Brankica je tvrdila da par već 3 godine ne konzumira brak, da se ona iselila, ali je Mladen došao prijetiti u stan koji je unajmila kao podstanarka iako mu je određena mjera zabrane približavanja

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Netom je objavljeno kako se slavni zadarski pjevač Mladen Grdović rastao od svoje supruge Brankice s kojom je bio što u vezi a što u braku puna tri desetljeća. Prvi put donosimo sve detalje mučne brakorazvodne parnice kroz koju je prolazila bivša Grdovićeva supruga Brankica.''Ja sam u braku sa tuženikom od 4. svibnja 1998. Ranije smo u izvanbračnoj zajednici bili 8 godina i od tada smo zajedno, ali unatrag tri godine više ne živimo zajedno. U našem braku došlo je do poremećenih odnosa već duže vremena i ja sam davala suprugu šansu da se naši odnosi poprave, međutim do toga nije došlo, već je postajalo sve gore i gore i time je ugroženo moje psihičko i fizičko zdravlje.

Ja i tuženik kao što sam prije rekla više ne živimo zajedno u zajednočkom domaćinstvu i naš braka se ne konzumira ima 3 godine. Posjedujem liječničku dokumentaciju iz koje se vidi da je meni u zadnje vrijeme došlo do narušenog zdravlja pa ću priložiti o tome medicinski dokumentaciju. Ta medicinski dokumentacija, odnosno moje zdravstveno stanje je zaista vezano upravo za brak i odnose u braku koji su narušeni jer ja više psihičke stresove u braku, a ni fizičke ne mogu podnositi. Ja smatram s obzirom na odnose u našem braku koji trajno oštećeni i poremećeni da se oni više ne mogu popraviti.

Još jednom mogu reći da između mene i tuženika su neslaganja i ne možemo postići dogovor ni u čemu što je potrebno za jedan normalan brak. Još mogu reći da je u mjesecu svibnju doneseno rješenje kojim je određena mjera zabrane približavanja tuženika zbog nasilja u obitelji i o tome ću priložiti rješenje jer je on došao na adresu gdje sam ja podstanar,a  to je ova iz tužbe i htio nasilno ući pa sam ga ja prijavila''.

Tako je svjedočila 10. srpnja ove godine Brankica Paleka ma ročištu koje je održano bez nazočnosti javnosti. Ročištu nije pristupio tuženik, poznati zadarski pjevač Mladen Grdović te mu je pokušana dostava Presude o rastavi braka sudskim putem početkom kolovoza ove godine. Brak između Brankice i Mladena često je bio na kušnji. No, sve do unatrag zadnjih par godina uspijevali su kormilariti kroz burne bračne vode. Brak im je bio i na ozbiljnoj kušnji kada je isplivao podatak o Mladenovoj izvanbračnoj kćeri koju je Brankica na kraju ipak prigrlila.

Brankica je inače bivša prodavačica s kojom se pjevač vjenčao u svibnju 1998. u Las Vegasu. Grdović je i tijekom te afere izjavio da ni u jednom trenutku njihov brak nije bio uzdrman niti da se spominjao razvod. Neki su tada zlurado komentirali na društvenim mrežama kako se ne trebaju ni razvoditi jer da se nisu nikada službeno ni vjenčali. Naime, htjeli su reći kako njihov brak nije pravovaljan jer je sklopljen u Las Vegasu 1998. Tako su neki zlurado komentirali kako je papir koji su dobili u kapelici u američkom gradu kocke, samo romantičan suvenir te da se Brankica zato i dalje preziva Paleka. Na Brankičino ime je glasio i Grdovićev kafić u robnoj kući u središtu Zadra. Par je inače sve do raspada braka živio zajedno u zadarskim  Arbanasima.

Dokumenti sa zadarskog suda jasno upućuju na zaključak da je brak između Mladena i Brankice sklopljen u Nevadi bio pravovaljan i priznat u Hrvatskoj, odnosno upisan u Maticu vjenčanih 1998. pod rednim brojem 00066. Na ročištu za razvod Grdovića i Brankice konstatirano je da je tužiteljica Brankica priložila i rješenje Prekršajnog odjela Općinskog suda u Zadru, nalaz i mišljenje psihijatrice B.V, nalaz O.B Z. od 6. srpnja 2020. Brankičina odvjetnica je predložila da se  zaključi raspravanje jer uredni pozvani tuženik, odnosno Mladen, nije pristupio ročištu a da nije potrebno pozivati daljnje svjedoke. Sljedeće je ročište bilo sazvano i održano 7. kolovoza na Općinskom sudu u Zadru.

Konstatirano je da se stranka koja nije pristupila ročištu, odnosno uredno obaviješteni tuženik, neće posebno obavještavati jer će se presuda istaknuti na internetskoj oglasnoj stranici sudova što je i učinjeno. Potom je donešena presuda u ime RH po sutkinji J.G. Presudom je zaključen brak sklopljen u Las Vegasu i koji je trajao punih 22 godine. Sud je prihvatio Brankičino stajalište da su bračni odnosi između stranaka teško i trajno poremećeni, da zajednički život više nije moguće i da u braku nema djece. Sud je konstatirao da je tuženik Mladen Grdović na ročištu 16. lipnja 2020. naveo da se protivi da se njihov brak razvede jer da su oni zajedno već 30 godina.

U dokumnetu piše da je "Sud je tijekom postupka izvršio uvid u vjenčani list, rješenje Općinskog suda u Zadru-prekršajni odjel Pp --- od 13. svibnja 2020., medicinsku dokumentaciju, te je saslušana tužiteljica.....Uvidom u rješenje Općinskog suda u Zadru-prekršajni odjel Pp --- od 13. svibnja 2020. proizlazi da je tuženiku određena mjera opreza zabrane približavanja na udaljenost manjoj od 30 m, uspostavljanja i održavanja veze s tužiteljicom sukladno Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji. Tužiteljica je u svom iskazu navela da je u braku sa tuženikom od 4. svibnja 1998., da su ranije u izvanbračnoj zajednici bili 8 godina i od tada da su zajedno, ali unatrag tri godine više da ne žive zajedno.

U njihovom braku da je došlo do poremećenih odnosa već duže vremena i ona da je davala suprugu šansu da se njihovi odnosi poprave, međutim do toga da nije došlo, već je postajalo sve gore i gore i time da  je ugroženo njezino psihičko i fizičko zdravlje. Ona i tuženik da više ne žive u zajedno već 3 godina, te da posjeduje liječničku dokumentaciju iz koje se vidi da je njoj u zadnje vrijeme došlo do narušenog zdravlja, te da ta medicinski dokumentacija, odnosno njezino zdravstveno stanje je zaista vezano upravo za brak i odnose u braku koji su narušeni jer ona da više psihički stresove u braku, a ni fizički ne može podnositi.

Ona da smatra obzirom na odnose u njihovom braku koji su trajno oštećeni i poremećeni da se oni više ne mogu popraviti. Nadalje je navela  da su između nje i tuženika neslaganja i da ne mogu postići dogovor ni u čemu što je potrebno za jedan normalan brak. U mjeseci svibnju da je doneseno rješenje kojim je određena mjera zabrane približavanja tuženika zbog nasilja u obitelji i o tome da će priložiti rješenje jer da je on došao na adresu gdje je ona podstanar, a  to je ova iz tužbe i da je htio nasilno ući pa da ga je ona prijavila", piše u sudskom brakorazvodnom spisu.

Sud je uzeo u obzir da tuženi Grdović u odgovoru na tužbu "do kojeg je dao na ročištu koje je održano u ovom predmetu nije naveo, a niti predložio dokaze na okolnosti da odnosi između stranaka nisu teško i trajno poremećeni, a niti je pristupio na ročište koje je bilo zakazano radi stranačkog saslušanja. Kako je tužiteljica odlučno i sigurno ustrajala u postupku razvoda braka, odnosno nije imala nikakvu želju niti interes poraditi na eventualnoj obnovi njihova odnosa, a iz navedenog proizlazi da više nije moguće održavanje skladnih bračnih odnosa, to u situaciji nedvojbenog izostanka volje na strani jednog supružnika radi obnove poremećenih bračnih odnosa znači ispunjenje uvjeta za razvod braka", piše u dokumentu. I tako je sud usvojio argumente tužiteljice te je jedan od najturbulentnijih bračnih odnosa koji su poprimili karakter javnosti u Hrvatskoj okončan.

Brankica je morala sačekati još 15 dana da presuda postane pravomoćna. Naime, Mladen Grdović imao je pravo na žalbu Županijskom sudu u Zadru. Kako tuženik nije pristupao na ročišta sutkinja je donijela odluku da će sve obavijesti za Grdovića biti obavljena na web stranici suda. Na zadnjem ročištu konstatirano je da tuženi Grdović nije podigao pismeno. U spis je ušlo da je tuženik 'obaviješten nije podigao pošiljku''. Također, je provjerom u Jedinstveni registar osoba, Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske utvrđeno kako je prijavljena adresa tuženika kao u tužbi slijedom čega je dostava pokušana ponovno u dva navrata, te se te se zadnja dostava vratila sa naznakom "obaviješten nije podigao pošiljku'' i to dana 14. listopada 2020. Zaključena je rasprava u Zadru s datumom 21. listopada 2020. godine. U zakonskom roku od 15 dana pjevač se nije žalio te je tako i došlo do pravomoćnosti rastave braka koju pjevač nije niti želio, niti u njoj sudjelovao na aktivan način, pa Brankica Paleka može otvoriti novu stranicu u svom životu.