Iznenadna smrt novinarke koja je potakla razne sumnje nakon objave kontroverznih informacija o Brigitte Macron i tvrdnji kako je ona zapravo muškarac, njen brat Jean-Michel Trogneux, pronađena je 400 kilometara dalje od svoje kuće, utopljena kod brane Rance u mjestu Saint-Malo, povijesnoj francuskoj luci u Bretanja, na obali kanal La Manche. Njezin iznenadni kraj već je potaknuo brojne teorije zavjere i špekulacije na društvenim mrežama poglavito jer je obitelj Isabelle Ferreira potvrdila kako se trebala naći s jednim novinarom zbog intervjua te da mu otkrije neke nove informacije do kojih je došla. No, prema još nepotpunom rezultata obdukcije nije se radilo o nasilnoj već prirodnoj smrti.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Jedan od prijatelja preminule novinarke, koja će ostati zapamćena po najnevjerojatnijoj priči o prošlosti prve dame Francuske Brigitte Macron, rekao je kako ga je prije smrti Isabelle Ferreira  zamolila da dođe “snimiti nešto o čemu ne želi pričati”. Nakon njenog pronalaska obavljena je obdukcija. Potpuni rezultati još nisu stigli, ali prvi elementi potvrđivali su utapanje bez nasilja. Isabelle Ferreira je dan prije smrti stigla u Saint-Malo gdje je iznajmila hotelsku sobu. Inače je živjela u širem području Pariza. Jedan medij je objavio kako je živjela na rubu egzistencije zahvaljujući socijalnoj pomoći što su njeni prijatelji ogorčeno demantirali. Navodili su kako je Isabelle bila humanistica, nježna, čista srca, svijetlih očiju, iako nije bila bogata ocijenili su neprihvatljivim da ju nakon smrti  predstavljaju kao klošaricu.

Tvrde kako se borila za pravedniji, egalitarniji svijet. Inače, potkraj veljače ove godine objavljeno je kako francuska prva dama Brigitte Macron tuži dvije žene koje su širile vijest da je rođena kao muškarac. To je naravno  pokrenulo brojne reakcije na društvenim mrežama uoči početka izborne kampanje za predsjedničke izbore. Naime, aktualni francuski predsjednik koji je službeno 24 godine mlađi od svoje supruge, dapače mlađi je i od njenog sina iz prvog braka, očekivano ide po drugi mandat. S tim u svezi mediji su primijetili i kako pokušava dio slave i imidža napadnutog ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog iskoristiti u svojoj javnoj promociji zbog čega je i preko noći u dijelu medija dobio nadimak Macronsky.

Prvo saslušanje na sudu u Parizu zakazano je za 15. lipnja. Tužba se temelji na  povredi prava privatnosti i temeljnih osobnih prava te nezakonitom korištenju fotografija prve dame.  Odvjetnik Brigitte Macron nije htio komentirati tužbu o kojoj je prva izvijestila televizija M6 koja je navela da su je podnijeli njeno troje djece iz prvog braka te njezin brat. Inače, sve troje djece francuska prva dama, prema službenoj biografiji, dobila je u braku s francuskim bankarom imena André-Louis Auziere, koji je rođen u Camerunu. On je preminuo u prosincu 2019. godine. Inače, francuska javnost svojedobno se zabavljala sočnim detaljima iz života aktualne prve dame. Naime, poznato je kako se francuski predsjednik Emanuel Macron u svoju suprugu zaljubio još kao tinejdžer pa je tako objavljeno kako je njihova veza počela kada je on imao 15 godina a ona 39 godina.

Poznato je kako mu je bila profesorica te da su ih znali u malom mjestu Amiens viđati kako se drže za ruke. Stoga su dolazila brojna anonimna pisma ogorčenih sumještana ne samo na adresu škole u kojoj je radila sadašnja prva dama Francuske već i na na adresu njene obitelji. Inače, Brigitte Macron potječe iz bogate lokalne obitelji vlasnika tvornice čokolade. Prva dama Francuske rođena je, prema službenoj biografiji, 13. travnja 1953. godine u Amiensu i njeno djevojačko ime je glasilo  Brigitte Marie-Claude Trogneux. Naglašavamo termin službena biografija jer su novinarke koje su podigle prašinu u javnosti tvrdnjama da je ona muškarac osporavali sve podatke pa tako i njenu godinu rođenja. Kako su tvrdile da je ona muškarac, odnosno njen brat, tako su tvrdile i da je starija jer je zapravo godište svog brata.

Inače, prema službenoj biografiji Brigitte je najmlađe šesto dijete svojih roditelja majke Simone, rođene Pujol, koja je umrla 1998. i oca Jeana Trogneuxa, umrlog 1994. koji je bio peta generacija vlasnika znamenite francuske ChocolaterieTrogneux. Kako je veza između francuskog predsjednika i njegove supruge krenula pod sablažnjivim okolnostima mnogi su očekivali kako će njegovi roditelji podići kaznenu prijavu protiv nje. Naime, u Francuskoj se intimni odnos malodobnika s osobom od autoriteta tretira kao kazneno djelo. No, niti su roditelji aktualnog francuskog predsjednika Emanuela Macrona ikada tužili učiteljicu, odnosno profesoricu svoga sina, niti je ikada lokalna škola u Amniesu u kojoj je radila kontroverzna prosvjetna djelatnica, ikada podigla tužbu protiv Brigitte tada Auziere a sada Macron.

Kada je objavljena kontroverzna vijest da je Brigitte Macron zapravo njen brat, odnosno muškarac, pojačane su glasine da je Macron homoseksualac što je on energično demantirao. Inače, zanimljivo je kako je bivši suprug Brigitte Macron nakon rastave od aktualne prve dame, prema medijskim objavama nestao iz javnosti i da nije bilo informacije kako je umro nitko mu ne bi ni mogao ući u trag. Inače, u službenoj biografiji prve dame Francuske piše kako je majka troje djece koje je dobila u službenom brakom sa sada pokojnim francuskim bankarom. Njihova djeca zovu se: Tiphaine Auziere, Laurence Auziere-Jourdan i Sébastien Auziere. Sve troje djece su danas posinak i pokćerke francuskog predsjednika. Kćer Laurence Auziere-Jourdan ima 45 godina i poznata je kardiologinja a druga, 38-godišnja Tiphaine Auziere je pariška odvjetnica.

Sin Sébastien Auziere je 47-godišnji inženjer. Francuski predsjendik Emanuele Macron rođen je 1977. godine tako da je dvije godine mlađi od sina svoje supruge Brigitte. Dodatno je taj podatak skandalizirao jedan dio francuske javnosti što je jedna novinarka protumačila ljudskim podsvjesnim da takve relacije nužno asociraju na incestuoznost jer da ljudi percipiraju vezu starije žene s mlađim muškarcem koji joj može biti sin kao incest. No, unatoč svim tim očitim kontroverzama prigodom glasovanja u Francuskoj za Emanuela Macrona očito je prevagnuo sasvim drugi osjećaj. A to je da je glasačko tijelo njihovu vezu doživjelo kao pobjedu ljubavi nad strašnim predrasudama i problemima. Naime, s jedne strane Macronu su to honorirale sve žene koje žele vjerovati kako je na svijetu moguća čak i apsolutno kontroverzna i neodrživa ljubav.

S druge strane neki procjenjuju kako je Macronu dodatne glasove donijela Brigitte samim tim što su mnogi u njoj vidjeli ženu koja je spremna iznijeti se sa svim pa i predrasudama iz noćne more i premostiti sve najteže prepreke na putu do ljubavnog cilja koji je u konkretnom slučaju okrunjen i ulaskom u Elizejsku palaču. Svojedobno se u javnosti pojave podaci o enormno visokim računima koje francuski predsjednički par plaća timu koji skrbi o njihovom izgledu i koji im pruža osobne usluge. No, ni ti podaci o očitoj rastrošnosti francuskog predsjednika i prve dame a koji su izraženi u desetinama tisuća eura koje mjesečno troše na frizere, kozmetičare, stiliste, odjeću, obuću.... kod njihovih simpatizera ne oduzimaju im na kredibilnosti. Zanimljivo je na kraju spomenuti i kako je u nekim medijima objavljeno kako bi iznenadno utapanje novinarke koja je širila vijesti da je prva dama Francuske muškarac neizbježno potaći teorije zavjere na društvenim mrežama. No, dosad se nije dogodila nikakva histerična pomama za dijeljenjem te vijesti.