Ljubavi, bračni spojevi ali i rastave hrvatskih nogometaša i njihovih izabranica, u pravilu misica, oduvijek plijene pozornost javnosti. Mnogi se ne čude zašto se većina Vatrenih odlučila za ljepotice s lentom ali se mnogi onda iščuđavaju kada njihove veze skončaju rastavama i bračnim brodolomima. Jerko Leko i Iva Šarić nisu ni prvi ni posljednji par čija je ljubav slavljena na sva zvona dok bračna idila nije okončana. Kada nestane ljubavi na scenu stupaju puno egzaktniji materijalni interesi a očito među nekim supružnicima tenzije narastu toliko da se nakon rastave ne žele susretati ni često a kamoli svakodnevno. Slijedi priča koja ilustrira kako je Leko napravio transakciju da se fizički distancira od svoje bivše supruge i majke svojih sinova nakon što je ona uplovila u nove ljubavne ali i majčinske vode.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Da nema naših Vatrenih ne bi bilo ni vatrenih spojeva ni rastava. Podugačak je popis onih koji su karijere započeli s jednom bračnom partnericom a završili s nekom sasvim drugom. Među sretno rastavljenima su i bivši Vatreni: Igor Štimac, Mario Stanić, Ivan Klasnić, Alen Bokšić, Igor Cvitanović, Nikola Pokrivač, Goran Vlaović, Gordon Schildenfeld, Ognjen Vukojević... Boško Balaban i bivša kraljica Hrvatske nakon rastave završili su na sudu jer ga je ona tužila i sudski dobila alimentaciju ali i pravo da mu stavi zabilježbu na stan o čemu smo netom i pisali. Rastali su se i pjevačica Nives Celzijus i bivši Dinamovac Dino Drpić koji imaju kćer i sina.

I dok većina Vatrenih glavom bez obzira odseli podalje od svoje bivše (vrijedi i obratno) dotle su Celzijus i Drpić jedini par koji i dalje živi na istoj adresi o čemu smo ranije pisali. Nedavno smo pisali kako je fatalna nogometna zavodnica Iva Šarić, bivša supruga Jerka Leke i majka dvojice njegovih sinova, te sadašnja zaručnica Vatrenog Brune Petkovića kojem je također rodila sina, bila pred ovrhom zbog komunalija. Iz dokumenta koji je dospio na zagrebački sud bilo je vidljivo kako se radi o višegodišnjem dugu za režije koje su stizale za luksuzni stan u urbanoj vili na zagrebačkoj Vinogradskoj cesti. Taj stan je dobila darovnim ugovorom bivšeg muža Jerka Leke. No, Leko je posjedovao stan u susjednoj urbanoj vili na Vinogradskoj cesti.

Kada se rastao od Ive vjerojatno je želio prekinuti sve elemente fizičke blizine s bivšom suprugom i majkom svojih sinova pa je stan prodao svom nekadašnjem suigraču u Dinamu od prije 20 godina Slovencu Boštjanu Cesaru. Taj 39-godišnji bivši nogometaš i bivši slovenski reprezentativac, prema riječima samog Jerka Leke, njegov je i dobar prijatelj. Obojica su imali i istog menadžera - Zdravka Mamića koji je obojicu iz Dinama prodao u inozemstvo 2001. godine.  Cesar je inače kao branič profesionalno igrao osim u domovini i kod nas još u Francuskoj, Engleskoj i Italiji. Sa 101 međunarodnim nastupom, on je upisao najviše reprezentativnih nastupa za Sloveniju. Inače je stasao u ljubljanskoj Olimpiji. Kao i Leko stasao je pod trenerskom palicom Ilije Lončarević u timu u kojem su tada igrali i Eduardo da Silva, Ante Tomić, Dario Zahora, Hrvoje Čale... 

Za Dinamo je Cesar s tom ekipom igrao u rujnu 2001. protiv Maccabija u Tel Avivu. Potom ga je Mamić prodao u Marseill. Iako je pompozno najavljen nije se uspio pozicionirati pa je vrlo brzo zaigrao za Grenobel. Očito iz tog perioda Boštjan Cesar vuče neke vrijedne uspomene dok se 20 godina kasnije odlučio za kupnju zagrebačke nekretnine Jerka Leke. Transakcija je obavljena u rujnu prošle godine pa je tako Cesar uknjižio polovicu urbane vile ukupne površine  s dvorištem 611 m2. Uz ime kupca upisana je milanska ulica Giacomo Medici. uz Lekino ime u tim papirima upisana je pak adresa u Zvonimirovoj ulici. Provjerili smo i iz zemljišnih knjiga doznali kako je Leko vlasnik stana u višekatnici koja je useljena 2011. godine.

No, naši bivši ali i aktualni Vatreni očito vole dijeliti adrese pa su tako u Zvonimirovoj, stanove kupovali i Mario Mandžukić i Nikola Pokrivač. Rekli bismo susjedski Dream Team. No, Mandžukić je svoj stan površine oko 94 m2 s balkonom i garažom prodao Stipi Kovačiću u travnju 2019. godine. Vjerojatno zato što je Mandžo na ime svoje zaručnice Ivane Mikulić kupio bivši luksuzni stan tvrtke Celanova Milana Popovića, Severininog bivšeg, u kompleksu u zagrebačkoj Kraljevićevoj ulici o čemu smo prethodno pisali. Nikola Pokrivač u istoj je zgradi posjedovao najveći stan, penthouse od 133 m2 s balkonom i garažom ali ga je prodao u lipnju 2018. godine. Leko je upisan kao vlasnimk trosobnog stana površine oko 95 m2 s balkonom i garažom. Tako je od nogometnih zvijezda u Zvonimirovoj ostao kao vlasnik stana samo Jerko Leko.