'. Prvo je opalila po Domovinskom pokretu čiji je predsjednik Ivan Penava najavio deratifikaciju Istanbulske konvencije. “Na ulice izlazimo potaknute bijesom, ali ga tamo ne ostavljamo. Bijes prenosimo i na birališta”, istaknula je Severina te za N1 poručila: “Strašno je što su najavili deratifikaciju Istanbulske konvencije koja se ionako ne upražnjava. Mislim da za takve stranke uopće nema mjesta i uopće ne znam koji su to likovi koji su se domogli tih pozicija koji će odlučivati o tim stvarima, to je prestrašno”. Potom je odgovorila i na pitanje kome bi građani trebali dati povjerenje: "Svakako ne ljudima koji su na sve moguće načine opljačkali državu, koji se služe svim mogućim sredstvima da nas uvjere da su oni u pravu, oni su bahati, bezobrazni, govore s pozicije moći koja se može srušiti u pet minuta. Poručila bih opoziciji da bi bilo dobro da se spoje ako žele maknuti te ljude s vlasti”. 

Nije teško dešifrirati na koga je mislila Severina kada je strastveno govorilo kome građani ne bi trebali dati povjerenje. Govorila je dakako o HDZ-u, za koji je Severina vatreno pjevala početkom devedesetih godina prošlog stoljeća. Kasnije je postala ikona nogometne reprezentacije te je davala izjave da su “Gotovina i Norac  heroji” i “da joj je Thompson super, jer je za HSP i to javno govori”. Poslije se posipala pepelom i pravdala kako je to  tad "bilo nešto drugo", ali i zato što je bila pod pokroviteljstvom Zrinka Tutića: "On je organizirao koncerte. Ja sam imala 21 godinu i nisam imala pravo reći 'ne'", objasnila je. No, kad se riješila Tutića Severina 2003. godine mijenja plavi HDZ-ov dres sa crvenim dresom SDP-a. Tada je, kaže, za SDP  nastupila po vlastitom izboru: "Da, to je bila moja odluka. Ali pjevala sam i za lezbijke i gejeve u klubu K4 pa me o tome nitko nikad ne pita", dodala je. No, ne znamo koliko je Sevino pjevanje u klubu K4 za lezbijke i gejeve bilo profitabilno, ali po pisanju Indexa, pjevajući u kampanji 2003. za SDP Severina je zaradila popriličnu svotu novca.

'Ivica Račan je parlamentarne izbore izgubio, a njegov glavni adut u predizbornoj kampanji – Severina dobro zaradila. Nastupajući na desetak SDP-ovih predizbornih skupova Djevojka sa sela je, po pisanju medija, zaradila "svoticu" s kojom će kupiti stan u rodnom Splitu'.  Tjednik Globus je tada pisao kako je Severina u džep spremila puno više novca nego što će jedan SDP-ov zastupnik zaraditi u četverogodišnjem mandatu. 'Nakon što si je osigurala stan u elitnom dijelu Zagreba, za koji se dobro naskakala po hrvatskim, bosanskim i drugim disco klubovima, do stana u Splitu došla je vrlo jednostavno. Imala je sreću što je Račan poželio da bude u blizini njega dok biračima bude propovijedao o uspjesima i planovima uskoro oporbene stranke.  Iako se glavni policajac i poznati trogirski rocker Šime Lučin usprotivio Severininu angažmanu u kampanji, riječ velikog šefa bila je posljednja. Seve se čak svidjela i premijerovoj supruzi Dijani, bar je tako izjavljivala u novinama. Bilo kao bilo, izbori su za nama. Neki od nas nisu zadovoljni izbornim rezultatima, drugi pak jesu. Jedno je sigurno, Djevojka sa sela jest. Posebno ako je dobila svotu s kojom se špekuliralo u medijima - vrtoglavih i okruglih 200.000 eura' -pisao je Index u prosincu 2003. godine.

I zanesena tom ljepotom zarađenog novca pjevajući SDP-u Seve nacionale  je nastavila lupati po vladajućem HDZ-u, a oštricu njezine štikle osjetila je i bivša čelnica HDZ-a i bivša premijerka Jadranka Kosor, u kolovozu 2009. godine, samo mjesec dana nakon što joj je prethodnik Ivo Sanader, predao ključeve vlasti osvojene na parlamentarnim izborima 2007. godine. Podsjetimo Severina se tada pobunila s pozornice protiv Zakona o medicinskoj oplodnji, a obrušila se i na bahati odnos vladajućih spram građana. ‘Franjo je rekao da smo stoka sitnog zuba, Ivo: “Šta je? Šta me gledate?”. U istom stilu nastavlja Kosorica. Svi smo mi za njih niža rasa. Oni se mijenjaju, ali bahatost ostaje ista’ - izjavila je tada Severina. Kako tada, tako i danas. Hoće li ovaj njezin posljednji vapaj na noćnom maršu u povodu Međunarodnog dana žena, 8 ožujka ove godine, čuti u ujedinjenoj oporbi, te hoće li Grbin angažirati Severinu u predizbornoj kampanji, kao što je to 2003. godine učinio Ivica Račan za sada možemo samo nagađati. Ukoliko Severina zapjeva u kampanji na strani Grbina i ljevice, samo da se ne ponovi 2003. kada je SDP izgubio izbore. U tom slučaju HDZ bi mogao u izbornoj noći zapjevati: 'Jer još trava nije nikla tamo gdje je stala Sevina štikla'!