Pitate li premijera i članove Vlade živi li se u Hrvatskoj bolje ili gore zacijelo nitko od njih neće propustiti priliku i reći kako raste standard, da svi građani već mogu osjetiti benefite poduzetih mjera, kako nam raste kreditni rejting i slično. No, kada evidentiramo nepreglednu kolonu znanih i neznanih o čijim sudbinama odlučuju neumoljivi ovrhovoditelji, kada sagledamo kako svaka ovrha pristigne s većim ili manjim troškovima, kako sve više lica s naslovnica završava u osobnim bankrotima - logično je da se zapitamo - vjerujemo li njima ili službenim podacima. Hrvatska sve više postaje El Dorado strancima iz udaljenih dijelova Azije, sve više domicilnog stanovništva ide trbuhom za kruhom iz ove zemlje. Zašto bi išli ako se ovdje može dostojanstveno živjeti. Kako preživjeti u zemlji u kojoj zvijezde nacionalne televizije ne mogu servisirati svoje osnovne životne troškove. S druge strane kako u toj istoj zemlji preživjeti oholost onih koji se na društvenim mrežama razmeću simbolima uspjeha, plasiraju slike sa skupih putovanja ili iz dizajnerski uređenih kvadrata te kojima se brojni dive ne zato što su uspjeli nešto stvoriti već samo zato što su uspjeli. Mnogima koji se dive novoj eliti čak i nije važno kako su njihovi idoli stigli do svog bogatstva. Nekima je deviza imati a ne znati, posjedovati i razmetati se. Pitanje je koliko to generira novih društvenih frustracija i koliko to degenerira javni moral i standarde društva. No, dok se oko nas urušavaju tradicionalne vrline i svijet koji je počivao na mjeri i obzirnosti prema drugima, dok nas bombardiraju lažima kako idemo gore unatoč činjenicama da se srozava sve više dole, teško je zamisliti uopće kakve egzistencijalne agonije prolaze ljudi koji neredovito primaju plaće. Kako u zemlji galopirajućih troškova hrane i režijskih troškova uopće uspijevaju opstati s crkavicama ako se sve više zvijezda iz raznih profesija suočava ne samo s ovrhama već i bankrotima. Kakvo je vrijeme uskoro bi svi koji uspiju opstati unatoč silnim ovrhama trebali zaslužiti neki bonus. U takve zacijelo spada i Branko Nađvinski, zvijezda Informativnog programa državne televizije. Slijede detalji nove omče duga koja je stisnula HTV-ovog urednika.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Prije dva mjeseca objavili smo članak pod naslovom: 'STRUJNI UDAR NA HTV ZVIJEZDU Branko Nađvinski ovršen treći put, godinama nije plaćao vodu i struju, rođak Urše Raukar provodi zadnju ovrhu nad njim - Postavlja se logično pitanje kakve su plaće vodećih urednika na državnoj televiziji kada nemaju ni za podmirenje osnovnih režija no znakovito je i kako je HEP Elektra ovrhe povjerila srodniku zastupnice Možemo'. U siječnju ove godine objavili smo članak i o ranijim ovrhama nad Nađvinskim a koje su uključivale i onu koja je pristigla zbog neplaćanja vode. Urednik Dnevnika i gledane emisije Otvoreno nije u gabuli samo zbog vode i struje. Sad mu je pristigla i ovrha zbog davnih računa za plin koje nije platio. Gradska plinara Zagreb- opskrba je na Općinski građanski sud u Zagrebu poslala ovršno rješenje kojim traži da Branko Nađvinski plati dospjeli dug u iznosu od 1.829,27 kn / 242,79 eura u roku od osam dana od dana dostave rješenja o ovrsi.

Od Nađvinskog se traži da plati i odmjerene troškove postupka u iznosu od 187,50 kn/ 24,89 eura uvećane za zakonske zatezne kamate koje teku od dana donošenja rješenja o ovrsi pa do isplate također u roku od osam dana od dana dostave rješenja. Predložena je ovrha na računu ovršenika ali i općenito na imovini sukladno odredbama Ovršnog zakona. Ovrhu vodi javna bilježnica Suzana Serda-Pavlović iz Zagreba koja je to rješenje uputila na sud 24. siječnja 2023. Ona je izdala upozorenje ovršeniku kako se može i žaliti u roku 3 dana ali da taj prigovor mora biti obrazložen. Prema evidenciji Gradske plinare Zagreb Nađvinski im duguje za mjesečne račune od rujna 2021. pa do siječnja 2022. godine. Dio duga je utužen a dio nije. U svakom slučaju držimo fige cijenjenom uredniku Dnevnika da izađe iz ralja ovršnih nevolja u kojima se zapleo u zadnje vrijeme. Vjerujemo kako bi i odgovorni na HTV-u mogli izaći u susret svojim zvijedama, ne samo Nađvinskom već i Tončici Čeljuski. Njoj je stigla druga ovrha o kojoj smo netom objavili članak