Mnogi misle kako poznate i slavne osobe u Hrvatskoj, poglavito kad pripadaju isto tako slavnim obiteljima nemaju drastičnih financijskih problema. Poglavito što se takve osobe često u medijima publiciraju po stilu života na visokoj nozi što svakako uključuje putovanja u otmjene svjetske destinacije na koje dolaze milijarderi iz čitavog svijeta. Tako je polovicom prošle godine Glorija objavila kako su supružnici, pjevačica Paula Jusić i njen suprug glazbenik Đelo Jusić, inače sin pokojnog slavnog kantautora Đele Jusića, posjetili Bad Homburg. Naslov tog članka je glasio: 'Paula Jusić u okupljalištu svjetske elite: Grad muzej u blizini Frankfurta je i poznato lječilište'. U članku je navedeno i sljedeće: 'U elitno lječilište nedaleko od Frankfurta, poznato po raskošnim parkovima, termalnim izvorima i jednoj od najstarijih kockarnica u Europi, glazbenici Paula i Đelo Jusić dolaze već godinama - kao gosti male, ali važne hrvatske zajednice'. No, iako obitelj Jusić zacijelo živi neusporedivo iznad hrvatskog prosjeka to ne znači da ih nisu stisnule tipične hrvatske dužničke nevolje zbog kojih se Paula Jusić našla na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu. Slijede detalji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu viša sudska savjetnica - specijalistica Anita Živković, odlučivala je u jednostavnom postupku stečaja nad imovinom potrošača Paule Jusić. Uz njezino ime upisana je adresa u središtu Zagreba, Mažuranićev Trg nadomak HNK gdje slavna obitelj i živi. Prijedlog osobnog stečaja nad poznatom pjevačicom iz slavne hrvatske umjetničke obitelji stigao je na prijedlog Financijske agencije RH - FINA-e. Sutkinja je 13. ožujka 2023. objavila kako je FINA isti taj dan sudu podnijela prijedlog za provedbu jednostavnog postupka stečaja ali i da Paula Jusić sudu nije dostavila 'popis svoje imovine, pa se smatra da je izjavila da nema imovine iz koje se mogu namirivati njegovi vjerovnici (članak 79.c stavak 3. Zakona o stečaju potrošača.)'. Stoga su pozvani svi 'vjerovnici potrošača da u roku od 45 dana od objave oglasa ospore popis imovine koji je potrošač dostavio i/ili da obavijeste sud o imovini potrošača koja bi se mogla unovčiti kao stečajna masa u slučaju da jednostavni postupak stečaja potrošača bude otvoren te da dostave dokaze na kojima temelje svoje tvrdnje' - piše u sudskom dokumentu.

Inače, postupak osobnog bankrota provodi se kad netko u razdoblju od tri i više godina ima nepodmirene novčane obveze. U siječnju ove godine pisali smo i kako je ovrha sustigla kćer pokojnog dubrovačkog trubadura Đele Jusića. Radi se o članku pod naslovom: 'ČLANICA SLAVNE OBITELJI Mama slavnih INSTAGRAM zvijezda Mie i Nike Matić, inače kći Đele Jusića, pred ovrhom Vodoopskrbe, iznenadit će vas iznos - Milvu Jusić - Matić pogodila je sve raširenija hrvatska pošast zvana ovrha, izgleda da ćemo se svi, prije ili kasnije, naći na udaru neumoljivih ovrhovoditelja'. Prethodno smo pisali i kako je hrvatska estrada u teškoj krizi zbog korone o čemu svjedoče brojne ovrhe koje su nedavno zaprijetile brojnim hrvatskim glazbenicima ali i prijetnje osobnog bankrota.

O tome svjedoči naš članak pod naslovom: 'GLAZBA U DOBA KORONE Legenda Colonije Tomislav Jelić - DJ Kameni pred bankrotom, obruč oko njega steže Financijska agencija zbog dugova - Kad je nakon 18 godina napustio popularni bend otisnuo se u samostalne vode i izdao album, no posljedice pandemije i krize očito mu nisu dali priliku za uzlet već stvorile dubioze'. O ovrhama nad pjevačima svjedoči i naš prethodni članak pod naslovom: 'ESTRADA NA KOLJENIMA Draženu Žeriću iz Crvene jabuke opet prijeti ovrha, pridružio se Super Silvi, Ninčeviću, Škenderu, Houri i prezaduženim legendama - Noćna mora zvana EOS Matrix puše za vratom sarajevskom pjevaču sa zagrebačkom adresom, dugovi nisu mali'. No, kako korona jenjava i približava se kraj pandemije možda i brojnim pjevačima i pjevačicama opet svane.