Gledatelji RTL-ove serije 'San snova' zacijelo se ne mogu oteti dojmu kako su scenaristi i producenti imali na umu lik Zdravka Mamića kad su Zlatanu Zuhriću dali ulogu Stjepana Bubala. Popularni je glumac odigrao vrhunski ulogu vlasnika nogometnog kluba Croatia a mnoge neodoljivo podsjeća na temperamentnog Maminja. Ne bi nas čudilo da mnogi gledaju tu seriju upravo zbog Zuhrića, odnosno lika koji podsjeća na odbjeglog gazdu Dinama. Teško se oteti dojmu kako je u hrvatskom nogometu i općenito Hrvatskoj dosadno bez likova kao što je Maminjo a da ne govorimo kako je i s odlaskom s ovog svjeta Miroslava Ćire Blaževića nastala jedna praznina u medijima koju teško netko može u tom smislu nadopuniti. U to, za neko zlatno doba CRO nogometa, i jedna je sportska novinarka bila u orbiti. Njezinu je karijeru obilježila s jedne strane bliskost s pokojnim Ćirom Blaževićem a s druge sukob koji je imala s tada neupitnim gazdom maksimirskog travnjaka. Pisala je za Jutarnji list u vrijeme dok je gazda bio Nino Pavić. Kada je dobila otkaz imala je prigodu u Nedjeljom u 2 kod Aleksandra Stankovića iznijeti svoje uvjerenje kako iza njenog otkaza stoji Zdravko Mamić. S njim je polemizirala, svađala se, podigla protiv njega privatnu tužbu zbog kleveta i uvreda. Epilog je bio taj da je u lipnju 2008. Zdravko Mamić kažnjen s 50.000 kn na Općinskom sudu u Zagrebu zbog uvreda na njen račun. Tada je i televizija prenosila kako ju je nazivao uvredljivim imenima i izravno optuživao za iznimnu bliskost s Ćirom Blaževićem. Romana Eibl nije se morala ni pojaviti jer je Mamić priznao krivnju. Bila su to vjerojatna zlatna vremena za mnoge u medijima. Zanimljive vijesti, događaji ali i lova tekli su u potocima u odnosu na sadašnja krizna, ili kako bi se u Ćirinoj rodnoj Bosni reklo, kokuzna vremena. Mnogima u Hrvatskoj stvarnost su postali kronični dugovi, dugotrajne blokade, ovrhe, stečajevi.... Tako je i Financijska agencija stegla omču oko glasovite sportske novinarke Romane Eibl i zatražila njen osobni bankrot. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Predzadnji dan listopada 2023. na kućnu zagrebačku adresu Romane Eibl Financijska agencija RH poslala je poziv 'na dostavu očitovanja za provedbu jednostavnog postupka stečaja potrošača'. U prijevodu da se očituje želi li da se nad njom provede osobni bankrot. 'Cilj jednostavnog postupka stečaja potrošača jest da se poštenog potrošača oslobodi od obveza prema određenim vjerovnicima. Unovčenje imovine potrošača i raspodjela vjerovnicima provodi se ako je sud utvrdio da je vrijednost imovine potrošača veća od 1.327,23 EUR. Sukladno članku 79.a stavku 2. Zakona, temeljem podataka upisanih u Očevidnik redoslijeda osnova za plaćanje ispunjeni su uvjeti za provedbu jednostavnog postupka stečaja potrošača te su u trenutku slanja ovog Poziva evidentirane neizvršene osnove za plaćanje radi prisilnog ostvarenja tražbina u iznosu do 2.654,46 EUR s osnova glavnice u neprekinutom razdoblju dužem od tri godine.

Pozivamo Vas da se u roku od 15 dana od dana dostave ovog Poziva očitujete jeste li suglasni da se pred nadležnim općinskim sudom provede jednostavni postupak stečaja potrošača nad Vašom imovinom. Očitovanje se daje na obrascu koji je dostavljen uz ovaj Poziv, a popunjeni obrazac Očitovanja dostavlja se neposredno ili putem pošte na adresu Financijske agencije navedenu u zaglavlju ovog Poziva. U navedenom roku od 15 dana od dostave ovog Poziva dužni ste u Očitovanju dostaviti popis svoje imovine te možete podnijeti prijedlog da se jednostavni postupak stečaja potrošača provede i u odnosu na vjerovnike koji su nakon slanja ovog Poziva povukli osnove za plaćanje iz Očevidnika redoslijeda osnova za plaćanje.

Ako se u roku od 15 dana od dana dostave ovog Poziva ne očitujete jeste li suglasni da se provede jednostavni postupak stečaja potrošača, smatrat će se da ste s istim suglasni te će Financijska agencija nadležnom općinskom sudu podnijeti Prijedlog za provedbu jednostavnog postupka stečaja potrošača' - piše, kao što je i uobičajeno, u tom pozivu. Romana Eibl kao i svi koji su se našli u istoj situaciji može kontaktirati Savjetovalište Financijske agencije ili besplatni info telefon. U dokumentu piše i sljedeće:

'U Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 3425 dana na teret Vaših računa i novčanih sredstava evidentirane su neizvršene osnove za plaćanje u ukupnom iznosu od 300,15 EUR (u koji iznos su uračunati troškovi i kamate), a u koji iznos su također uračunate tražbine radi osiguranja ili radi naplate novčane kazne ako su iste evidentirane u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje. Temeljem sljedećih osnova za plaćanje utvrđeno je da su ispunjene pretpostavke iz članka 79.a stavka 2. Zakona, a ispunjenje kojih pretpostavki je uvjet za slanje ovog Poziva'.

Nadalje se vide dvije ovrhe, jedna javne bilježnice Sande Pandža provedena 2021. u ime Zagrebparkinga i druga Vesne Pučar provedena u ime iste ZG komunalne firme. Ukoliko se glasovita sportska novinarka Romana Eibl i ne očituje u traženom roku, kao što je naznačeno, postupak njenog osobnog bankrota će započeti. Sud će joj u tom slučaju imenovati povjerenika a istodobno pokrenuti postupak provjere njene imovine, u smislu podataka o nekretninama, pokretninama, imovinskim pravima, dionicama i slično. No, postoji mogućnost i da Romana Eibel plati dospjela potraživanja pa da se prijedlog stečaja zaključi. Vjerujemo u takav ishod.