Pogled na profile na društvenim mrežama znanih i neznanih ljudi onih koji se ne produciraju na webu često je zavaravajući. Na Facebooku i Instagramu mnoge poznate osobe, pa tako i Lujo Kunčević (33), objavljuju idilične slike iz svog života ili profesionalne trenutke uspjeha da mnogi misle kako njima samo cvjetaju ruže. No, svačija stvarnost daleko je od tih blještavih prolaznih trenutaka koji ostaju samo kao ugodne uspomene u moru onih koji se zovu borba za egzistenciju ili svakodnevni život. Stoga ne čudi da puno osoba za koje se misli kako nemaju nikakvih ozbiljnih trenutaka u životu tek u situaciji kada su optuženi za neko djelo, kada iznose argumente kako bi ishodili blažu kaznu, otvori dušu i pojada se sucu ili sutkinji, pokažu realno stanje. U većini slučajeva takve izjave budu uvažene i okrivljeni dobije traženo smanjenje kazne. Netom se to dogodilo i našem poznatom glumcu mlađe generacije koji je u ožujku 2021. dobio prvog sina u vezi sa 7 godina mlađom manekenkom Sarom Spinčić. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu, sutkinja Marjana Rajić donijela je 16. prosinca 2022. presudu u prekršajnom postupku protiv okrivljenika Luje Kunčević. Poznatog zagrebačkog glumca teretilo se za  prekršaj iz čl. 53. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Sutkinja je odlučivala o prigovoru okrivljenika na obavezni prekršajni nalog tužitelja Policijske uprave zagrebačke, II. Postaje prometne policije Zagreb od 20. srpnja 2022. godine. Presudom kojom je okrivljeni Lujo Kunčević proglašen krivim netom je objavljena. Uz ime glumca pišu imena njegovih poznatih roditelja, redatelja Ivice Kunčevića te majke, glumice Biserke Ipša Kunčević. Uz Lujino ime navedena je i njegova gornjogradska ali i podsljemenska adresa.  

Piše i kako je po zanimanju glumac, zaposlen u agenciji za nekretnine Opereta, Zagreb, da je 'neoženjen, živi u izvanbračnoj zajednici, otac jednog malodobnog djeteta, kazneno neosuđivan, prekršajno nekažnjavan'. Proglašen je krivim što je 30. prosinca 2021. u 01:30 sati u Zagrebu, upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka , 'ulicom Aleja grada Bologne kod Podsusedske ulice, kroz naseljeno mjesto, gdje je brzina kretanja vozila ograničena prometnim znakom na 60 km/h, brzinom od 105 km/h, što umanjeno za 10 km/h sigurnosne razlike iznosi 94 km/h, dakle, kretao se brzinom koja je za 34 km/h veća od dopuštene, koja brzina je utvrđena korištenjem uređaja GATSO RS-GS 11'.

Tako je 'protivno zabrani upravljao motornim vozilom na cesti u naseljenom mjestu brzinom koja je za više od 30 do 50 km na sat veća od dopuštene brzine ograničene pravilom prometa', odnosno počinio prekršaj za koji ga se teretilo.Izrečena mu je kazna u iznosu 2.000 kuna / 265,45  eura. Tu je kaznu dužan platiti u roku od 15 dana po primitku presude. Ukoliko u zakonskom roku uplati dvije trećine kazne, smatrat će se da je novčana kazna u cjelini uplaćena. Dužan je naknaditi i troškove prekršajnog postupka u paušalnom iznosu od 100 kuna / 13,27 eura u roku od 15 dana. Iz obrazloženja je vidljivo kako je nadležna zagrebačka policijska postaja izdala obavezni prekršajni nalog protiv okrivljenika Luje Kunčević na koji se on žalio.

'Pozvan da se očituje o prekršajnoj odgovornosti okrivljenik je iskazao da se ne smatra krivim za prekršajno djelo koje mu se stavlja na teret' - piše u presudi. Iskazao je da je točno da je 30. prosinca 2021. u 01:30 sati upravljao vozilom registarske oznake ZG .... 'u vlasništvu majke Biserke Ipša-Kunčević i kretao se kolnikom Aleje Bologne, a išao je iz Zaprešića i u vozilu je bila njegova nevjenčana supruga i malodobno dijete i zaista je pazio kako vozi, pa ga je začudila ova brzina, a i zna da je tu brzina ograničena na 60 km/h. Gledajući u brzinomjer kad je pogledao vidio je brzinu od oko 90 km/h, a naravno da nije cijelo vrijeme gledao u brzinomjer.

Moli sud da uzme u obzir činjenicu da do sada nije prekršajno kažnjavan, kao i da ima malodobno dijete, a njegova izvanbračna supruga je nezaposlena, ima ...... poradi čega traži drugi posao jer je bila zaposlena u dućanu, a i podstanari su. Isto tako moli sud da mu ne izrekne zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom' - piše u dokumentu. Nadalje je vidljivo kako je podatke o vozaču na zahtjev policiji dostavila Lujina majka Biserka Ipša-Kunčević. 'Proanaliziravši i ocijenivši sve provedene dokaze svaki pojedinačno i u njihovoj ukupnosti i dovodeći iste u vezu s obranom okrivljenika sud je pronašao u cijelosti utvrđenim da je okrivljenik počinio prekršajno djelo činjenično i pravno navedeno u izreci presude' - napisala je sutkinja.

Uzela je u obzir glumčevo priznanje upravljanja vozilom kao i fotografije vozila. Sutkinja je olakotnim ocijenila 'da okrivljenik ovim prekršajem nije prouzročio teže posljedice, te da je otac jednog malodobnog djeteta, kao i da do sada nije prekršajno kažnjavan prema potvrdi Ministarstva pravosuđa i uprave. Također je sud posebno cijenio i okolnost da je inkriminirano prekršajno djelo okrivljenik počinio iz nehaja, kao najblažeg oblika krivnje. Odlučujući o prekršajnopravnoj sankciji, a imajući u vidu težinu i posljedice samog prekršajnog djela, kao i činjenicu da je okrivljenik u počinjenju predmetnog prekršajnog djela postupao sa svjesnim nehajem, tj. da je bio svjestan da upravljajući vozilom može počiniti prekršajno djelo, ali je olako smatrao da se to neće dogoditi ili da će to moći spriječiti, sud je bio mišljenja da je na okrivljenika bilo primjereno i dostatno primijeniti novčanu kaznu' - piše u presudi.

Sutkinja je uvjerena kako će izrečena 'vrsta i mjera kazne ... utjecat će ne samo na okrivljenika da ubuduće ne čini ova ili slična prekršajna djela, već i na ostale osobe koje su članovi društvene zajednice da svoje ponašanje podrede pozitivnim društvenim normama'. Okrivljeniku nije izrekla zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije. Presuda je pravomoćna i o njoj su obaviješteni kako okrivljenik tako i tužitelj - Policijska  zagrebačka, II. Postaja prometne policije Zagreb.