Živimo u zemlji u kojoj kažu kako je pravda spora a nekad i nedostižna. No, neki postupci imaju prioritet, kategorizirani su kao žurni ali ne mogu se privesti kraju ako stranke izbjegavaju dolazak u sudnicu. Zadnjih mjeseci zagrebački sud učestalo poziva HTV-ovu zvijezdu da pristupi na ročište. No, Tončica Čeljuska je očito prezauzeta da nema vremena čak ni preuzeti pismeno kad joj poštar pozvoni na vrata. Zato sutkinja koji vodi postupak periodično objavljuje poziv na sudskoj ploči. Slijede detalji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Početkom listopada prošle godine objavili smo članak pod naslovom: 'NEVOLJE HTV ZVIJEZDE Tončica Čeljuska završila na sudu, vodi se žurni postupak po policijskoj prijavi, slučaj se zakomplicirao, brani je odvjetnik kojem su podmetali bombe pod auto'. U podnaslovu smo naveli: 'Postupak protiv urednice popularne HTV-ove emisije 'U svom filmu' vodi se na Općinskom prekršajnom sudu a mnogi će se začuditi kada saznaju koga je opunomoćila za zastupanje'. Taj proces je još aktualan a o tome svjedoči i poziv koji je voditeljici upućen preko sudske ploče. U pozivu piše kako se okrivljenica Tončica Čeljuska poziva zbog prekršaja iz članka 229. stavka 3. Zakon o sigurnosti prometa na cestama. Istaknut je termin  'ŽURNI POSTUPAK'.

Piše: 'Pozivamo vas da kao okrivljenik Tončica Čeljuska dana 13. svibnja 2024.  u....  sati pristupite ovom sudu, na adresu Avenija Dubrovnik 8, Zagreb soba 329, na ročište radi ispitivanja u prekršajnom postupku'. Čeljusku je izdano i  'UPOZORENJE' sljedećeg sadržaja: 'Okrivljenik je dužan, do pravomoćnog dovršetka postupka kao i do dovršetka postupka izvršenja odluke o prekršaju, odmah izvijestiti sud o promjeni adrese stanovanja ili namjeri da promijeni boravište. Ako tako ne postupi, sud će poziv ili odluku, koju okrivljeniku ne može dostaviti zbog neprijavljivanja promjene adrese ili zbog očitog izbjegavanja primitka istih, istaknuti na oglasnu ploču suda, te će se protekom osmog dana od stavljanja na oglasnu ploču dostava smatrati uredno obavljenom (članak 145. stavak 5. Prekršajnog zakona ...

Okrivljenik je dužan osobno pristupiti ispitivanju ili dostaviti pisanu obranu. Ukoliko se okrivljenik ne odazove pozivu i ne opravda izostanak ili ako bude očito izbjegavao primitak poziva, sud će izdati dovedbeni nalog (članak 129. stavak 1. Prekršajnog zakona ), s time da je okrivljenik dužan snositi troškove svojeg dovođenja i odgode ročišta (članak 139. stavak 1. Prekršajnog zakona). Ukoliko se okrivljenik ne odazove pozivu, a njegova nazočnost i ispitivanje nisu potrebni i ne utječu na zakonito i pravilno donošenje presude, postupak će se provesti i donijeti presuda bez njegove nazočnosti (članak 128. stavak 7. i članak 167. stavak 3. Prekršajnog zakona). Okrivljenik može sudu dostaviti i pisanu obranu' - piše u pozivu koji je upućen  23. travnja.

Postupak se vodi kod sutkinje Gordane Prpić. U zakonu u čl. 229. st. 3 piše: 'Vlasnik vozila dužan je, na zahtjev policijskog službenika ili službene osobe jedinice lokalne samouprave koja obavlja poslove iz članka 5. stavka 4. ovoga Zakona, dati vjerodostojan podatak o osobi koja je upravljala vozilom u vrijeme počinjenja prekršaja, a pritom se dostava podataka o više osoba koje su upravljale vozilom u vrijeme počinjenja prekršaja ne smatra dostavom vjerodostojnih podataka o identitetu osobe kojoj je dao vozilo na upravljanje.'. Očito je da zbog toga s policijom ima problema popularna HTV urednica i voditeljica.                Čeljuska inače preko svog Instagram profila snime vide na kojima dijeli savjete kako učiti iz vlastitih pogrešaka te kako iza svakog uspjeha stoje prethodne loše procjene ili krivi koraci.