Hrvatska ima mali sloj bogataša a među takve spadaju i bračni par Miroslav Plišo i Romana Kajfež. Zagrebački odvjetnik koji se obogatio zastupajući krupne ribe i banke, i koji je široj javnosti postao poznat kroz projekt luksuzne Stancije Meneghetti, kompleksa vila s bazenima u Balama kraj Pule, nužno asocira na stil života na visokoj nozi. Tome i bračni par Plišo - Kajfež i osobno pridonosi promovirajući preko tog turističkog kompleksa i druge hedonističke sadržaje. Teško da bi itko mogao zamisliti kako netko u obitelji tih znamenitih hrvatskih milijunaša ima poteškoća s dugovanjima a poglavito da se neki dugovi vuku već godinama. No, sudski dokumenti dokazuju kako njihov sin Bruno Plišo već godinama duguje zagrebačkoj agenciji za naplatu dugova te da je slučaj dospio na sud. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Potkraj srpnja prošle godine EOS Matrix koji se promovira kao poslovni subjekt koji pomaže tvrtkama u profesionalnoj naplati potraživanja poslao je prijedlog ovrhe nad Brunom Plišom na Općinski građanski sud u Zagrebu. U dokumentu piše kako 'Ovršenik nije podmirio dospjelo potraživanje te se radi naplate tražbine ovrhovoditelja iz vjerodostojne isprave i troškova ovoga postupka predlaže donijeti rješenje o ovrsi'. Ujedno je naloženo ovršeniku uz čije je ime upisana adresa znamenite Stancije Meneghetti u istarskim Balama da ovrhovoditelju Eos Matrixu namiri tražbinu u iznosu od 3.113,13 kn / 413,18 eura uvećanu za zakonske zatezne kamate koje teku od 1. prosinca 2021. pa do isplate zajedno s odmjerenim troškovima postupka u iznosu od 812,50 kn / 107,84 eura također uvećanim za zakonske zatezne kamate sve u roku od osam dana od dana dostave rješenja o ovrsi.

U ovršnom zahtjevu piše kako se radi naplate tražbine ovrhovoditelja  predlaže ovrha 'općenito na imovini sukladno odredbama Ovršnog zakona'. U troškove su uključeni odvjetnički troškovi od 500 kn plus PDV te troškovi javnog bilježnika. Bruno Plišo je inače od lipnja prošle godine zajedno s tatom Miroslavom Plišom i mamom Romanom Kajfež te Opatijcem Igorom Sušnjem direktor tvrtke Meneghetti d.o.o. Ta je tvrtka, prema podacima iz vlasničkog lista, jedini vlasnik luksuznog kompleksa Stancija Meneghetti. Taj kompleks prostire se na 21794 m2 a čine ga ukupno 20 bazena, 13 zgrada za iznajmljivanje, hotel, pomoćna zgrada te pripadajuće zemljište. Kao vlasnici tvrtke Meneghetti d.o.o. upisani su Miho Glavić, Ivan i Aleksandra Pušnik iz švicarskog Pontresina, luksemburški VIAM HoldingS. á r.l. čiji je suvlasnik Luksemburžanin Joost A. Mees i Beograđanin Jovan Krstić.

Potom na listi suvlasnika slijede: ciparska Gaznafta Investments Limited koja je u vlasništvu Ivana i Aleksandre Pušnik, Mirjana i Carsten Rist iz Münchena, Marko Arsenovič iz  Maribora, Zagrepčanin Sava Rajkov, supružnici Miroslav Plišo i Romana Kajfež te Hvaranin Uroš Sarjanović. Ovršenik Bruno Plišo, osim što je direktor u tvrtci Meneghetti ima još nekoliko poslovnih rola. Tako je s Brunom Ćorićem i Mladenom Vulovićem osnivač zagrebačke tvrtke Workmark u kojoj je i direktor. Osnivač je te direktor tvrtke Meta-labs development koja posluje na zagrebačkom Srebrenjaku, na adresi njegovih roditelja. S Brunom Ćorićem,  Svenom Stankom te Ivanom Turudićem osnivač je tvrtke Pro Tennis Fam u kojoj je i direktor. Napomenimo kako je Ivan Turudić sin bivšeg predsjednika Županijskog suda u Zagrebu Ivana Turudića koji se nakon studija u SAD-u vratio u Zagreb te radi kao odvjetnik.

Netom smo objavili i priču kako su nevolje zadesile i Luku Plišu koji je sin strica Brune Pliše. Članak je objavljen pod naslovom: ''ZLATNA MLADEŽ' Član odvjetničko-poduzetničke dinastije na sudu zbog optužnice za vožnju pod utjecajem alkohola, nedavanja vozačke i bijeg s mjesta nesreće - Luka Plišo sin je odvjetnika Davora Pliše i moćne poduzetnice Lorene Ribarić, nećak Miroslava Pliše, odvjetnika i vlasnika 'Stancije Meneghetti' ujedno zeta pokojnog tvorca Apaurina Franje Kajfeža'. Iako puno ljudi nepromišljeno misli kako hrvatskim bogatašima samo cvjetaju ruže u životu ove priče dokazuju kako tome nije tako. Ili kao što se zvala nekoć popularna meksička sapunica 'I bogati plaču'....

VEZANA TEMA: 'NASILJE U EPICENTRU PERVERZIJE Vlasnica Anakonde u kojoj je brutalno pretučen partner sina suca Ivana Turudića, unuk Tuđmanovog ministra, vodi klub u kojem se svi seksaju bez limita i tabua i duguje čak 177.282 eura poreza (Đurđica Maršić Vučković (41) i Leo Maršić vlasnici su i golemog posjeda na kojem posluje svingerski klub u kojem nema seksualnih predrasuda, grupnjaci su normalni kao i intimnosti koje drugi smatraju razvratom i perverzijama, tu je pretučen Bruno Plišo, sin poznatog odvjetnika Pliše')