Ivan Pernar predvodi svoju Stranku Ivana Pernara u VI. izbornoj jedinici. Odmah iza njega na listi je Vinko Kojundžić, zagrebački poduzetnik koji je u kampanju ušao uputivši pismo ministru zdravstva Viliju Berošu u kojem ga je napao. Mnoge je to iznenadilo jer je Kojundžić u medijima prozivan zbog unosnih poslova koje je sklopio s Ministarstvom zdravstva u vrijeme korona pandemije, prvenstveno projekta cijepise. Zanimljivo je kako je 11. na Pernarovoj listi i Marlon Wurtz Gabrovec, koji je 2016. kao 23.-godišnjak bio na listi nestalih osoba i za njim se neko vrijeme tragalo. Konkurenti Pernaru i ekipi u toj izbornoj jedinici su: Davor Božinović i Vili Beroš iz HDZ-a, Nikola Grmoja i Marko Sladoljev iz Mosta, Tomislav Tomašević iz Možemo, Mihael Zmajlović, Marija Lugarić i Krešo Beljak na listi SDP-a i partnera, Igor Peternel iz Domovinskog pokreta, Davor Nađi s liste Fokus / Republika... Očito je da će se voditi žestoka bitka u toj izbornoj jedinici koja pokriva dio Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačku županija i Grada Zagreba. Pernar je u bitku za saborsku poziciju krenuo s cavtatskom adresom što i ne čudi uzme li se u obzir da je njegova mama bogata nasljednica i potječe upravo iz tog kraja. Pronašli smo njezine renovirane nekretnine na top lokaciji na Bookingu koje renta pod imenom Palace Pernarius. Slijede detalji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Izborna lista otkrila nam je točnu adresu koju je Državnom izbornom povjerenstvu predao Ivan Pernar kao nositelj liste Stranke Ivana Pernara. Kada smo provjeravali podatke u vlasničkom listu vidjeli smo kako je vlasnica kuće na toj adresi Ljiljana Pernar koja je također sada prijavljena s cavtatskom adresom. Ljiljana je liječnica i Pernarova mama koja je radila kao liječnica opće prakse u Zagrebu. U medijima, točnije Jutarnjem listu, osvanula je u kolovozu 2008. godine. Naime, tada je taj dnevnik objavio vijest kako je poznata zagrebačka liječnica nepravomoćno osuđena zbog devastacije cavtatskog povijesnog ljetnikovca na što se ona promptno oglasila putem odvjetnika. O tome svjedoči reagiranje u kojem piše: 'Na naslovnici vašeg lista od 1. kolovoza ove godine objavili ste fotografiju dijela ljetnikovca Ranjina u Cavtatu s naslovom “Liječnici kazna zatvora - uništila spomenik iz 16. stoljeća”, uz nadnaslov “6 mjeseci uvjetno”, upućujući na naTpis objavljen na 7. stranici vašeg lista. U napisu na 7. stranici vašeg lista prenijeli ste informaciju o tijeku i ishodu nepravomoćno završenog kaznenog postupka pred Općinskim sudom u Dubrovniku, u kojem je gospođa

Ljiljana Pernar nepravomoćnom presudom od 23. lipnja ove godine proglašena krivom zbog kaznenog djela iz članka 325. stavak 1. Kaznenog zakona te je prema njoj primijenjena uvjetna osuda, s izrečenom kaznom zatvora u trajanju od šest mjeseci, uz vrijeme provjeravanja u trajanju od pet godina. Prenoseći tu informaciju, neistinito ste naveli da je gospođa Ljiljana Pernar “zagrebačka liječnica”, aludirajući da nema obiteljskih veza s ljetnikovcem, što nije istina. Ljetnikovac je gospođa Ljiljana Pernar sa sestrom stekla od predaka. Dalje ste naveli da je ljetnikovac “trajno oštetila preuređivanjem”, što nije točno i što nije utvrđeno ni u nepravomoćnoj presudi, te da je obrana tražila da se “ne uvaži vještvo konzervatora”, što je netočno, s obzirom na to da nikakvo vještvo nije provedeno. ...' - napisao je odvjetnik Gašpar Lujak a objavio Jutarnji.

Pernarova mama Ljiljana sa sestrom Katicom Nazlić rođ. Guljelmović naslijedila je kompleks od više zgrada te kuće i crkvicu u Ulici Epidaurusa u Cavtatu. U vlasničkom listu piše kako sve pripadajuće zgrade, a ima ih ukupno 5 , kuća i crkvica imaju status spomenika kulture. Dakle, Pernarova veza s Cavtatom je više nego očita s obzirom na činjenicu da je njegova mama nasljednica iz poznate tamošnje obitelji. Stoga i ne čudi da su te nekretnine Pernarove mame i tete u povijesnoj jezgri Cavtata, prvi red do mora, uz samu rivu. Na Bookingu smo pronašli zanimljiv podatak. Naime, Pernarova mama iznajmljuje nekretnine pod imenom Palace Pernarius, odnosno Palača Pernarius kako ju zovu zadovoljni gosti. Na Bookingu piše: 'Objekt Palace Pernarius nalazi se na 600 metara od plaže Rat i plaže Sustjepan u Cavtatu, a u ponudi ima smještaj s besplatnim WiFi-jem i prostorom za sjedenje. Sve jedinice sadrže vlastitu kupaonicu s tušem, klima-uređaj, TV ravnog ekrana i hladnjak. Pojedine imaju terasu i/ili popločani dio dvorišta s pogledom na grad ili more.

Plaža Žal udaljena je 1,1 km od apartmana, a trgovački centar Sub City 9,3 km. Najbliža zračna luka, Zračna luka Dubrovnik, smještena je 3 km od objekta Palace Pernarius. Parovima se posebno svidjela lokacija - ocijenili su je s 10 za svoj boravak udvoje' - piše u oglasu na Bookingu. U ponudi je više dvokrevetnih i jednokrevetnih apartmana. Znakovita je i napomena: 'Objekt nas je obavijestio da je proveo određene prakse u nekim ili svim od navedenih kategorija: zbrinjavanje otpada, potrošnja vode, potrošnja energije i emisija stakleničkih plinova, odredište i zajednica te očuvanje prirode.' Dakle, u Palači Pernarius pazi se na ekologiju i očito cilja na ekološki osviještene goste koji se trude ostaviti ugljično negativni otisak na planetu. Iz svega navedenog može se zaključiti kako će Pernar imati alternativu i ako ne uspije ući u Sabor. Izgledno je da će naslijediti mamin biznis s rentanjem uređenih povijesnih spomenika kulture u prekrasnom i turistima vrlo atraktivnom Cavtatu.