Kako naši najbolji nogometaši na vrhuncu karijere zarade milijune imali smo priliku osvjedočiti se kako mnogima od njih kad kopačke objese o klin ne ide sjajno kao kad su trčali za loptom. Neki naprosto ne znaju pametno investirati pa ih onda sustigne ceh loših poslovnih odluka. Mnogi naši nogometni reprezentativci bogatstvo su morali dijeliti sa svojim suprugama od kojih su se rastali. Najdrastičniji primjer je onaj Boška Balabana koji se nakon rastave od Ive Radić više puta našao na optuženičkoj klupi zbog alimentacije. Također, veliki dio njegova bogatstva podijeljen je između njega i majke njegovo troje djece. Mateo Kovačić još je u naponu snage. Igra za reprezentaciju a s Joškom Gvardiolom igra u momčadi Manchester Cityja. Iako mu na terenu i dalje ide sjajno očito je kako se želi osigurati i za starost. Već smo pisali koliko je stotina kvadrata kupio na svoje ali i ime supruge Izabel Kovačić u prestižnom Ban centru u srcu Zagreba. No, Mateo je pametno uložio milijune i u Londonu. U tvrtci nije samo vlasnik već i direktor. Slijede detalji...

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Polovicom ožujka 2021. objavili smo članak pod naslovom: 'BOGATAŠI IZ LUKSUZNOG SRCA ZAGREBA Mateo i Izabel Kovačić kupili 546 m2 u Ban centru a dobili i bespovratnu EU lovu za privatni biznis'. Još jedan članak iz srpnja iste godine svjedočio je o okolnostima kupnje. 'POGREŠKE ZAGREBAČKE GRUNTOVNICE Mateu Kovačiću sud dopustio uknjižbu stana Luke Rajića pa papire poslao na krivu adresu'. U podnaslovu je sve objašnjeno: 'Općinski građanski sud u Zagrebu više od 1,5 godine rješavao je vlasnički upis luksuznog šesterosobnog stana s garažom pa napravio gaf'. No, nakon objave tog članka saznali smo kako je dio skupih kvadrata Mateo već preprodao. O tome svjedoči naš članak pod naslovom: 'SKUPE TRANSAKCIJE Dok je Vatreni Mateo Kovačić 'ginuo' u Kataru sud ga tražio zbog firme Severininog bivšeg Milana Popovića, prethodno je od iste Mandžina zaručnica kupila luksuzni stan'. U podnaslovu smo naveli: 'Sudski dokumenti tiču se skupih kvadrata u luksuznom Ban centru nadomak Jelačić placa u Zagrebu, to je već drugi slučaj ugovora na relaciji Vatreni - Popovićeva tvrtka Celanova'.

Krajem listopada ove godine objavili smo članak koji je svjedočio kako s Popovićem nije samo nekretninski poslovao Mateo već i njegova supruga Izabel. Radi se o članku pod naslovom: 'KRALJ HR NEKRETNINA Luksuzne stanove Izabel Kovačić i Gorana Ivaniševića u gnijezdu bogataša Ban centra u srcu Zagrebu isti dan uknjižio je Severinin bivši Milan Popović'. Iz podnaslova bila je vidljiva kvadratura koju je uknjižio srbijanski tajkun: 'Supruga Vatrenog Matea Kovačića prodala mu je 3-stan površine 147 m2 a Ivanišević preko svoje firme 3-stan površine 131 m2 s parkingom'. No, od 17. siječnja 2020. Mateo Kovačić ulaže u britanskoj metropoli. Tog je datuma osnovao svoju firmu Kova Capital Ltd. Jasno je kako je firmu nazvao svojim nadimkom. Također, i njegova supruga Izabel na svom se Instagram profilu predstavlja kao IzaKova. Ispočetka je Kovačićeva londonska firma poslovala na trećem katu u otmjenoj zgradi na adresi 125 Gloucester Road London a onda joj je sjedište 15. srpnja ove godine promijenjeno pa posluje na trećem katu na adresi 250 Kings Road, London.

Mateo je jedini direktor u svojoj firmi. Inače, uobičajeno je da se poslovanje prepusti ovlaštenom administratoru, računovođi, knjigovođi ili pak firmama specijaliziranim za upravljanje. No, očito naš nogometaš i Vatreni ima povjerenja u sebe samog pa ne ispušta direktorske uzde iz svojih ruku. Spomenimo i kako se Mateo Kovačić deklarirao kao profesionalni nogometaš prigodom registracije firme. Od ostalih generalija navedimo kako je istaknuo hrvatsko državljanstvo i britansku adresu. Krajem siječnja ove godine Mateo Kovačić predao je obvezno financijsko izvješće, odnosno bilancu Kova Capital Ltd. . Osnovna imovina tvrtke iznosi 2.600.024 britanskih funti, odnosno 600 tisuća funti više nego prošle godine. Totalna imovina firme umanjena za tekuće obveze iznosi 5.042.011 britanskih funti. Navedene su i tekuće obveze koje njegova tvrtka duguje. Vjerojatno se radi o iznosima koje duguje njemu samome.

Naime, uobičajeno sportaši njegovog ranga osnivaju firme kojima sami posuđuju novac ostvaren od transfera. Podatke navedene u bilanci Mateo Kovačić je predao sa svojim potpisom 9. listopada 2023. godine. Inače, temeljna djelatnost tvrtke je kupnja vlastitih nekretnina. Mateo je dakle firmu osnovao u vrijeme dok je igrao za londonski Chelsea pa ne čudi da je sjedište i bilo u istoimenom kvartu. No, i nakon preseljenja u Manchester Mateo nije mijenjao londonsku adresu, odnosno sjedište svoje firme Kova Capital Ltd. Mateo i njegova supruga influencerica i poduzetnica Izabel Kovačić sa sinom su živjeli u Londonu na otmjenoj adresi u Ulici Eaton Place u ultraskupom kvartu Belgravia. Zanimljivo je kako se sada na toj adresi prodaje luksuzni stan za 3,7 milijuna L. Ne možemo nedvojbeno tvrditi kako se radi o stanu našeg slavnog para ali nije isključeno da su se Kovačići odlučili na taj potez.