Golferski i teniski raj - Saddlebrook Resort novi je dom hrvatskog para koji se nakon poslovnih brodoloma u domovini odlučio na preseljenje najprije u Kaliforniju a potom na Floridu.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Naša nekad najuspješnija umjetnička klizačica Idora Hegel  (37) i njezin suprug, splitski poduzetnik i trgovac nekretninama Jakša Mrčela (40) nakon višegodišnjeg života u sunčanoj Kaliforniji skrasili su se na Floridi. U Kaliforniji je bračni par s njihova tri sina živio na više adresa uključujući i otmjeni Beverly Hills ali i lokacije poput Newport Coast i Irvinea. Preseljenjam na Floridu prvo su živjeli u relativno skromnom Pine Tree Line u Wesley Chapelsu da bi se potom preselila na jedinstveno imanje u srcu stambene četvrti Saddlebrook Resort.

Nekretnina u kojoj žive Idora i Jakša sa sinovima tržišno je procijenjena na 467.300 dolara. Za naše prilike reklo bi se kako se za te novce ne može dobiti veliki luksuz na dobroj lokaciji, no to ne vrijedi za Floridu. tamo za te novce možete živjeti kraljevski u velikoj kući i na velikoj okućnici. Tako bračni par Hegel -Mrčela uživa u prekrasno uređenoj glavnoj kućai te odvojenoj gostinjskoj kući. Imanje je okrućeno palmama ali i starim hrastovima. Reklamira se kao mjesto na kojem uvijek puše ugodni povjetara.

Tu je i golf teren, citrusi rastu u svakom dvorištu. Glavna kuća ima 4 spavaće sobe, 2 kupaonice, 2 blagovaonice i studijem te s dva garažna mjesta. Imaju i klimatiziranu gostinjsku kuću s nedavno preuređenom dnevnom sobom, kuhinjom, spavaćom sobom, kupaonicom s kadom te terasom.  Kuće okružuje 1,1 hektar uređenog zemljišta s  koje uz sve nabrojano uključuje i tropsko raslinje. Samo mjesto Saddlebrook ima 45 teniskih terena, dva 18 golf terena, fitness centar, toplice, restoran, golemi zajednički roštilj i klub u kojem članstvo uživaju svi stanovnici naselja.

Bračnom paru Hegel - Mrčela važna je blizina teniskih terena jer oni pokušavaju svoje sinove učiniti što kompetetivnijim natjecateljima. poslovni registar Floride okriva nam kako je Idora Hegel pokušala i s privatnim biznisom preko tvrtke CAMJAM90 ali tu je tvrtku ugasila u svibnju 2019. Također, sa suprugom Jakšom regstrirala je i podružnicu njihove kalifornijske tvrtke Dalcasa ali i ta je tvrtka neaktivna. U kolovozu prošle godine Jakša Mrčela registrirao je Saddlebrook Resort u kolovozu 2020. ali i ta je tvrtka ugašen početkom veljače ove godine.

Od 13 kolovoza prošle godine Idora i Jakša posluju preko Saddlebrook Resort Developmenta. Inače, nad Idorom Hegel u Hrvatskoj je proveden postupak osobnog stečaja o čemu smo već pisali. Na taj članak reagirala je posredstvom odvjetnika Silvija Hraste Idora Hegel tvrdeći kako nije bankrotirala. Sudeći po floridskom posjedu u kojem žive supružnici Hegel i Mrčela te njihovi sinovi, možemo reći kako je naša klizačica uspjela ostvariti američki san.