Većina građana Hrvatske živi u iluziji kako vrhunski nogometaši koji zaigraju za top klubove ili hrvatsku reprezentaciju tijekom karijere zarade toliko da više nemaju egzistencijalnih briga. No, u nekim slučajevima to je istina. Međutim, iskustvo pokazuje kako mnogi bivši Vatreni unatoč milijunskim transferima muku muče s lovom nekoliko godina nakon što napuste svjetla nogometne pozornice. Takva je sudbina snašla i nekad zvjezdanog hrvatskog Brazilca Sammira. Iako se pregledom objava na njegovom Instagram profilu može zaključiti kako i dalje živi ležerno i životom više klase ipak su mu u Hrvatskoj dugovi stigli na naplatu. Vidljivo je to iz dokumenta kojim raspolažemo. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Krajem rujna 2021. objavili smo članak: 'SKUPI POSJED DOBIO NOVOG GAZDU Bivši Dinamovac Sammir prodao vilu kralju pršuta, izvisili konkurenti Lijanovići'. U podnaslovu smo naveli: 'Brazilsko-hrvatski nogometaš imao je i milijunski porezni dug na luksuznom zagrebačkom posjedu koji je netom izbrisan'. Uvod tog članka oslikavao je početak nevolja koje su netom sustigle Sammira. Tada smo napisali: 'Sudeći po njegovom Instagram profilu Jorge Sammir Cruz Campos uživa u rodnom Brazilu. Tamo se slikao  kako uživa na ležaljkama, izležava se na plažama, šeće se u društvu sina Noaha te psa. Sammir je svojim sljedbenicima podario brojne slike u kupaćim gaćicama ali je i pozirao dok radi selfije. Očito je nogometaš odlučio iskoristiti odmor kako bi se nauživao. No, dok se on izležavao u Brazilu njegovo je ime oglašeno na sudskoj oglasnoj ploči u Novom Zagrebu....'.

Financijska agencija RH 21. svibnja 2024. uputila je poziv Sammiru na dostavu adrese za primanje pismena. U pozivu se navodi: 'Sukladno Članku 79.c stavku 6. Zakona o stečaju potrošača (NN 100/15, 67/18, 36/22), obzirom da iz evidencije Ministarstva unutarnjih poslova proizlazi da potrošač nema boravište niti prebivalište u Republici Hrvatskoj, Financijska agencija poziva potrošača: JORGE SAMMIR CRUZ CAMPOS, OIB:.... da u svrhu uručenja Poziva kojim ga se poziva na očitovanje vezano za provođenje jednostavnog postupka stečaja potrošača prijavi adresu za primanje pismena ili adresu boravišta ili adresu prebivališta pred Ministarstvom unutarnjih poslova'. Objava tog sudskog poziva trajat će 60 dana a nakon toga započet će uobičajena procedura osobnog stečaja kakva se provodi na sudovima diljem zemlje.

Sammir se, kao i svi koji se nađu u njegovoj situaciji, može obratiti  Savjetovalištu Financijske agencije na mail ili besplatni info telefon. Financijska agencija takve objave poduzima ako netko ima dugotrajnu blokadu uzrokovanu dugovima te ako nema prijavljeno boravište u RH što je slučaj sa Sammirom koji se vratio u rodni Brazil. Zbog svega navedenog ne treba čuditi kako većina svjestkih vrhunskih sportaša na vrhuncu karijere angažira odvjetnike ili specijalizirane agente za bogatstvo koji im pomažu da vode financije tako da im ostane dovoljno love za život nakon isteka aktivne karijere ili pak da plate što manje poreza pametnim investicijama. Očito da Sammir nije poduzimao takve korake dok je bio među zvjezdanim Vatrenim i dnamovcima. No, Hrvatska je zemlja brojnih bankrota znanih osoba o čemu smo već nebrojeno puta pisali što možete vidjeti na našoj listi bankrotiranih.