Posljednjih godinu dana prije izbora čelnici Domovinskog pokreta u više su navrata javno pozvali čelnike Mosta da međusobne svađe stave po strani, "gledaju širu sliku" i prihvate ponudu za sklapanje predizbornog saveza, no, nesuđeni partneri grubo su ih odbili baš svaki put. U tom odbijanju najgrlatiji je bio Nikola Grmoja čije riječi i danas odzvanjaju u ušima čelnika DP-a: 'Vrlo je jednostavna ta njihova taktika. Iako matematika po kojoj bi naš savez bio druga najjača politička sila u državi nije netočna, problem je to što oni već imaju dogovorenu postizbornu koaliciju s HDZ-om. Oni nas pozivanjem u predizborni savez zapravo zovu i u postizbornu koaliciju koju će predvoditi HDZ. Pljuju nas i blate preko svojih medija, a onda nas Penava javno poziva u koaliciju kontra tog istog HDZ-a s kojim su se već dogovorili. Smiješno. Dakle, ta njihova priča s pozivanjem Mosta u predizborni savez je čisti spin', govorio je tada Grmoja. A danas taj isti Grmoja pjeva jednu sasvim drugu pjesmu, moli Penavu da idu u koaliciju s Grbinom i Milanovićevim narikačama kako bi srušili HDZ. Grmoja danas djeluje otužno, kao napušteni pas koji tužno zavija i luta od dvorišta do dvorišta, od kuće do kuće ne bi li ga netko primio k sebi. A to što je bijesno režao na Penavu i DP prije izbora, Grmoji nije važno, i tako je svoj obraz odavno bacio u blato. Kao što su Mostovci zbog 'čudnovatog kljunaša' Miletića natjerali bračni par Raspudić da napuste Most, jedine intelektualce koji su davali kakav takav dignitet toj sekti iz Metkovića. No, bit će zanimljivo promatrati kako će se urušeni Most dalje urušavati što Grmoja i njegovi troskoti budu više inzistirali na poštenju i principijelnosti. S druge pak strane Peđa Grbin, taman kada pomisli da je došlo vrijeme, ne da se Milanovićevi konji sedlaju, nego da drugaricama i drugovima na Iblerovom trgu zapjeva 'Oj drugovi jel' vam žao, rastanak se primakao', javi  se dezorijentirani Grmoja koji vabeći Penavu i DP da idu sa SDP-om pa i sa crnim vragovima ako treba u široku koaliciju rušenja HDZ-a, daje još jednu lažnu nadu Milanovićevom potrčku, da možda još nije postao politički mrtvac.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Svako malo izborni gubitnik Nikola Grmoja, ali i Grbin u magnovenju, poput  Ramba Amadeusa koji je svojedobno pjevao pjesmu 'Čobane, vrati se', posvećenu Titu i situaciji nastaloj u bivšoj državi nakon njegove smrti, dozivaju Penavino ime i baš poput Ramba kao da žele reći: 'Penava vrati se, ovce naše ne mogu bez tebe'. Tako Grmoja somnabulativno već danima zaziva Penavu i 'zdravi' dio Domovinskog pokreta u zajedničku koaliciju za rušenje izbornih pobjednika HDZ-a s vlasti. Isto to radi i Grmoja s njegovim presušenim Rijekama pravde. No, Grmojini vapaji za Penavom i DP-om postali su tim jači i nesuvisliji kada su njegovu sektu napustili Nino i Marija Selak Raspudić, koji su bili jedini intelektualci u toj sekti. Takvo Grmojino inzistiranje na velikoj koaliciji i dozivanje Ivana Penave oživljava 'političkog mrtvaca' Peđu Grbina, koji odmah pomisli da možda još nije došlo vrijeme za ostavkom zbog katastrofalnog rezultata na izborima.

Tragikomično je da Grmoja poziva na jedinstvo oporbe u trenucima kada se to jedinstvo u njegovoj stranci raspada i kada s urušenog Mosta glavom bez obzira počinju bježati  njihovi najistaknutiji članovi i koalicijski partneri poput bračnog para Raspudić i Vesne Vučemilović iz Suverenista, koalicijskog partnera Mosta. Podsjetimo, Vesna Vučemilović je, nakon što je  Marijan Pavliček kazao u subotu  27. travnja kako obraz Suverenista nije na prodaju i da neće podržati većinu s HDZ-om jer bi time izdali birače, a Mostovac  Grmoja promptno pozdravio tu  odluku Hrvatskih suverenista, Mostovih koalicijskih partnera, da odbiju koaliciju s HDZ-om i da to nazovu izdajom birača, jasno i glasno poručila: 'Ne dopuštam nikome da u moje ime pregovara s onima koji su napustili sabornicu kad se donosila odluka o hrvatskoj neovisnosti. Ne dopuštam nikome da izborne gubitnike pokuša pretvoriti u izborne pobjednike.

Ne dopuštam nikome da u moje ime sklapa protuprirodne saveze koji predstavljaju izdaju birača. Ne dopuštam nikome da me zbog takvog stava proglašava žetonom ili izdajnikom. Nikad, ali baš nikad neću dati svoj glas za bilo kakav savez sa SDP-om i Možemo. Laku noć!", oštro je poručila Vučemilović. Tom objavom je  Vesna Vučemilović Grmojinu poruku u kojoj on na svom Facebooku pozdravlja Pavličekovu odluku da neće s HDZ-om te piše kako je 'naša, (čitaj Grmojina fantomska koalicija), jedina autentična i vjerodostojna snaga od centra na desno kao i da nakon izbora radimo i provodimo ono što smo govorili u kampanji. Bravo, Suverenisti! Pokazali ste da nisu svi na prodaju', javno objesila mačku o rep. Ta njezina poruka sigurno je najžešće odjeknula  u ušima upravo notornog Nikole Grmoje, koji je već promukao od dozivanja Penavinog imena. Inače DP je do jučer bio za Grmoju neprihvatljiva stranka, koju je optuživao za sve i svašta, a Grmoja je u tim svojim napadima išao toliko daleko da je DP  povezivao i s PPD-om Pave Vujnovca. 

Prisjetimo se kako je svojedobno na takve optužbe reagirao sam Penava: 'Napad na svaku hrvatsku tvrtku je napad na Hrvatsku, ne mogu shvatiti kolege... upetljali su se Bulj i Grmoja, napali su tvrtku koja je dala garanciju da će Luka Rijeka postati najjača na Jadranu. Sada se javljaju ljudi koji se protive PPD-u, činjenici da će Rijeka nakon 30 godina imati šansu dobiti svoj status. Nemojmo napadati hrvatske ljude, reprezentaciju, hrvatske tvrtke. Manimo se toga, čuvajmo što je hrvatsko", poručio je tada Penava. No, dobro upućeni u stanje svijesti Nikole Grmoje i njegovih sektaša, s Miletićem kao novim prepoznatljivim simbolom te raspadajuće grupacije, tvrde da je Mostov bombarder čije su verbalne bombe dobro urušile Most duboko svjestan da od takve koalicije nema ništa, nego 'muti vodu dok majstori odu' kako ne bi nitko ni sa kim mogao sastaviti vladajuću većini što bi nužno vodilo do novih izbora. A na takvim izborima, Most, ako se prije toga ne bi do kraja srušio kao svojedobno onaj Bulajićev na Neretvi, ne bi prošao izborni prag. Ako u Mostu, nakon svega, misle drugačije onda im treba pustiti pjesmu Prljavog kazališta 'Ne zovi mama, ne zovi doktora  jer nema lijeka protiv tog otrova'!