Pokojni Miroslav Ćiro Blažević bio je uvjeren kako je sreća najvažnija u životu. Naravno, poslije love ali Ćiro je bio uvjeren kako sretnicima i lova pristiže efikasnije nego nesretnicima. Teško je oteti se dojmu kako je poznatog pjevača Zdravka Škendera sustigla hrpa nedaća. O boli koju je doživio krajem siječnja 2020. pričao je za medije. Radilo se o bolnom gubitku sina Tomislava koji je iznenada preminuo ostavivši iza sebe ožalošćenu obitelj i kćer. Tada je za RTL rekao kako mu se u zadnjih pet godina raspao brak, da je izgubio majku, brata i sina. 'Ja živim već nekoliko godina sam i to je jedan patnički život moram priznati. Htio sam dokazati sebi da ja to mogu. Imam asistenta koji mi je pri ruci, Bog mi dao dobrog čovjeka' - rekao je u veljači 2020. Prije tri godine izgledalo je kako mu se sreća osmjehnula. Tako su krajem rujna 2020. objavili kako je Škender nakon rastave i smrti sina opet zaljubljen. Izjavio je za medije kako je novu ljubav upoznao na nudističkoj plaži. No, već krajem kolovoza 2021. za Slobodnu je potvrdio kako je toj ljubavi došao kraj. 'Razvodnilo se, za sve je kriva korona. Ali našao sam novu prijateljicu...' - dodao je. U siječnju, ožujku i svibnju 2021. zaprijetile su mu tri ovrhe zbog neplaćenih režija. No, nijedna ta ovrha nije bila golema kao zadnja koja mu se kao omča ovila oko vrata. Zbog duga od 2.618,12 eura / 19.726,23 kuna prijeti mu ovrha na imovini. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Na Općinski građanski sud u Zagrebu dospjelo je ovršno rješenje kojim zagrebački odvjetnik Dražen Lančić potražuje od Zdravka Škendera iznos za zastupanja u procesima koje je poznati pjevač pokrenuo protiv bivše supruge Anđelke Škender. Radi se o dva neplaćena računa, tražbine, prvi u iznosu 1.250, eura / 9.418,13 kn te drugi u iznosu 1.368,12 eura / 10.308,10 kn, uvećano za zakonske zatezne kamate. Ovršnim rješenjem od Škendera se traži da odvjetniku Lančiću namiri 2.618,12 eura / 19.726,23 kn u roku od osam dana od dana dostave rješenja o ovrsi zajedno s troškovima postupka u iznosu od 224 eura / 1.687,73 kn uvećanim za zakonske zatezne kamate koje teku od dana donošenja rješenja o ovrsi pa do isplate. U dokumentu je istaknuta i 'ovrha općenito na imovini sukladno odredbama Ovršnog zakona'. Odvjetnik koji ovršno goni Škendera opunomoćio je odvjetnicu Svjetlanu Lidmilu da ga zastupa u tom postupku.

Inače, ta odvjetnica posluje na istoj adresi u Tuškanovoj ulici gdje i odvjetnik Lančić.Kao povjerenica suda u tom postupku dređena je javna bilježnica Sandra Pandža koja je izdala ovršeniku Zdravku Škenderu upozorenje o tome kako ima pravo u roku od 8 dana od dana primitka otpravka rješenja obrazloženo prigovoriti protiv ovrhe a u protivnom prigovor će sud odbaciti. Dokument nosi datum od kolovoza ove godine. U spisu se nalaze i ispostavljeni a neplaćeni računi. Prvi račun je iz svibnja 2022. godine. Vidljivo je kako se radi o odvjetničkoj naknadi za izvanparnični postupak razvrgnuća suvlansištva Zdravka Škendera i Anđelke Škender, Ugovoru o diobi bračne stečevine te o izvanparničnom postupku uknjižbe u zemljišne knjige Grada Zagreba. Dospijeće plaćanja po tom računu bilo je 9. rujna 2022. godine a iznos s PDV-om 1.250 eura.

Drugi račun je bio odvjetnička naknada za kaznenu prijavu protiv Anđelke Škender, dakle bivše supruge, parnični postupak kao i ročište. Dospijeće plaćanja bio je 4. srpnja 2023. godine. Očito je odvjetnik Lančić računao kako bi mogao imati problema s naplatom pa je na kraju računa  stavio napomena: 'U slučaju neispunjenja dospjele novčane obveze po ovom Računu može se zatražiti određivanje ovrhe na temelju vjerodostojne isprave'. Na kraju sudske bitke poznatog pjevača s bivšom suprugom, kao što je vidljivo, ostali su samo Škenderovi dugovi odvjetniku koje će očito morati sada pod silom ovrhe rješavati. Nažalost, živimo u teškom vremenu kada se mnogima samo gomilaju nevolje i dugovi i kada čujemo puno manje sretnih vijesti, bilo da se tiču trajnosti nečije ljubavi bilo likvidnosti u financijskom smislu.

Škenderu je pak ovo četvrta ovrha koja ga je sustigla od 2021. godine. O tome svjedoče naši prethodni članci. Krajem siječnja 2021. objavili smo članak pod naslovom: 'NEVOLJE S KOMUNALCIMA Zdravko Škender, nakon obiteljskih tragedija ali i nove ljubavi, doživio i ovrhu'. U ožujku 2021. objavili smo članak pod naslovom: 'Zdravko Škender nakon ovrhe zbog smeća dobio i drugu zbog neplaćenih računa - Završio je na sudu s ovršnim prijedlogom Odvjetničkog ureda Hanžeković i partneri'. U svibnju 2021. objavili smo članak pod naslovom: 'NOVA NEVOLJA POZNATOG PJEVAČA Zdravku Škenderu prijeti iskapčanje struje zbog dugova'. U to je vrijeme pandemija korona virusa ozbiljno ugrozila egzistenciju estradnih zvijezda pa je u problemima grcao i Škender. No, sve te ovrhe ipak su bile puno manje od ove koja ga je netom stisnula.