Hrvatska je na stadionu Bursa u Turskoj uspjela pobijediti Tursku 2:0 u kvalifikacijama za Euro 2024. Oba gola dao je sjajni Mateo Kovačić koji je tako postao junak utakmice ali i sve izgledniji nasljednik Luke Modrića na kapetanskoj poziciji. Svi smo svjesni koliku ulogu u karijerima igrača imaju menadžeri kojima dopadnu u ruke. Nekima se posrećilo s menadžerima a neki naši ali i igrači svjetske klase imali su nesreću da padnu u ruke gramzivim menadžerima koji su im dokrajčili karijere. Zanimljivo je kako je prvi menadžer koji je imao doticaj s Kovačićem na početku karijere još dok je bio u dobi od 13 godina Hercegovac koji je dugo živio u Švedskoj a široj je javnosti postao poznat kao dečko pa suprug bivše snahe klana Mamić, odnosno bivše supruge Mamićevog bratića - Morane Mamić. Portal net.hr tu je Zagrepčanku, koja ima čitavu sljedbu na društvenim mrežama, raskrinkao kao lažnu kraljicu dokazujući usporedbom fotografija kako se montira u skupe interijere te da slike retušira i fotošopira. Morana je godinama javnosti servirala slike luksuza koje je pripisivala svom životu na visokoj nozi s izabranikom a potom mužem Jozom Palcem. Svoju Instagram sljedbu uvjeravala je nizom objava kako živi kao kraljica i pritom se 'sve u 16' zahvaljivala Jozi koji joj je to sve omogućio. Javnost je stekla dojam kako Morana i Jozo žive na relaciji Dubai, London i druge razvikane destinacije i to kao VIP-ovci najvišeg ranga. Krajem prosinca prošle godine objavili smo kako Morani prijeti bankrot a sada je ista sudbina sustigla Jozu. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U veljači 2013. Jutarnji je objavio članak pod naslovom: 'NAJSKUPLJI IGRAČ OTKRIVAMO: KAKO JE STVOREN IGRAČ OD 100 MILIJUNA KUNA Cijela istina o Mateu Kovačiću'. U tom je članku objavljeno kako je Mateov otac Stipe Kovačić iz rodne Kotor Varoši kraj Banja Luke otišao trbuhom za kruhom najprije u Kanadu gdje se kratko zadržao a potom u Austriju gdje se i rodio Mateo. O danima kada je zvijezda Vatrenih Mateo još bio dijete napisano je sljedeće: '2007. godine Stipu zbog njegova tada 13-godišnjeg sina zvali iz Ajaxa, čiji glavni skaut Pronk zna za svakog nadarenog igrača u bilo kojem europskom kutku. Preporučio mu ga je švedski nogometni menadžer iz Hercegovine Jozo Palac. - Ja sam odveo Matea u Amsterdam, na svoju ruku. Naravno da ih je oduševio svojim nogometnim znanjem, odmah su prepoznali njegov nesvakidašnji talent. Međutim, priča o Mateu i Ajaxu bila je vrlo zamršena - otkrio je menadžer Palac'.

U kolovozu 2019. njegovo se ime našlo u aferi. Naime, dokumenti Football Leaksa tada su otkrili kako je Jozo Palac, nogometni menadžer s FIFA-inom licencom, tijekom transfera Danca Nickija Billea Nielsena iz Villarreala u Rosenborg 2013. godine prešutio čelnicima norveškog prvaka da istovremeno prima i milijunsku plaću od španjolskog prvoligaša. Palac se nalazi na popisu agenata agencije VPA Sports. Na Transfermarktu piše kako su preko te agencije transferirani brojni igrači iz više zemalja ali nama su najzanimljiviji transferi hrvatskih igrača: osim Matea Kovačića na popisu te agencije su Arijan Ademi, Tin Jedvaj, Nikola Moro, Martin Baturina, Dario Špikić te mnogi drugi. Kao djelatni VPA Sportsa osim Palca brojni su agenti iz regije ali i neki iz Hrvatske poput bivšeg nogometaša Darija Zahore ali i Mamićev bliski suradnik Nikky Arthur Vuksan. Uz ime Joze palca na transfermakrt.com upisan je mail s domenom Ujedinjenih Arapskih Emirata.

No, kako mail ima naziv carmelo shvatili smo da se radi o mailu koji pripada njegovoj tvrtci Carmelo International preko koje je registrirao i transfer Lindona Selahija iz HNK Rijeke  u nizozemski klub Willem II. Palac ne istupa u javnosti, rijetke su njegove fotografije a Morana je često poduzimala objave u kojima bi stavila da Jozo vozi auto ali njega nije snimala. Isto bi napravila i kad bi napisala da je s njim na večeri, snimila bi samo stol da svi vide što su naručili. O njoj smo pisali krajem prosinca prošle godine u članku pod naslovom: 'BIVŠA ČLANICA MOĆNOG KLANA Mnoge joj Hrvatice zavide na savršenom životu na visokoj nozi a kraljica Instagrama Morana Mamić u 2023. ulazi s bankrotom - Nekadašnja supruga bratića Zdravka i Zorana Mamića - Zdenka Mamića već godinama na društvenim mrežama promovira luksuz i plasira samo slike sa skupih destinacija, sudski dokument otkriva crnu stranu njenih financija'.

Par mjeseci nakon što se ona našla pred bankrotom u istoj situaciji našao se i njen izabranik. Naime, Financijska agencija objavila je 28. ožujka ove godine preko sudske ploče službeni poziv Jozi Palcu na dostavu adrese za primanje pismena. U pozivu piše: 'Sukladno Članku 79.c stavku 6. Zakona o stečaju potrošača (NN 100/15, 67/18, 36/22), obzirom da iz evidencije Ministarstva unutarnjih poslova proizlazi da potrošač nema boravište niti prebivalište u Republici Hrvatskoj, Financijska agencija poziva potrošača da u svrhu uručenja Poziva kojim ga se poziva na očitovanje vezano za provođenje jednostavnog postupka stečaja potrošača prijavi adresu za primanje pismena ili adresu boravišta ili adresu prebivališta pred Ministarstvom unutarnjih poslova'. Objava tog poziva s imenom Joze Palca bit će istaknuto na sudskoj ploči 60 dana.

Inače, Palac je osnivač zagrebačke tvrtke Scoretto čiji je direktor Denis Mustafčić iz Zagreba. Na Trgovački sud u Zagrebu prijavio je adresu u Širokom Brijegu na kojem je registrirao tvrtku Sportivo. U Sesvetama je imao registriranu tvrtku Sinjaj Multiprint ali ta je tvrtka likvidirana. Tada je Palac prijavio adresu u Sesvetama u Horvatovoj ulici gdje i Zoran Leko s kojim je zastupao kao direktor tu tvrtku. Prema podacima iz britanskog registra Palac i tamo ima tvrtku Stratella Sports. U tamošnjem registru piše kako je rođen 1970., da ima švedsko državljanstvo ali i prijavu adrese u Velikoj Britaniji. No, tamo je prijavio adresu na kojoj su registrirane brojne tvrtke: 160 Burntwood Lane, Caterham, Surrey, što znači da je to vjerjatno adresa njegovog računovođe. U svakom slučaju bit će zanimljivo vidjeti koje je sve i kolike drugove Palac ostavio u Hrvatskoj.