Život naših selebritija, onako kako ih oni sami predstavljaju na društvenim mrežama, prosječnim ljudima se čini tako daleko od njihovih tegobnih života. Poznate osobe iz Hrvatske, poglavito pripadnice ljepšeg spola u pravilu svoje živote prezentiraju tako da neupućen netko pomisli kako je njihov život idila, da ih se poziva na zabavne evente i promocije na otmjena i cool mjesta, da ljetuju na jahtama ili nekim drugim fensi šmensi ljetovalištima ili zimovalištima. Naravno, tu su i njihovi stanovi koji izgledaju kao svjetski loftovi i slično. Tako nekako izgleda i život Jelene Veljače koja rado podijeli neke od fenomenalnih trenutaka svog života s kćeri i trećim suprugom Vitom Turšićem. No, i život Jelene Veljače nije lišen tegoba prosječnih hrvatskih patnika kojima razni ovrhovoditelji šalju službena pismena iz kojih frcaju dugovi dospjeli u fazu ovrhe, uvećani za zatezne kamate, troškove odvjetnika i javnih bilježnika. Život Jelene Veljače nije lišen ni sudskog spora, odnosno optužnog policijskog prijedloga zbog prometnog prekršaja, no naravno da to popularna Jelka ne dijeli s javnošću. Makar mnogi misle kako je ona otvorena srca i uma, iskrena i da se ne libi pokazati kako je tu, slavna ali ista kao i drugi ljudi bremeniti svakakvim nevoljama. No, Veljača se ne predaje lako a priča koja slijedi govori da je uspjela izbjeći neumoljivu kob Gradske plinare Zagreb - opskrba. Slijede detalji...

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Na početku slijedi mali podsjetnik kako bismo dokumentirano elaborirali tezu kako slavni par Jelena Veljača i Vito Turšić kronično upadaju u nevolje iz kojih izlaze u zagrljaju i s francuskim poljupcima, barem to tako popularna Jelka predstavlja na svom Instagramu. U siječnju 2021. objavili smo članak: 'IZ ZAGREBAČKE SUDNICE Presuđeno suprugu Jelene Veljače Viti Turšiću, dobio novčanu globu Tijekom postupka isplivalo kako je suprug naše poznate glumice i aktivistice izbjegavao sudska ročišta te da je prijavljen na drugoj adresi od one na kojoj živi s Veljačom'.U travnju 2021. godine objavili smo članak pod naslovom: 'SRETNA VIJEST ZA EX-KOLINDINOG SAVJETNIKA Obustavljena ovrha protiv zaručnika Jelene Veljače - Vite Turšića'. U rujnu iste godine objavljen je članak pod naslovom: 'MUKE PO VOLANU Nakon Jelene Veljače i njenog muža Vitu Turšića policija poslala na sud Glumici i kolumnistici sudi se zbog prolaska kroz crveno, no poštivanje prometnih pravila nije jača strana ni njenom bračnom drugu'.

U studenom iste godine objavili smo i članak pod naslovom: 'NEVOLJE SA ZAKONOM Muža Jelene Veljače policija ponovno poslala na sud, prijeti mu dovođenje'. U podnaslovu smo naveli: 'Ime Vite Turšića u kratkom roku tri puta se našlo na sudskoj ploči, sada ga traži isti sud koji vodi proces i protiv njegove supruge'. Naime, prethodno smo u rujnu 2021. objavili i članak: 'NEVOLJE POZNATE GLUMICE  Doznajte zašto je optužena Jelena Veljača i kada je pozvana na sud'. U podnaslovu smo i objasnili o čemu se radi riječima: 'Okrivljena je pozvana 13. listopada zbog žurnog postupka a prijeti joj dovedbeni nalog bude li izbjegavala ročišta'. U siječnju ove godine objavili smo članak pod naslovom: 'IZ ZAGREBAČKE SUDNICE Presuđeno suprugu Jelene Veljače Viti Turšiću, dobio novčanu globu Tijekom postupka isplivalo kako je suprug naše poznate glumice i aktivistice izbjegavao sudska ročišta te da je prijavljen na drugoj adresi od one na kojoj živi s Veljačom'. 

No, da život Veljače i njenog muža Turšića ima manje senzacionalni  momenata vidljivo je i iz našeg članka objavljenog u veljači ove godine 'NEVOLJE NAKON RAJA - Mužu Jelene Veljače Tomaševićeva bilježnica složila ovrhu zbog smeća na Pagu dok se odmarao u Portonovi'. U podnaslovu smo naveli: 'Ovršni zahtjev nad Vitom Turšićem na sud je zbog golemog duga poslala Ljubica Čaklović, sestra nadzornika Zagrebačkog Holdinga Ratka Bajakića i to dok su na Instagramu objavili kako se nalaze u luksuznom resortu u Crnoj Gori'. Ma koliko god živjeli u moderno doba kad se neke stare izreke čine deplasiranima ipak nam je jedna pala na pamet dok smo iščitavali zadnji službeni dokument koji je završio na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu a tiče se Jelene Veljače. Naime, izreka 'na muci se poznaju junaci' kao da je skovana za par Veljača - Turšić.

Oni zaista zaslužuju svaku pohvalu jer unatoč kroničnim nevoljama koje ih periodično sustižu, kroz daljnji život idu zagrljeni, s osmijehom na licu kao da im u životu cvjetaju samo ruže. U to smo se uvjerili i kad smo ih snimili krajem lipnja u srcu Zagreba 'kak taubeka dva'. Za neupućene taubek je golub, a izraz 'kak taubeka dva' u žargonu znači 'kao dva goluba', odnosno 'zaljubljeni par'. Iako i Veljača i Turšić, kad se ukažu u javnosti, izgledaju kao da im teče samo med i mlijeko, činjenica je da je Veljača uspjela preživjeti i bankrot svoje firme koju je nazvala po svom prezimenu. O tome smo pisali u članku pod naslovom: 'SAKRILA POSLOVNI NEUSPJEH Propala Veljača u veljači 2017. zbog duga od 184.362 kune i blokade dulje od 530 dana -  Jelena Veljača okušala se kao poduzetnica ali je njezina istoimena tvrtka skončala zbog dugova u stečaju'.

U svakom slučaju onim građanima Hrvatske koji su obeshrabreni vlastitim dugovima, minusima na karticama, neplaćenim računima, ovrhama, propalim firmama, nemogućnostima da sastave kraj s krajem, priča o nevoljama koje su zadnjih godina snašle Jelenu Veljaču i njenog muža Vitu Turšića može biti eliksir i utjeha da izlaz postoji i da se može dalje ići uzdignuta čela i s osmijehom na licu kao da je život hod po zlatnim stazama uspjeha, ljubavi i sreće. Tako je Jelena Veljača uspjela isplivati i riješiti se prijetnje ovrhe tvrtke u sastavu Zagrebačkog holdinga. Naime, prije dvije godine u fotelju Zagrebačke Gradske plinare - opskrbe zasjeo je Jeronim Tomas, bivši rizničar Fortenove. I on je kao i njegovi prethodnici angažirao vojsku odvjetnika i javnih bilježnika da ovrhama utjeruju dugove od kroničnih neplatiša. Tako se na njihovoj meti našla i Jelena Veljača. No, na kraju se uspjela izbaviti što je vidljivo iz dokumenta koji potpisuje zagrebački javni bilježnik Boža Svedrec.

Naime, on je u ovršnom postupku te tvrtke koja naplaćuje mjesečne račune za plin zagrebačkim potrošačima 5. rujna ove godine donio Rješenje o obustavi ovrhe. Iz obrazloženja je vidljivo kako je Gradska plinara Zagreb-opskrba pokrenula 2. lipnja 2023. ovršni postupak na temelju vjerodostojne isprave protiv ovršenice Jelene Veljače. Piše i kako je 13. srpnja 2023. doneseno Rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave. 'Ovrhovoditelj je podneskom datuma 05.09.2023. u cijelosti povukao prijedlog za ovrhu. Slijedom navedenog, riješeno je kao u izreci ovog rješenja' - piše na kraju rješenja koje potpisuje javni bilježnik Boža Svedrec. Protiv istoga dozvoljena je žalba, koja se može izjaviti u roku od 8 dana od dana primitka rješenja a o njoj odlučuje Općinski građanski sud u Zagrebu. No, zacijelo žalbe neće biti. Naime, Veljači više ne prijeti ni prislna naplata a ni ovrha općenito nad imovinom, što je uobičajena praksa i klauzula svakog ovrhovoditelja. Inače, dug za plin je nastao u iznajmljenom stanu bračnog para veljača - Turšić u središtu Zagreba.