Prije nego što je ušla u Vladu Andreja Plenkovića Marija Vučković bila je zamjenica župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikole Dobroslavića. Iz tog perioda datira njezin životopis u kojem su navedene Ploče kao rodni grad. No, kada je postala ministrica uz njezino ime upisan je Mostar kao rodni grad i to na službenim stranicama Vlade RH i Ministarstva. 'Tko pita ne skita' - pomislili smo i obratili se ministrici kako bi razriješili dilemu. Osim pokušaja razrješenja enigme njezinog rodnog grada željeli smo saznati kako ona kao resorna ministrica gleda na lik i djelo zadarskog veterinarskog inspektora koji se proslavio u tom gradu kao kritičar HDZ-a koji viče 'dosta pljačke' i istu pripisuje 'kradezeovcima'. Sve to radi iz svojih brojnih vila i posjeda koje teško da je sa suprugom mogao steći kroz legalna primanja. S druge strane zanimalo nas je i legalnost prodaje zaštićenih životinjskih vrsta za koje Pupić - Bakrač kupce nalazi preko Njuškala. Neke oglase postavlja i u radno vrijeme. Nema nezgodnih pitanja već samo nezgodnih odgovora - možda zato šuti Plenkovićeva ministrica poljoprivrede?

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Prošli tjedan poslali smo upit ministrici poljoprivrede Mariji Vučković vezano uz kontroverze oko njezinog rodnog grada te zadarskog veterinarskog inspektora Marka Pupića Bakrača koji je pod ingerencijom Ministarstva poljoprivrede. Naime, u rujnu prošle godine Ministarstvo poljoprivrede, u kojem je zaposlen, pokrenulo je protiv njega postupak za kršenje etičkog kodeksa. Odmah potom Marko Pupić - Bakrač, državni veterinarski inspektor i županijski vijećnik na listi Akcije mladih, javno se odlučio obratiti svojem Ministarstvu. To pismo objavjljeno je u  medijiima a u njemu je on oštro napao Ministarstvo i ministricu Vučković. Dio tog pisma citiramo:

'U Ministarstvu poljoprivrede detektiran je krak korupcijske mreže koju je uspostavila prijateljica ministrice Marije Vučković Josipa Rimac. Ministrica kaže da nije znala što joj i kako prijateljica radi po Ministarstvu. Kada bih postavio pitanje da li se ministrica pravi glupa ili je glupa ili je u pitanju jedno i drugo vjerojatno bi protiv mene bio pokrenut novi postupak. Zato neću postaviti to pitanje. Jedino logično u cijelom ovom slučaju jest da protiv mene koji se borim protiv korumpiranih i korupcije postupke pokreće Ministarstvo prožeto korupcijom. Naravno simptomatično je i to da ministrica Marija Vučković koja ne vidi svoju odgovornost, ništa neetično i sporno u tome da su joj prijateljica i suradnica splele korupcijsku mrežu ispred nosa potpisuje zahtjev za mojim etičkim progonom'.

Dosad je Pupiću Bakraču uvijek prolazila jednostavna strategija na lokalnom nivou. Ako netko počne čačkati oko njegovih netransparentnih poslova ili interesa on odmah tu osobu ili instituciju prozove preko medija ili društvenih mreža i u većini slučajeva dosad je postizao uspjehe i svoje kritičare tjerao na uzmake. Možda mu je prozivka upalila i kad su posrijedi Ministarstvo poljoprivrede i sama ministrica? Znakovito je kako nismo zaprimili nikakvo očitovanje ministrice Vučković. Naš upit je zaprimljen jer smo nakon slanja dobili automatsku potvrdu primitka iz kabineta ministrice. Slijedi Imperijalov upit kako bi javnost stekla uvid na koja je pitanja ministrica uskratila svoje očitovanje. Nakon uvodnog dijela upita slijede i konkretna pitanja:

Portal Imperijal.net priprema temu o nekim kontroverznim informacijama vezanim uz Vas i postupanje Ministarstva poljoprivrede u odnosu na inspektora i zadarskog vijećnika Marka Pupića Bakrača. S tim u svezi imamo nekoliko pitanja:

- Kako komentirate podatak na službenim web stranicama Vlade RH i Ministarstva poljoprivrede na kojima piše kako ste rođeni u Mostaru te podatak s web stranice Dubrovačko-neretvanske županije na kojoj piše kako ste rođeni u Pločama - link. Koji je podatak istinit?

- Zadarski portal Znet (link 1 i link 2 pisao je kako Ministarstvo poljoprivrede te Vi osobno štitite inspektora Marka Pupića Bakrača u čijem je stanu bio policijski pretres - link. Je li to istina?

- Kako komentirate da veterinarski inspektor Marko Pupić Bakrač prodaje arsenal oružje preko Njuškala (dokaz link)?

-  Veterinarski inspektor Marko Pupić Bakrač  prodaje i zaštićene životinjske vrste (čančare) preko Njuškala i navodi kako ima 'Rješenje o dopuštenju za uzgoj Klasa:UP/I-612-07/15-46/67 URBROJ:517-07-1-1-17-14 - dokaz link. Je li to važeća dozvola i ako jeste je li navedeni predao Godišnji izvještaj o uzgoju kao što nalaže zakon - link?

- Kako komentirate da navedeni tijekom radnog vremena predaje neke od svojih brojnih oglasa na Njuškalo pod profilom Marko097 pa tako i oglas za prodaju para patuljastih majmuna -  link te zaštićenih kopnenih kornjača - link?

- Smatrate li reprezentativnim da veterinarski inspektor pod ingerencijom Ministarstva poljoprivrede učestalo trguje oružjem preko Njuškala o čemu svjedoče oglasi o prodaji pištolja Glock 26 - link, puške Winchester - link, municije kratke devetku - link ali i čitavog niza nekretnina koje svjedoče o iznimnom bogatstvu navedenog - link 1 i link 2?

- Smatrate li da posao veterinarskog inspektora ostavlja navedenom prostor za skrb oko brojnih nekretnina, preprodaje istih ali i brojnih drugih artikala - link kojima se bavi paralelno s poslom državnog inspektora?