Ukoliko uspije u svojim planovima medijski utjecaj najmoćnijeg tajkuna u Hrvatskoj Emila Tedeschog znatno će se proširiti. Kao suvlasnik RTL-a ostvaruje utjecaj na Net.hr, i niz drugih lokalnih portala, a od radijskih postaja tu je još radio Yammat.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Prije nego što su mediji objavili vijest da će Vijeće za elektroničke medije (VEM) u četvrtak 15. srpnja ove godine otvoriti ponude pristigle na obavijest o namjeri davanja radijske koncesije za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju na frekvenciji 101 MHz, u medijskim kuloarima ali i dobro obavještenim izvorima je znatno ranije počela cirkulirati informacija da se za legendarni Radio 101 ozbiljno interesira jedan od najmoćnijih hrvatskih tajkuna blizak predsjedniku Zoranu Milanoviću, Emil Tedeschi. Podsjetimo Radio 101 je nakon 37 godina postojanja 31. svibnja u ponoć ove godine prestao emitirati uz posljednju u cijelosti puštenu pjesmu “Always look on the bright side of life”legendarnih Monty Pythona i uz najavu “vratit ćemo se”.

Nakon toga, radnici Radija 101 najavili su nastavak emitiranja preko online streaminga, a pohvalili su i brzo donošenje najnovije odluke VEM-a o dodjeli radijske koncesije za 101 MHz. Popularna Stojedinica osnovana je 1984. kao Omladinski radio, a najveći trenutak slave imao je kada se, zbog najave gašenja u studenom 1996. na središnjem zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačić održao skup potpore na kojem se okupilo više od 100.000 ljudi. Iako je zbog prijetnje gašenja Radija 101 prije gotovo 25 godina bio održan jedan od najmasovnijih skupova u povijesti Zagreba, zanimljivo je napomenuti da se nešto slično nije ponovilo 31. svibnja ove godine zbog gašenja Radija 101 niti je bilo značajnih reakcija javnosti.

Ipak, žestoka bitka za kultnu Stojedinicu, i za dobivanje koncesije, tvrde naši pouzdani izvori, od gašenja 31. svibnja vodila se daleko od očiju javnosti a spomenuti Emil Tedeschi bio je najzainteresiraniji da se dočepa radija, za kojeg se 1996. godine borio i tadašnji medijski mogul Ninoslav Pavić, vlasnik EPH, koji je od te nakane odustao nakon masovnih prosvjeda na Trgu Josipa bana Jelačića.A ukoliko uspije u svojim planovima medijski utjecaj najmoćnijeg tajkuna u Hrvatskoj Emila Tedeschog znatno će se proširiti. Kao suvlasnik RTL-a ostvaruje utjecaj na Net.hr, i niz drugih lokalnih portala, a od radijskih postaja tu je još radio Yammat. 

Reci što misliš!