Tončica Čeljuska pojam je elegancije, vrhunskog stila ali i profesionalnog umijeća. Urednica je i voditeljica jedne od trenutačno najgledanijih emisije na državnoj televiziji a godinama smo ju gledali kao voditeljicu središnjeg Dnevnika. Većina ljudi misli kako su televizijske zvijezde višeg financijskog statusa. No, to baš i nije tako. Već smo pisali kako su brojne HTV-ove zvijezde doživjele tipičnu hrvatsku dužničku sudbinu te da su im za vratom i više puta puhali ovrhovoditelji. Najčešće su to komunalne tvrtke što znači da naše TV zvijezde nemaju nikakva astronomska primanja jer zacijelo ih na dugovanja nije natjerala rastrošnost već nedostatak novaca za podmirivanje osnovnih životnih troškova. Zacijelo će HTV-ova Tončica Čeljuska ozbiljno shvatiti dospjelu ovrhu, izbjeći prisilnu naplatu te ovrhu općenito na imovini jer sigurno ne želi ostati bez grijanja kada dođu hladni dani. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U siječnju 2021. godine pisali smo kako je golema ovrha zbog neplaćanja pričuve sustigla Tončicu Čeljusku. Članak je objavljen pod naslovom: 'NAKON BANKROTA KĆERI I BIVŠEG Ovršena i HTV-ova Tončica Čeljuska - Zagrebačka tvrtka koja upravlja stambenim zgradama poslala je na zagrebački sud ovršno rješenje početkom 2021.'. Tada je nad Čeljuskom ovrhu provodila zagrebačka tvrtka Lind-grad čija je osnovna djelatnost upravljanje i održavanje, te adaptacije stambenih i poslovnih objekata. Prethodno je zbog osobnog bankrota na zagrebačkom sudu završila njezina kćer Tihana Čeljuska te bivši suprug Zlatko Čeljuska. Već smo ranije objavili kako je Općinski građanski sud u Zagrebu oglasio zaključenje bankrota nad njima. Također, Tončica Čeljuska dugovala je za pričuvu 10.767 kuna koje je na svojim web stranicama oglasio zagrebacki Upravitelj-stan.

Netom je zagrebačka HEP elektra pokrenula ovrhu nad Tončicom Čeljuskom. U dokumentu se navodi kako nije podmirila dospjelo potraživanje te se radi naplate tražbine predlaže sudu donijeti rješenje o ovrsi. Od HTV-ove zvijezde traži se plaćanje duga u iznosu od 488,10 kn / 64,78 eura uvećane za zakonske zatezne kamate koje teku od 24. lipnja 2022. godine. Dug uvećan za troškove postupka u iznosu od 375, kn / 49,77 eura uvećanim za zakonske zatezne kamate koje teku od dana donošenja rješenja o ovrsi mora platiti u roku od osam dana od dana dostave rješenja o ovrsi. U protivnom će joj HEP Elektra naplatiti prisilno s računa a ako nema sredstava onda će joj pokrenuti ovrhu općenito na imovini sukladno odredbama Ovršnog zakona.

Čeljuska HEP-Toplinarstvu duguje za grijanje za stan u Lastovskoj ulici i to za račune od lipnja do rujna prošle godine. Ovrhu je na zagrebački Općinski građanski sud poslao v.d. javnog bilježnika Ivan Tadić iz Zagreb. Istaknuo je upozorenje ovršenici da na ovrhu može obrazloženo prigovarati jer će 'neobrazloženi prigovor sud odbaciti'. Prigovoriti može u roku od 8 dana od dana primitka otpravka rješenja a o istom odlučuje Općinski građanski sud u Zagrebu. Rješenje o ovrsi je iz javnobilježničkog ureda otpravljeno 2. ožujka ove godine. Tako se Čeljuska pridružila već ovršenim kolegama poput tri puta ovršenog Branka Nađvinskog, Elizabete Gojan, Sanje Kocijančić Petričević, Dorijana Klarića kojem je nedavno zaprijetio osobni bankrot.