Na promociju drugog, dopunjenog izdanje knjige "Diplomatska oluja",  Mate Granića, najdugovječnijeg ministra prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, koja je bila predstavljena 17. siječnja ove godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, okupila se politička i društvena krema, od bivše predsjednice, preko premijera do kardinala Bozanića i brojnih drugih. No, više domaćih portala objavilo je i ekskluzivnu vijest o vezi  Krešimira Renza Prosolija, vlasnika Real grupe, vodeće hrvatske medijske agencije i bivše misice Andreje Ćupor, nekadašnje supruge umirovljenog nogometaša Ognjena Vukojevića, koji su također bili na promociji. Međutim, objava te benigne vijesti nekome nije bila po volji, pa su već nakon nekoliko sati tekstovi o zaljubljenom paru istovremeno nestali s dva vodeća  portala, pisao je portal Zagrebi.hr. Ipak, oni koji su uspjeli pročitati tu vijest prije nego li je skinuta s portala, pitali su se što li taj zaljubljeni par radi na promociji Granićeve knjige, na koju je došlo mnoštvo poznatih lica. Prvi otkrivamo razloge njihova dolaska...

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Samo usko interesni krugovi znaju da se u Prosolijevom marketinškom carstvu Real Grupi uhljebila kći Mate Granića, Martina Granić (43), diplomirana  dizajnerica i vizualna umjetnica koja živi i radi u Zagrebu. Profesionalno se 10 godina bavila koreografijom. O tim godinama kada je ne samo koreografirala već i plesala svjedoči njen YouTube kanal koji vodi pod imenom Martina Granić. Tamo smo pronašli zanimljive snimke a da je bila vrlo vješta i profesionalna plesačica vidi se iz video uratka u kojem seksi odjevena pleše i na štangi ali i u paru i koji nosi naziv: 'BOUQUETS FROM THE FINEST GRAVES'. Mogli bismo to prevesti kao 'buketi s najljepših grobova' ali ako želimo tipični hrvatski prijevod onda bi taj ples koji je Martina koreografirala i koji izvodi glasio 'KITICE S NAJLJEPŠIH GROBNICA'.

Kći Mate Granića trenutno radi kao copywriter u Real grupi i predaje na Sveučilištu Vern. Što bi rekli naši stari, 'Ruka ruku mije....', što znači biti na dohvat ruke, biti blizu, pristupačan ... ruka ruku mije oni koji imaju zajedničke interese i ovise jedni o drugima'. Nešto modernija izvedbe te izreke, u režiji Mate Granića glasi: 'Pola meni, pola tebi, pola Bagi'. Znači nikoga ne treba iznenaditi uhljebljenje Granićeve kćeri u Real Grupi, pogotovo u kontekstu spomenute izreke 'Ruka ruku mije....', kao i pouzdanih informacija da je Real Grupa ponovno dobila velik dio posla zakupa oglašavanja za Hrvatsku turističku zajednicu, o čemu je odlučivala izravno ministrica turizma Nikolina Brnjac.

U tom kontekstu valja spomenuti da upućeni  izvori tvrde da je Mate Granić, kadrovski tata namještenja  Nikoline Brnjac u komfornu  fotelju  ministrice turizma.  Pametnom dosta jer pametni znaju čemu služi Real Grupa. Poslužila je, kako vidimo, i hrvatskom Očenašeku koji uvijek pronađe način da se progura u prve redove kadgod vlada HDZ-e unatoč brojnim repovima afera koje se godinama vuku iza njega u rasponu od Hypo kredita, uhljebljivanja nekad blisko 'odnošajne' suradnice Spomenke Cek u Ministarstvo vanjskih poslova i diplomaciju pa do legendarnog pokušaja lobiranja koje je privremeno imalo i pravosudni epilog. I koje je dugo godina obilježilo hrvatsku interesnu scenu jer je ustoličilo tzv. Granićevu matematiku po kojoj jedno cijelo ne čine dvije već čak tri polovice a koje su tadašnji istražitelji protumačili kao pokušaj nezakonitog uzimanja provizije. 

Na kraju istaknimo i kako je na web stranicama Zagrebačkog plesnog centra dostupno više podataka o autorskom djelu 'Bouquets from the finest graves' Martine Granić. Tamo piše: 'Temelj ovog intimnog autorskog rada ljubavna je poezija na Instagramu prema „gospodaru Drakuli” koji personificira vječnu ljubav koja će sigurno doći bez obzira na vremensku komponentu. Potreba vampira da se u vrate jednom trenutku, kad će doživjeti konačno uzbuđenje i smrt, u suprotnosti je s potrebom ljudi za vječnom mladošću i upravo u tom rascjepu nastala je poezija na Instagramu koja je potom uprizorena. Doživljaj vampira mijenja se kroz povijest, ali korespondira sa suvremenom pop-kulturom. Drakula je tako čovjek današnjeg doba s kojim se provodi romantično i sadržajima ispunjeno vrijeme. Sve vampirske priče drukčije su, ali sve imaju isti nazivnik: žudnja, bijeg od svakodnevice, borba između dobra i zla, sna i jave, života i smrti. Izvedba i spomenuta poezija opisuju vjeru u ljubav koja je metaforički već tu; njegova ljubav vampirizira te pobuđuje i nagoni na transformacije ženstvenosti'. Istaknuto je kako je Martina Granić autorica ali i da pleše zajedno s Aldom Orlićem / DJ Zolium.