Ime našeg najslavnijeg nogometnog reprezentativca oglašeno je na sudskoj oglasnoj ploči. Ovrhovoditelj je Hrvatska radiotelevizija koju je zastupao ravnatelj Kazimir Bačić. Taj je prijedlog Općinskom građanskom sudu u Zagrebu poslan prije nego što je ravnatelj Kazimir Bačić upao u nevolje s hrvatskim pravosuđem.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Nije nikakva nepoznanica kako ćete u Hrvatskoj zbog malog duga završiti na sudu. Dug će u ovršnom postupku najčešće narasti toliko da će dvostruko ili trostruko premašiti osnovni iznos. To se dogodilo i kapetanu Vatrenih Luki Modriću. Poznato je kako naš najbolji nogometaš živi u Madridu. No, u Hrvatskoj osim luksuznih stanova na Šalati i vile u Zagrebu  koju je upisao na svoju suprugu Vanju Modrić te vile u elitnom naselju Punta Skala u Petrčanima, Modrić je posjedovao još i stan u Maksimirskom naselju koji je kupio 2009., odnosno još daleko od sadašnjeg statusa milijardera. Taj stan nalazi se u maksimirskoj višekatnici i zbog njega Modriću već drugi put prijeti ovrha. Stan je Modrić prodao u srpnju prošle godine.

Kao što smo prethodno pisali javna bilježnica Željka Maroslavac iz Zagreba 18. veljače 2020. ovjerila je prijedlog ovrhe nad Lukom Modrićem. Prijedlog je sačinio zagrebački odvjetnik Mladen Gajski zbog duga u iznosu od  1.008,62 kn. Vjerovnik je bio Hrvatski telekom. Kao što je uobičajeno, osnovnom dugu, kada se pridodaju troškovi odvjetnika i javnog bilježnika te ovršnog postupka svaki, pa i mali dug penje se do iznosa od 1.000 kuna pa je tako bilo i s dugovanjem Luke ModrićaHrvatski telekom dug je predao tvrtci za naplatu potraživanja Eos Matrix. Rješenje o ovrsi postalo je pravomoćno i objavljeno je na oglasnoj ploči Općinskog građanskog suda u Zagrebu 12. studenog prošle godine.

Inače, uz Modrićevo ime u prijedlogu ovrhe upisana je adresa njegovog bivšeg stana u Maksimirskom naselju IV. To je stan na trećem katu površine 128 m2 koje je Modrić kupio od tvrtke Geoprojekt zajedno s dvije garaže 2009. godine. Stan u Maksimiru Modrić je u srpnju ove godine prodao Ivanu Gospodnetiću iz Zagreba. Modrić posjeduje i dva luksuzna stana u elitnoj Babonićevoj ulici na zagrebačkoj Šalati. Prije četiri  godine Modrićeva supruga Vanja uknjižila se kao vlasnica luksuzne vile s bazenom na zagrebačkom Pantovčaku koja je dotad bila vlasništvo supruge Zvonimira Bobana te njihove malodobne djece.

Vila s dvorištem prostire se na ukupno 5018 m2 od čega na samu vilu otpada 286 m2. No, u bazi ovrhe koja sada prijeti Modriću je mizerni dug od 240 kuna. Radi se o neplaćenoj TV pretplati od travnja do lipnja 2020. godine. U ovršnom prijedlogu piše kako ovršenik nije dobrovoljno platio dug te je stoga predloženo da javni bilježnik donese rješenje o ovrsi.  U dokumentu se traži da Luka Modrić uz osnovni dug plati i trošak ovršnog postupka u iznosu od 1.270,25 kuna. HRT u dokumentu naravno zastupa Kazimir Bačić koji je trenutačno u Remetincu zbog optužnice da je Bandiću nosio mitu o čemu smo prethodno pisali. Život piše romane a kada je o Hrvatskoj riječ onda se tu radi o raznoraznim bizarnim ovršnim i drugom dužničkim situacijama.