Znakovito je kako je mladi zagrebački HDZ-ovac i vaterpolski trener Karlo Seifert, sin uglednih zagrebačkih stomatologa s brojnim funkcijama zatvorio svoj Facebook račun i na njega kao glavnu sliku postavio poster Yode iz ratova Zvijezda. Na zelenom plakatu Yoda drži Gramatiku u rukama a inače taj je lik zapamćen i po rečenici 'Strah je put do tamne strane. Strah vodi do gnjeva. Gnjev do mržnje. Mržnja do patnje.' S druge strane jedna komentatorica na društvenim mrežama napisala je nešto što bi potpisale brojne pripadnice ženskog spola - a to je da je Marijana nesretna u ljubavi, ciljajući da je ona moderna varijanta Ane Karenjine.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

'Nestala je tijekom noći, nije ostavila nikakvu poruku niti je bilo ikakvih naznaka da bi se mogla udaljiti iz kuće', kazao je Karlo Seifert  koji je sam prijavio nestanak policiji. Posljednji je put suprugu vidio oko ponoći, kad su išli na spavanje, a kad se probudio ujutro je nije bilo. Tako je objavljeno u medijima. Kao dan nestanka u službenoj bazi Nestalih osoba MUP-a RH vodi se 27. travnja ove godine. Šira javnost je za Marijanin nestanak saznala i preko Facebook profila Karla Seiferta jer je on tamo sam postavio oglas s Marijaninom slikom i njenim opisom iz policijske baze. No, u međuvremenu je Karlo Seifert uklonio sve sadržaje sa svog Facebook profila pa tako više nema ni te objave s oglasom koji je postavio u očaju kad je objavio da je nestala i tražio pomoć svih koji nešto znaju.

U oglasu na Nestali osim opisa što je imala na sebi u trenutku nestanka istaknute su brojne Marijanine tetovaže. Tako je u rubrici 'osobiti znaci' upisano: 'tetovaža cvijeta orhideja na donjem dijelu leđa, glava jednoroga na lijevom bedru, dvije tribal tetovaže na lijevoj podlaktici i desnom gležnju, tekstualnu tetovažu na desnom ramenu i na zapešću desne ruke znak beskonačnosti'. U medijima je objavljeno kako je Marijanina torbica s mobitelom pronađena na Savskom mostu i to u ranim jutarnjim satima. Prema istom izvoru torbicu i mobitel u ranim jutarnjim satima pronašao je građanin koji je prelazio most. Poznato je kako policija za nestalom pobjednicom Big Brothera 2011. traga pretražujući Savu i širi teren oko mjesta nestanka. 

Tek što je popustio interes za nestalim Matejem Perišem kojem se svaki trag, prema službenoj policijskoj verziji, izgubio kod restorana Savanova u Beogradu uz obalu Save i to zadnjeg dana 2021. pažnja javnosti ponovno je usmjerena prema rijeci Savi i to zbog nestanka Marijane Seifert, pobjednice 6. sezone Velikog Brata koji je sniman u Beogradu. Naravno da je vijest o nestanku samim tim pobudila pažnju i izvan granica Hrvatske jer je Marijana u Big Brother ušla kao supruga šibenskog pomorca i majka malene djevojčice a iz istog reality showa izašla kao preljubnica i pobjednica. Dobro su znani detalji njene burne veze s Nikolom Nemeševićem Nemešom s kojim se Marijana zbližila ispod plahti pred kamerama i milijunskim očima javnosti koja je napeto pratila zaplete i rasplete u tom showu.

Nakon izlaska iz kuće Velikog Brata Marijana se rastala, udala za Nemeša ali njihov je brak kratko trajao - tek osam mjeseci. No, zacijelo je Marijana obilježila trajno i Nemešov život jer je on s javnošću podijelio šokiranost zbog njenog misterioznog nestanka. O turbulentnom Marijaninom životu prije nestanka kao i njenom mužu Karlu Seifertu pisali smo i u ranije objavljenom članku. U međuvremenu u javnost je dospjela i informacija kako su Marijanini roditelji u Kninu očajni te da su kćer zadnji put vidjeli za Uskrs i činilo im se sve sasvim u redu. S druge strane nisu se oglasili njen svekar i svekrva, ugledni zagrebački dentalni liječnici s brojnim funkcijama u strukovnim komorama. Neki su pronašli i određene sličnosti s nestalim Matejem Perišem.

Radi se o dva faktora. Činjenici da je otac nestalog Mateja Periša ugledni međunarodni vaterpolski sudac a da je to isto bio legendarni pokojni djed muža Marijane Seifert Aleksandar Coša Seifert koji je ujedno bio zaslužan za zlatnu olimpijsku medalju u svoje doba. K tomu muž Marijane Seifert zagrebački je HDZ-ovac kao i njegova mama Ljerka Seifert. Oboje su bili na HDZ-ovim listama za mjesne odbore u četvrti Donji Grad Zagreb. S druge pak strane  otac nestalog Mateja Periša bio je na HDZ-ovim listama proteklih godina, kako za mjesne odbore jer je i predsjednik HDZ-ovog ogranka za kotar Bačvice tako i na zadnjim lokalnim izborima za splitsko Gradsko vijeće.

Treća sličnost je da je nestanak i Mateja Periša i Marijane Seifert vezan uz Savu, odnosno potraga za njima vezana je uz tu rijeku ali naravno u dvije različite države i dva različita grada. Tu dalje svaka sličnost prestaje mada uvijek ima marginalnih osoba koje kuju razne teorije zavjere pa tako po društvenim mrežama pišu da su Mateja i Marijanu kidnapirali isti ljudi za što ne postoje nikakvi ni tragovi ni dokazi. Pregledali smo komentare na društvenim mrežama i izdvojili neke zanimljive. Većina komentatora misli ono što je u najkraćem opisao jedan komentator a to je da je Marijanin burni život počeo onog trenutka kad je ušla u Big Brother, ne žele joj biti sudci i izražavaju želju da se pronađe.

Zanimljiv je komentar na YouTube osobe koja se predstavlja kao Ivo Ivo. On je napisao: 'Kako muž zna koju je odjeću imala na sebi,kad je neopaženo nestala...?  Jedna komentatorica je napisala nešto što vjerojatno misli puno žena. 'Marijana nije loša osoba ali je izrazito nesretna.. Hrabro je napravila nešto što većina zena ne bi, slijedila je svoje srce, zaljubila se, ostavila sigurnost, brak, podnosila uvrede, osude, najgore komentare, sve radi te velike ljubavi... Kao Ana Karenjina.. Dijelom. Možda je pogriješila, možda je izabrala pogrešnog čovjeka., nisu mogli zajedno jer je on možda bio nezreo .. Sve nakon njega njoj je bio samo pokušaj da krene dalje i zaboravi. Kao i njemu možda.. No za razliku od nje, on je uspio, iako je sigurna sam nikada neće zaboraviti jer bili su uistinu pojam ljubavi ... bez obzira koliko burna bila.. Ili možda upravo zbog toga.. Nažalost nesretne.. Njoj nije uspjelo krenuti dalje ma koliko to ona pokušavala.. Radi djece, nadam se da kraj nije tragičan...'

Brojne osobe su odmah nakon što se doznalo za Marijanin nestanak ostavljale i svoje komentare ali i davale riječi podrške preko Facebook profila njenog trećeg i aktualnog supruga Karla Seiferta. No, on je u međuvremenu maknuo sve sadržaje sa svog profila i ostavio kao glavnu sliku svoju objavu od 5. veljače 2021 godine. Radi se o posteru koji je na engeskom kategoriziran kao 'Funny Yoda Wars Movie'. Na njemu je Yoda iz Ratova zvijezda na zelenoj podlozi s gramatikom u rukama. Citirat ćemo dijelove koje smo pronašli na Wikipediji a tiču se tog lika jer očito tom intervencijom na svoj Facebook profil muž nestale BB Marijane Karlo Seifert nešto htio poručiti.

Na Wikipediji tako, među ostalim piše: 'Yoda je inače izmišljeni lik iz serijala Ratovi zvijezda. Pojavljivao se u šest od osam filmova, ne imavši nastupe u Novoj nadi i Sila se budi. Yoda umire u Povratku Jedija, u starosti od otprilike 900 godina. Još jednom se kao Jedi duh pojavljuje u Posljednji Jedi.Yoda je u svim svoji pojavljivanjima prikazivan kao izuzetno moćan Jedi. Autor serijala, George Lucas je ispočetka želio da i Yoda, kao i ostali likovi, ima puno ime, koje je zapisao kao Minch Yoda, no odlučio je taj detalj, kao i većinu ostalih iz Yodina života, ostaviti tajnim. Pitanje rase kojoj Yoda pripada također je tajna i do danas i svugdje se navodi kao nepoznato. Yoda je poznat i po karakterističnom govoru u kojem na zabavan način mijenja redoslijed riječi....

U ranoj fazi razvoja Nove nade, Lucas je planirao uvođenje vrste nazvane Whilliji, sveprisutne rase koja je trebala preuzeti ulogu pripovjedača. Obožavatelji su uskoro postulirali da bi Yoda, kao i likovi Yaddle i Vandar Tokare, trebali biti Whilliji. Nedavno se pojavila i referenca na šamana rase Whillija u romanu Ratovi zvijezda III: Osveta Sitha što potvrđuje kanonski status te rase u franšizi Ratova zvijezda. No, sam Lucas je oštro demantirao da Yoda pripada rasi Whillija. Zapravo, o Yodinom životu prije radnje prvog filma se ne zna skoro ništa. Konološki gledajući, Yoda je prvi put predstavljen u Fantomskoj prijetnji kada Qui-Gon Jinn dovodi mladog Anakina pred Vijeće Jedija.

Qui-Gon govori vijeću kako je Anakin "Odabrani" koji će donijeti balans Sili i zahtijeva odobrenje da ga uzme za učenika čim Obi-Wan Kenobi završi svoj trening i postane Jedi vitez. Tijekom razgovora s Anakinom, Yoda u mladom dječaku osjeti strah i kaže mu staro pravilo: »Strah je put do tamne strane. Strah vodi do gnjeva. Gnjev do mržnje. Mržnja do patnje.« Preostaje nam samo nagađati što je imao na umu muž nestale Marijane Seifert kada je zatvorio svoj Facebook profil i na njega kao glavnu postavio plakat lika iz Ratova zvijezda koji ima takvu poruku.