Aleksandar Seifert, sin regionalno najpoznatije reality zvijezde iz Hrvatske, Marijane Čvrljak i Zagrepčanina Karla Seiferta rođen je 12. studenog prošle godine. Imperijal ekskluzivno otkriva kako je ime dobio po svom slavnom dedi olimpijcu Aleksandru Coši Seifertu

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Otkad je dobio sina Karlo Seifert na svom poslovnom profilu, odnosno od siječnja ove godine navodi kako se nalazi na novom poslu - piše da radi kao menadžer Hrvatskog telekoma i to u Bjelovaru. Ime Aleksandar za svog dječaka bračni par Seifert dakle  nije odabrao nimalo slučajno.

Zanimljivo je da se dječak rodio u istom mjesecu kada i njegov, u vaterpolskim krugovima, dobro znani djed. Tako smo na stranicama Hrvatskog vaterpolskog saveza vidjeli kako je posebna stranica posvećena Aleksandru Coši Seifertu. Pod naslovom 'Tvorac prvog olimpijskog zlata' piše sljedeće:

'Na današnji datum, prije 97 godina, 25. studenoga 1923. u Zagrebu se rodio jedan od najvećih hrvatskih vaterpolskih stručnjaka. Svojevrsni otac zagrebačkog vaterpola, čovjek koji je ostvario najveće uspjehe u povijesti oba zagrebačka kluba. Kako Medveščaka u kojem je započeo trenersku karijeru, tako i u Mladosti koju je u konačnici upravo on i pozicionirao na europski i svjetski zemljovid najvećih vaterpolskih klubova. Aleksandar Seifert, za prijatelje jednostavnije i kraće Coša, trasirao je zlatnu brazdu hrvatskog vaterpola. Sporta koji je dakako i prije njega imao silnu povijest, lijepu tradiciju uspješnosti, ali nikad dosegnutu do pijedestala.

Nikada do zlata. Coša je to uspio, on je to stvorio! Vodeći reprezentaciju tadašnje države čiju su okosnicu činili Hrvati, njih čak 8 od ukupno 11 (Bonačić, Hebel, Janković, Lopatny, Marović, Poljak, Stipanić i kapetan Trumbić), prvi put je naše, hrvatske vaterpoliste odveo do lovorika olimpijskih pobjednika. ‘Slomio’ je prokletstvo dotadašnjih srebra ili bronci. Prva hrvatska zlatna olimpijska medalja osvojena je dakle prije malo više od pola stoljeća! Aleksandar Coša Seifert je najdublji trag svakako ostavio kao trener, iako je u vaterpolu bio i igrač, kasnije sudac (međunarodni od 1961. do 1978.)  i odličan dužnosnik.

Bio je članom Stručnog savjeta vaterpolskog saveza bivše države, a bio je savjetnik Ratku Rudiću pri osvajanju zlatne olimpijske medalje u Los Angelesu 1984. Radio je u vaterpolu i u prvim godinama samostalnosti njegove, naše domovine Hrvatske. Neumoran do posljednjeg trenutka. Ostavio je značajan trag u školovanju mnogih trenera, ali i sudaca, dužnosnika, igrača…'.

Vjerujemo kako su Marijana i Karlo davanjem imena svom sinu po dedi olimpijscu zasigurno za njega zaželjeli svjetsku slavu i popularnost kakvu je uživao njegov slavni djed vaterpolist. Inače, zanimljivo je kako se BB Marijana radikalno promijenila pa tako do udaje za Karla Seiferta svoj privatni život koji je obilato na pladnju nudila drugima na uvid, skriva od očiju javnosti kao što bi narod rekao kao 'zmija noge'.