Prije deset godina bilo je IN navijati za KHL Medveščak. Prije 10 godina tražila se karta više za tekmu a političari su jurili u VIP ložu kako bi bili viđeni na utakmicama zagrebačkih Medvjeda. No, računi uvijek na kraju neumoljivo stignu na vrata i postanu omča oko vrata onima koji troše više nego što zarađuju.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Danas je na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu sutkinja Ivanki Brletić presudila je u korist tužitelja PBZ Card iz Zagreba protiv Damira Gojanovića, predsjednika KHL Medveščak. Presuda je uslijedila nakon glavne i javne rasprave koja je održana 23. rujna 2020. u odsutnosti, uredno pozvanog Gojanovića. Presudom je određeno da opstaje platni nalog po ovrsi javnog bilježnika Mladena Matoša od 24. svibnja 2019. u dijelu u kojem se tuženiku Damiru Gojanoviću nalaže da tužitelju PBZ Card d.o.o. plati iznos od 11.010,57 kn zajedno sa zateznom kamatom počev od 12. travnja 2019. pa sve do isplate. Nalaženo je Damiru Gojanoviću da PBZ Cardu  nadoknadi parnični trošak sa zateznom kamatom, od 6. studenog 2020. do isplate, sve u roku od 15 dana. U presudi je navedeno kako je tužitelj u prijedlogu za ovrhu potraživao od tuženika iznos od 11.010,57 kn sa zateznom kamatom, iznos ood 414,30 kn na ime dospjele neplaćene kamate, trošak ovršnog postupka u iznosu od 1.719,13 kn sa zateznom kamatom, troškove ovršnog postupka u iznosu od 350 kn sa zateznom kamatom od dana pravomoćnosti rješenja o ovrsi, a sve to temeljem troškova korištenja American Express osobne kartice.

PBZ Card od Gojanovića je tražio i naknadu parničnog troška zajedno sa zateznim kamatama.Gojanović je sudu uputio prigovor 28.svibnja 2019. u kojem je u cijelosti osporavao dugovanje navodeći da prema tužitelju nema dugovanja. U tijeku parničnog postupka izvršen je uvid u Izvadak iz poslovnihlnjiga, Pristupnicu za American Express karticu, Opće uvjete poslovanja PBZ Card d.o.o. a provedeno je i financijsko vještačenje. Nakon toga je utvrđeno da je potraživanje PBZ Carda djelomično osnovano. Na prijedlog tužitelja proveden je dokaz financijskim vještačenjem na okolnost visine utuženog potraživanja. Financijsko vještačenje obavio je sudski vještak Zrinko Ručević.

On je utvrdio kako je Gojanoviću kartica izdana 6. rujna 2000. te utvrdio kako se radi o nepodmirenom računu od 28.travnja 2018. s obzirom su svi ranije evidentirani troškovi u cijelosti podmireni. Utvrdio je kako je Gojanović od tada izvršio samo jednu uplatu u nedostatnom iznosu od 1.501 kn za podmirenje dospjelog duga. Utvrdio je da je 11. travnja 2019. stanje duga iznosilo 11.836,58 kn, zatezne kamate 693,76 kn, odnosno ukupno 12.530,34 kn. Sud je nalaz vještaka prihvatio u cijelosti kao stručan i objektivan uz napomenu da je tužitelj s istim bio suglasan, dok se tuženik na isti uopće nije očitovao. Zato je presudom potvrđen iznos Gojanovićevog duga po American express u iznosu od 10.010,57 kn s tim da se zatezne kamate na nepodmireni glavni dug obračunavaju tek od 12. travnja 2019.

Tome su pridodani odvjetnički troškovi i naknada javnom bilježniku u ukupnom iznosu od  6.580 kn plus PDV od 1.645 kn te trošak sudske pristojbe za presudu u iznosu od 400 kn pa se sveukupni parnični trošak popeo na iznos od 8.625 kn, na koji teku zatezne kamate sve do isplate. Tako je 6. studenog 2020. presudila sutkinja Ivanka Brletić. Zbrojimo li dug koji je nastao korištenjem kartice te troškove postupka, dolazimo do iznosa od preko 20 tisuća kuna na koje Gojanoviću još teku i zatezne kamate.

Ova presuda samo je još jedna potvrda one narodne da tko visoko leti nisko pada. Prisjetimo se kako je prije deset godina visoko poletio Damir Gojanović kao Big Boss zagrebačkih Medvjeda, kada je taj tim bio na vrhuncu moći i kada su se čak i političari utrkivali tko će se ukazati u VIP loži. Otrežnjenje je nastalo kada su se nakupili dugovi za račune bez pokrića, kada je Gojanović prestao plaćati čak i račune za catering pa je KHL Medveščak završio u stečaju. Tijekom stečajnog postupka isplivalo je kako je klub koji je vodio Gojanović, ostao dužan svima, od igrača do djelatnika osiguranja te kako su u njegovom mandatu ostali dužni svima s kojima su poslovali. Nakon te dužničke odiseje s klubom, očito Gojanović ulazi u osobnu dužničku dramu dok ne može podmiriti ni troškove za peglanje American Express kartice.