'Tko umije njemu dvije' - kaže stara narodna poslovica. Vrijedi to i u slučaju Izabel Kovačić, poduzetne supruge Matea Kovačića. Iako ona sa suprugom živi u otmjenom i bogataškom londonskom kvartu Belgravia ipak vodi biznis u Zagrebu potpomognut sredstvima iz strukturnih fondova EU.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Bogataško gnijezdo u srcu Zagreba - Ban centar - dom je brojnih uspješnih Hrvata i Hrvatica o čemu smo već pisali.  Na toj lokaciji gdje je stambeni kvadrat koštao i 7.000 eura nogometaš londonskog Chelseja Mateo Kovačić kupio je luksuzni šesterosobni stan šestom katu koji se sastoji od ulaznog prostora, dnevnog boravka s blagovaonicom, kuhinje, ostave, četiri spavaće sobe, radne sobe, tri kupaonice, wc-a, garderobe i dva degažmana, ukupne korisne površine 279,57 m2, sbalkonom, u što sveukupno iznosi 299,21 m2.

Mateo se uknjižio i na garažno mjesto na -4 etaži površine 51,59 m2. Naš nogometni reprezentativac bio je galantan i prema supruzi Izabel. Ona se uknjižila na 3 parkirna garažna mjesta površine18,73 m2, 16,43 m2 te 16,57 m2. Izabel je ponosna vlasnica trosobnog stana petom katu koji se sastoji od ulaznog prostora, dnevnog boravka s blagovaonom, dvije spavaće sobe, kuhinje, ostave, kupaonice, wc-a, dva degažmana i prostorije za gospodarstvo, ukupne korisne površine 139,26 m2, s balkonom, što sveukupno iznosi 147,35 m2.

I Mateo i Izabel upisali su londonsku adresu, kvart bogataša i svjetskih milijardera Belgraviu, odnosno Eaton Place. Na toj je adresi jedan manji stan potkraj 2019. prodan za 3,7 milijuna britanskih funta. Istu adresu izabel Kovačić je upisala i na Trgovačkom sudu u Zagrebu. Naime, ona je sa sestrom Ivanom Čirjak pokrenula modni brend odjeće za djecu Lunilou koji drži preko tvrtke Sorelle.

To je u prijevodu s talijanskog - sestre. U tvrtci je još jedan član obitelji Andrijanić, što je djevojačko prezime Izabel Kovačić - Stjepan Andrijanić. Njihov brend ima i istoimenu web stranicu. Na dnu stranice piše kako je 'Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog Fonda za regionalni razvoj'. Naime, svi koji dobiju novce iz EU fondova dužni su taj podatak i istaknuti na svojim web stranicama. Na službenoj stranici strukturnifondovi.hr pronašli smo podatak s koliko je novaca financiran privatni biznis Izabel Kovačić.

Tamo piše kako je tvrtka Sorelle d.o.o. iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF) na ime 'Operativnog program Konkuretnost i kohezija' dobila bespovratna sredstva u iznosu  35.700 kn a da su ukupni prihvatljivi izdaci iznosili 51.000 kn. Novce je Izabel Kovačić sa sestrom dobila za 'Izradu web stranice sa implementacijom web trgovine – lunilou.com'. Preko te web stranice supruga našeg reprezentativca s obitelji prodaje odjeću za malu djecu.