Budući viceguverner HNB-a Tomislav Ćorić zacijelo nije ni prvi ni posljednji hrvatski dužnosnik koji je mandat odlučio kapitalizirati i na ljubavnom planu. Prisjetimo se samo nekad moćnog ministra Božidara Kalmete koji je na tu fotelju došao kao oženjen muškarac a s pozicije otišao stvorivši podlogu za novo potomstvo i brak. U slučaju donedavnog člana Plenkovićeva kabineta radilo se o osobi koja je u bračne vode prvi put uplovila s bivšom profesoricom i mentoricom koja je od njega bila starija 9 godina te je već imala brak i dijete. No, moguće je kako bivši ministar ne planira dugo čekati na ulazak u nove bračne vode a možda priželjkuje i potomstvo. U svakom slučaju izlazak na javno mjesto može biti nagovještaj svega toga.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Na web stranici Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa i dalje stoji stara imovinska kartica Tomislava Ćorića prema kojoj je on i dalje u bračnim vodama. To je logično s obzirom da je zadnju karticu predao 11. siječnja 2022. godine. Zato je tamo i dalje upisano kako je njegova bračna partnerica zaposlenica Ekonomskog fakulteta. Vidjet ćemo što će pisati u novoj imovinskoj kartici bivšeg ministra gospodarstva. On odlazi na novu dužnost ali kako će biti viceguverner HNB-a morat će predati novu imovinsku karticu čim zasjedne u novu fotelju. Ćorić je tijekom ministarskog mandata bio u braku sa svojom nekadašnjom profesoricom na Ekonomskom fakultetu Dubravkom Sinčić.

Ona je od njega starija devet godina ali tijekom braka trudila se da se ta razlika u godinama čim manje primijeti o čemu smo prethodno pisali. Uostalom ako Brigitte Macron uspijeva činiti čuda da prikrije razliku od čak 25 godina. Doduše, ti tretmani iziskuju cijelu vojsku asistenata i asistentica. No, čak iako astronomski koštaju nisu spriječili francuske glasače da Emanuelu Macronu ne povjere i drugi predsjednički mandat. Ćorić je s bivšom suprugom imao i zajedničku tvrtku no u srpnju 2020. izbrisana je iz sudskog registra. Poslovala je na njihovoj kućnoj adresi u zagrebačkoj Gorjanovićevoj ulici. Inače, upućeni su tvrdili kako je voditeljica katedre za marketing i stvorila svog bivšeg studenta kao ministra.

Pisano je kako je ona slala njegov životopis prvo SDP-u pa kada nije bilo potvrdnog odgovora pronašla je link u HDZ-u. Tu se spominjao i Mate Granić s kojim je bila povezana preko Hrvatskog lobističkog društva ali i Sabina Škrtić koja joj je bila i kuma na vjenčanju. Škrtić je inače bila pomoćnica bivšeg HNS-ovog ministra gospodarstva u Milanovićevoj vladi Ivana Vrdoljaka. Sada je u PPD-u. Video koji smo objavili na našem YouTube kanalu dokazao je kako je velika obožavateljica pokojnog Đoke Balaševića i da je rado tancala na čardaš panonskog mornara. No, kako se  ministarski mandat približavao kraju te kako je Ćorić postao faca tako je nekako došao i kraj bračnim vodama. U medijima je objavljeno kako je Ćorić pronašao mlađu partnericu.

Prije nego što ćemo snimiti Ćorića u društvu atraktivne mlade plavuše na terasi zagrebačkog kafića na kraju Dežmanovog prolaza, ugledali smo ga kako hitro grabi iz smjera Ilice. Uočili smo da ima novi 'freshy look' što je uključivalo i pomno oblikovanu bradu tako da izgleda što ležernije. Nakon par sekundi došli smo do kafića i ugledali na unutarnjoj terasi bivšeg ministra u društvu javnosti nepoznate plavuše. Ćorić je sjedio s licem okrenutim prema ulici. U društvu je bio i muškarac koji je sjedio leđima okrenut. Između Ćorića, njegovog društva i naše kamere bio je veliki lonac s cvijećem tako da je stari-novi hrvatski dužnosnik mogao biti poprilično zaklonjen. No, unatoč tom relativnom zaklonu bilo je očito kako je Ćorić zamijetio kameru.

Zato smo se udaljili i vratili nakon male stanke. Srećom, pokraj terase kafića postoje stepenice koje vode kraj kina Tuškanac prema obližnjem parku i kraju Rokova perivoja. No, kako je bivši ministar gospodarstva iz Metkovića pa je relativno kratko u Zagrebu on očito nema predodžbu da se nekoga može snimiti i s te pozicije ako sjedi na terasi u Dežmanovom prolazu. Odmah smo uočili kako je Ćorić bio krajnje opušten jer je mislio kako je riješio problem neželjenog snimanja zamjenom stolca, odnosno pozicije sjedenja. Umjesto da gleda prema ulici, Ćorić joj je bio okrenut leđima.

No, kako se stube nalaze s bočne strane pružaju fantastičan uvid u novu poziciju koju je Ćorić izabrao kao sigurnu. Tako smo bez poteškoća snimili brojne gestikulacije budućeg viceguvernera. Naime, Ćorić u pravilu svakih nekoliko sekundi tijekom razgovora raširi ruke, gestikulira prstima, krene prema kosi da namjesti šiške i tako te radnje ponavlja. Sve to vrijeme atraktivna plavuša samo ga je netremice slušala i nije progovorila niti jednu jedinu riječ. Zamijetili smo kako je vitka stasa i da ima dosljedan poslovni look što znači crni sako i uzanu suknju te elegantne cipele. Možda se uskoro začuju i zvonka zvona?