Zagrebački SDP kojeg vodi nećak osuđenog Zdravka Mustača Viktor Gotovac u svoje je redove prigrlio estradnu zvijezdu Alku Vuicu. Tako će s Vuicom pokušati privući što više zagrebačkih glasača. U javnim istupima pjevačica je odmah najavila kako su joj ambicije prvo na razini kvarta pa je spomenula kako je nekada bio zakon koji je određivao omjer zelenih i građevinskih površina. Ako je već iskazala ambicije na toj razini zanima nas hoće li izaći iz hipokrizije i pokušati legalizirati svoj bespravno izgrađeni bazen koji je vidljiv na snimkama iz zraka a inače ga nigdje nema u vlasničkom listu Alkine kuće u nizu u Ulici Bože i Nikole Bionde.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Prema podacima iz vlasničkog lista naša poznata pjevačica koja je netom obukla stranački dres SDP-a živi u dvoetažnoj kući u nizu s dvorištem na zagrebačkom Borovju površine 209 m2. Na kućnoj adresi njen sin Arian Zvonimir Vuica kojeg je dobila u izvanbračnoj vezi sa slikarom Vukom Veličkovićem koji živi u Parizu i bio je manjinski partner Goranu Bregoviću u pariškoj tvrtci Kamarad Devedesetih godina prošlog stoljeća, posjeduje glazbeni studio. U vlasničkom listu navedeno je kako je vlasnica Alka Vuica a na nekretnini ne postoji nikakva hipoteka što Alku kvalificira kao rijetku sretnicu u zemlji nekretninski prezaduženih građana.

No, kada smo svojedobno pregledavali Instagram profil Alke Vuice uočili smo kako rado pozira kraj bazena i da u potpis stavlja Zagreb. Identificirali smo kako se radi o bazenu koji se nalazi sa stražnje strane Alkine kuće. Potvrdu da se radi o bazenu dobili smo pregledom katastarske snimke. Za postojanje bazena zacijelo znaju i Alkini susjedi ali očito nitko od njih nije napravio prijavu. U Zagrebačkoj skupštini je na vlasti koalicija Možemo i SDP-a ali ako ekipa oko gradonačelnika Tomislava Tomaševića i SDP-ovog Joška Klisovića koji je predsjednik Skupštine žele dokazati autentičnost prvo bi trebali počistiti u vlastitim redovima.

U konkretnom, to bi trebalo značiti da netko svoju novu stranačku akviziciju navede da pokuša ili legalizirati bespravno sagrađeni objekt ili da isti sruši. Baš nas zanima ishod ove situacije s Alkinim ilegalnim bazenom. No, ne bi nas iznenadio da sve velike riječi ekipe iz Možemo i zagrebačkog SDP-a kapituliraju pred jednim ilegalnim Alkinim bazenom. Tako bi ta situacija, više od svake prašine koja se u pravilu iz stranaka baca glasačima u oči, rekla više o samim akterima nego sve njihove javne floskule zajedno.

No, i ako Alka ne poduzme nešto i ne odustane od statusa bespravne graditeljice o sebi će poručiti više nego sve njene manipulativne izjave kako želi uvoditi red počev od kvartovske razine. Ne pokrene li mehanizam legalizacije bazena ili pak njegova rušenja Alka že stvoriti podlogu da pomislimo kako je u SDP ušla kao i brojni drugi estradni ili ne estradni likovi - ne da bi radila u korist javnog dobra već kao i brojni njeni prethodnici isključivo zbog svog privatnog dobra. Inače, već smo ranije objavili priču o tome kako je Alka bespravno sagradila bazen zbog selfija. Znakovito, nitko od nadležnih inspekcija nije krenuo provjeriti postojanje bazena i konstatirati zatečeno ilegalno stanje. 

Iz vlasničkog lista je vidljivo kako je bazen Alke Vuice bespravno sagrađen a ona rado pokraj njega pozira u toples ali i drugim izdanjima