Fina pokrenula stečaj dermatologinje Nevene Skroza ali pod prezimenom Di Bagio, traže je na luksuznoj adresi u Babonićevoj na Šalati, prije 10 godina vodila je hrvatske udovice kod Pape. Dalmatinka koja je dugo godina živjela u Zagrebu Nevena Skroza stekla je reputaciju kao stručnjakinja za melanome. Ta poznata hrvatska liječnica već godinama živi u Rimu i to otkad je njen muž, bivši hrvatski dragovoljac Aldo Di Biagio dobio namještenje u tamošnjem ministarstvu a potom postao i zastupnik dijaspore u talijanskom Senatu. Par je do tada živio u Zagrebu s troje djece, najprije na Kozjaku a potom u luksuznoj vili u Babonićevoj u Zagrebu.Živimo u zemlji u kojoj su jedini rastući biznis ovrhe i neumoljivi ovrhovoditelji. Ako propustite poduzeti namirenje duga za koji vas terete, slijede zahtjevi za osobni bankrot koje poduzima Financijska agencija. Takav zahtjev netom je upućen Neveni Di Biagio koja je poznata i pod prezimenom Skroza. Poziv joj je upućen na zagrebačku adresu a kako živi u Rimu izgledno je da je isti može i mimoići. Njezin poznati muž, političar Aldo Di Biagio, sudeći po svom Facebook profilu neumoljivo promiče veze između Hrvatske i Italije. Susretao se s premijerom Plenkovićem, šefom HDZ-ovog saborskog kluba Reinerom, zastupnikom Radinom, obilazio je Ovčaru, preko svog Facebook profila uputio čestitku za Dan domovinske zahvalnosti, sudjeluje u važnim događanjima u organizaciji Veleposlanstva RH u Rimu. Doktorica Nevena Skroza zacijelo nije među onima koji ne mogu izmiriti dospjele dugove, no očito je život na dvije adrese uzeo svoj danak. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Na portalu Hrvatskog kulturnog vijeća u studenom 2013. objavljen je članak kako je Udruga udovica poginulih hrvatskih branitelja bila u Vatikanu u posjetu Svetom ocu. 'Tijekom boravka udovicama je od velike pomoći bila Nevena Skroza Di Biagio, ugledna rimska dermatologinja i supruga senatora Di Biagija, koja je po potrebi bila vodič i prevoditeljica' - pisalo je u tom članku, Inače, poznata hrvatska liječnica koja godinama radi u Italiji i predaje na sveučilištu La Sapienza u Rimu ima i adresu u Zagrebu. U kompleksu luksuznih vila s bazenima, gdje su dom pronašli brojni poznati i bogati poput Luke Modrića i njegove obitelji, stan su do kolovoza prošle godine posjedovni i bračni par Nevena i Aldo di Biagio. Sada je taj stan vlasništvo njenog oca Nevena Skroze, inače i poznatog crkvenog i pučkog pjevača iz Prvić Šepurina. Neven Skroza je ujedno i prokurist u šibenskoj tvrtci Medservis čiji su vlasnici Tomislav Skroza i Marko Matić, obojica iz Srime kraj Vodica. U ožujku 2006. godine Nacional je pisao o Talijanu s hrvatskom putovnicom koji se kandidirao za talijanski Senat. 

Tako su naveli kako je Aldo Di Biagio, šef Odjela za međunarodnu suradnju ministarstva poljoprivrede, prvi hrvatski državljanin koji se kandidirao za člana parlamenta Republike Italije. Naime, na tim izborima koji su održani 9. i 10. travnja 2006. u talijanski Senat prvi put je ušlo i 12 predstavnika talijanske dijaspore, od kojih se polovina birala u europskim državama. Di Biagio  je bio jedini kandidat Liste Mirka Tremaglie koji je došao iz Hrvatske. Inače, tadašnji suprug poznate hrvatske dermatologinje s rimskom adresom Di Biagio rođen je 1964. u Rimu a u Hrvatsku je došao 1991. kako bi se priključio Zboru narodne garde. Ratovao je u istočnoj Slavoniji, a nakon demobilizacije nastanio se u Zagrebu sa suprugom Nevenom Skrozom. Objavljeno je kako par ima troje djece te da živi na Kozjaku. To je bila adresa na kojoj su bili oboje prijavljeni prije selidbe u luksuznu Babonićevu ulicu. U Rim su se preselili prije četiri godine, kada je Aldo Di Biagio postao jedan od važnijih dužnosnika talijanskog ministarstva poljoprivrede.

Tada je objavljeno u Nacionali kako je isprva pristao govoriti 'o svom životu, nakon nekoliko sati ipak se predomislio. "Nemojte se ljutiti, ali želim zaštititi obitelj od medija. Ja sam samo običan hrvatski Talijan, a ne političar koji želi postati medijska zvijezda". Redakciji Nacionala u znak isprike, poslao je kratku poruku u kojoj ponovno ističe ponos jer je hrvatski državljanin i dodaje da je zauzet kampanjom koja uključuje putovanja diljem Europe. Konačan cilj  je ulazak u talijanski parlament, napisao je tada Di Biagio uz zaključak: "Ako uspijem u tome, bit ću ponosan da sam prvi hrvatski državljanin u parlamentu Italije'.  Iako su mu izgledi bili mali taj hrvatski zet uspio je postati talijanski senator. Njegovo se ime vrlo brzo našlo u skandalu. No, prije toga u Hrvatskoj se moglo pročitati kako je nazočio mnogim događajima i u organizaciji Hrvatskog veleposlanstva u Rimu.

Tako je, kada je Hrvatska preuzela predsjedanje Europskom Unijom naše Veleposlanstvo u Rimu polovicom siječnja 2020. organiziralo inicijativu „Kravata kao hrvatski brend''. Tada su postavili i kravatu na spomenik caru Trajanu na Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske od strane država Europske zajednice. Objavljeno je kako su toj ceremoniji  također nazočili veleposlanik Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici, Neven Pelicarić kao i senator Aldo Di Biagio. Polovicom lipnja 2016. sada pokojni Silvije Tomašević objavio je u Večernjem listu da je Rimsko javno tužiteljstvo pokrenulo  istragu u lipnju 2013. godine oko navodnih prijevara na štetu talijanskog mirovinskog zavoda (INPS), a u kojima je navodno bio uključen i senator Aldo Di Biagio.

Tada je objavljeno: 'Arhivirana je, odnosno kao da nije ni postojala, istraga protiv talijanskog senatora Alda Di Biagia, jedinog parlamentarca u povijesti talijanske republike koji ima i hrvatsku putovnicu, jer „kazneno djelo nije ni počinio“, stoji u obrazloženju javnog tužiteljstva. A, istraga je trajala tri godine. Rimsko javno tužiteljstvo pokrenulo je istragu u lipnju 2013. godine oko navodnih prijevara na štetu talijanskog mirovinskog zavoda (INPS), a u kojima je navodno bio uključen i senator Aldo Di Biagio. Spominjalo se tada, kako je prevara navodno oštetila INPS u iznosu od 22 milijuna eura, te da je Di Biagio pri tome dobio oko 430.000 eura u čekovima. Aldo Di Biagio, koji je i tada bio senatorom, izjavljivao je kako nije bio uključen u stvari za koje ga se tereti rolo i odmah je izrazio svu svoju raspoloživost za suradnju s istragom'.

Početkom studenog 2022. godine poslali smo upit o ovrsi koja je nad njom pokrenuta u Hrvatskoj putem  maila tvrtke Medservis ali na njega nismo primili odgovor. Pitali smo ju za ovrhu Gradske plinare pokrenutu nad njom zbog duga u iznosu od samo 198,77 kn. No, moguće da ugledna liječnica nije plaćala režije zbog života u Rimu pa joj se nakupilo dugova kroz dulje vremensko razdoblje. O tome svjedoči dokument s potpisom sutkinje s Općinskog građanskog suda  Ive Žutelije Krešić. Naime, ona je započela jednostavni postupak stečaja nad imovinom potrošača Nevena Di Biagio po prijedlogu Financijske agencije. Tako je 3. veljače 2023. ove godine oglasila kako je Financijska Agencija 12. prosinca 2022. tom sudu 'podnijela prijedlog za provedbu jednostavnog postupka stečaja nad imovinom potrošača Nevena Di Biagio. Uz ime poznate dermatologinje upisana je adresa u Babonićevoj ulici.

Navela je kako Nevena Di Biagio nije dostavila popis svoje imovine, pa se smatra da je izjavila da nema imovine iz koje se mogu namirivati njegovi vjerovnici. Stoga su pozvani svi 'vjerovnici potrošača da u roku od 45 dana od objave oglasa ospore popis imovine koji je potrošač dostavio i/ili da obavijeste sud o imovini potrošača koja bi se mogla unovčiti kao stečajna masa u slučaju da jednostavni postupak stečaja potrošača bude otvoren te da dostave dokaze na kojima temelje svoje tvrdnje'. Inače, sutkinja Iva Žutelija Krešić kći je poznatog novinara željka Žutelije te supruga zagrebačkog odvjetnika Romea Krešića koji je poznat i po tome što je branio Fantoma s Trešnjevke o čemu smo pisali ali što je u vrijeme, dok je bio sudac, oslobodio Zdravka Mamića od optužbe za govor mržnje o čemu smo također pisali