Živimo u zemlji gdje svi pokušavaju stvoriti lažnu sliku o sebi kao usješnima i situiranim o čemu svjedoče nebrojeni profili znanih i neznanih na društvenim mrežama. Uglavnom svi poznati pokušavaju prema vani stvoriti dojam kako žive u nekim luksuznim okružjima, putuju na visokoj nozi, da u njihovim životima teče med i mlijeko. No, često se iza maske takvih friziranih prizora iz života skrivaju minusi na računima i karticama, dubioze, višegodišnja dugovanja za režije i slično. O tome svjedoče sudske ploče diljem Hrvatske gdje se oglašavaju imena onih koji se nalaze pred ovrhama ili bankrotom. Na listama su ne samo radno aktivni pripadnici hrvatskog društva već, što nije nimali neočekivano, penzioneri. Čemu se mogu nadati ti najugroženiji hrvatski slojevi kada najugledniji u svojim profesijama ne mogu pod stare dane imati dovoljno novaca da mogu platiti osnovne životne troškove? Već smo pisali o nevoljama zbog kroničnog neplaćanja režija koje su sustigle kazališnu divu koja je svojedobno bila i na listi HDZ-a Mariju Sekelez. No, tome nije došao kraj. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U studenom prošle godine objavili smo članak pod naslovom 'ALARMANTNO STANJE NACIJE - Kazališna diva i Zagrepčanka godine 2020. Marija Sekelez grca u teškim dugovima, nema ni za plin ni vodu'. U članku smo naveli kako je ta bivša ravnateljica kazališta Žar ptica službeno u mirovini od 2016. a da njena dužnička sudbina upozorava na kritičan status hrvatskih umirovljenika. Ponovno se Sekelez našla pred ovrhom. Ovaj put za vratom joj puše zagrebačka Čistoća koja umirovljenju divu tereti za neplaćene račune u periodu od lipnja 2020. do ožujka 2021. godine za stan u zagrebačkim Mlinovima. Dug se bez kamata popeo na 622,83 kuna. Od Čistoće je Sekelez dobila uplatnicu na iznos duga uvećan za troškove postupka u iznosu od 880,11 kn. Uplatnica joj je poslana prije konverzije u euro.

Na Općinski građanski sud u Zagrebu javni bilježnik Stjepan Šaškor poslao je još u rujnu 2022. Rješenje o ovrsi nad Sekelez. Od ovršenice se očekivalo plaćanje u roku od osam dana od dana primitka ovršnog dokumenta. No, kako Zagrepčanka godine iz ere gradonačelnika Milana Bandića nije osobno preuzela obavijest ista joj je oglašena preko sudske ploče. Sad počinje teći rok unutar kojeg je dužna platiti Čistoći dugovanje. Ukoliko to propusti napraviti prvo joj slijedi prisilna naplata s računa a ako nema dovoljno novaca ili su joj računi blokirani Čistoća će poduzeti ovrhu općenito na imovini Sekelez sukladno odredbama Ovršnog zakona. No, vjerojatno će nekadašnja kazališna diva poduzeti sve da izbjegne tu zadnju ovršnu fazu.