Dok su brojni glazbenici prošlu godinu ovršeni popularna pjevačica koja je nakon rastave od Igora Kojića vratila prezime Vučković nema minusa već čistu dobit pa je potvrdila da je uspješna poduzetnica. Vlasnica je dvije tvrtke u 100 postotnom iznosu te jedne u kojoj je suvlasnica sa svojim dugogodišnjim menadžerom Tomislavom Petrovićem. Zagrebačke tvrtke Dobrodošao u klub i DUK Production apsolutno su njene dok Glazbeni program d.o.o. dijeli sa svojom desno rukom - menadžerom kojeg zove Tomica. Provjerili smo kako je jedna od kraljica hrvatske estrade poslovala prošle pandemijske godine, kada nije bilo mega koncerata a ni onih u manjim dvoranama. Sudeći po prihodima ali i dobiti Severina ima magični ključ da prebrodi i najteže profesionalne trenutke. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Severina se prošle godine rastala od svoga supruga Igora Kojića pe je ta činjenica vidljiva i u registru Trgovačkog suda u Zagrebu. Tako je pjevačica 30. listopada prošle godine promijenila prezime, odnosno vratila svoje djevojačko Vučković. Morala je tu promjenu upisati u čak tri tvrtke: Glazbeni program, Dobrodošao u klub i DUK production. Prve dvije tvrtke posluju u Primorskoj ulici u Zagrebu a treća u Vončininoj - ulici koja vodi na zagrebačku Šalatu. Sve tri tvrtke imaju isti kontaktni mail, odnosno onaj od tvrtke Motivo čiji je vlasnik i direktor Tomislav Petrović.

On je sa Severinom suvlasnik ali je i direktor Glazbenog programa te direktor u tvrtkama gdje je Severina jedina vlasnica. Pjevačica očito ima apsolutno povjerenje u svog menadžera a i on očito dobro vodi Severinin privatni biznis. Vidljivo je to iz dokumenata predanih Financijskoj agenciji RH. Tvrtka Dobrodošao u klub prošlu poslovnu godinu završila je s dobiti od 823.864,80 kn koja je ostavljena kao zadržana dobit u tvrtci. No, Severina koja je jedina vlasnica može odlučiti sav taj novac isplatiti sebi ali prethodno mora poslati pisani zahtjev Upravi, odnosno Petroviću. Tako piše u dokumentu od 11. travnja ove godine koji je predan Financijskoj agenciji RH i kojeg potpisuje direktor Tomislav Petrović.

U istom dokumentu piše da će vlasniku društva, što je Severina, biti isplaćen taj iznos nakon odbitka poreza na dohodak od kapitala. U točki III. piše: 'Iznimno, ako se financijsko stanje društva pogorša do dana isplate dobitka, član društva neće zahtijevati isplatu dobitka, nego će se suzdržati od isplate dok takvo stanje traje' - piše u Odluci o uporabi dobitka 2021. godine koju potpisuje Severinin menadžer. U tvrtci Glazbeni program u kojem je Severina suvlasnica nema tako rigoroznih odredbi oko uporabe dobiti. Odluku o uporabi dobitka 2021. godine za Glazbeni program također potpisuje Petrović. Vidljivo je kako je dobit 37.081,50 kn te piše kako će se navedeni iznos 'u cijelosti koristiti za saniranje nepokrivenog dijela gubitka 2019. godine'.

I tvrtka DUK Production u kojem je Severina jedina vlasnica završila je prošlu 2021. godinu s dobiti. Doduše ne tako velikom, ali s obzirom da su u Hrvatskoj prošle godine brojne zvijezde estrade ovršene a i Tutico Zrinka Tutića bio je pred stečajem o čemu smo pisali, očito je kako je Severina neupitna kraljica barem po poslovanju u plusu. Dobit poslije oporezivanja poslovne 2021. iznosila je 46.051,93 kn koja ostaje kao zadržana dobit u tvrtci. Zanimljivo je kako i u toj tvrtci gdje je Severina jedina vlasnica postoji više točki koje određuju pod kojim uvjetima Severina kao vlasnica može raspolagati tim novcima. I taj dokument potpisuje direktor koji je ujedno Severinin menadžer Tomislav Petrović. Iz navedenih dokumenata proizlazi kako je Severina i dalje zlatna koka hrvatske estrade ali da njen menadžer itekako ima kontrolu nad njenim financijama.

Severina jedino ne mora pisati pisani zahtjev upravi društva, odnosno menadžeru Tomislav Petroviću kad je posrijedi tvrtka Glazbeni program u kojoj su suvlasnici dok za duge dvije gdje je 100% vlasnica - mora