Često javnost misli kako zvijezde malih ekrana žive na visokoj nozi i ne dijele sudbinu blokiranih, ovršenih, bankrotiranih. No, to je sve iluzija jer nema financijski bezbrižnih u Hrvatskoj osim onog sloja iznimno bogatih. Doduše, u našoj zemlji ima puno fuliranata i osoba koji prikrivaju stanje vlastitih financija tako što se na društvenim mrežama promoviraju sa stilom života koji je znatno iznad njihovih mogućnosti. Da je tome tako vidljivo je iz objava na sudskim pločama diljem Hrvatske. Svakodnevno se vojsci neznanih građana koji su zbog raznih dugova završili na sudovima pridružuju oni poznati koji imaju također problema s otplatama kredita, dospjelih komunalnih ili nekih drugih dugova koji lako dođu do faze ovrhe. Je li potrebno isticati kakav je Ovršni zakon u Hrvatskoj i kako se dužnici, u brojnim slučajevima, susreću i s drakonskim troškovima ovršnih postupaka u kojem s pozicije naplate sudjeluju brojni odvjetnici i javni bilježnici. Sve dok je to tako ne čudi da u našoj zemlji cvjeta biznis svima koje opunomoće za vođenje ovrha kako komunalne tvrtke, tako i HRT, pa razne banke, kartičarske ili telekom kuće. No, svi ti primjeri pridonose općoj kreditnoj zaduženosti i svjedoče kako naše društvo preživljava na rubu iako se silno trude kako vladajući političari tako i brojni kvazi elitaši uvjeriti javnost da živimo fantastično i da nam ide sve bolje. No, već druga ovrha nad Brunom Kovačevićom, zvijezdom kako sportske redakcije HRT-a tako i općenito državne televizije svjedoči kako je financijska kriza sve dublja da i oni koji zarađuju iznad prosjeka nemaju za platiti osnovne troškove. Slijede detalji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Hrvatska radiotelevizija u ovršnom postupku protiv zvijezde te kuće angažirala je odvjetnicu Ivu Markotić Bagarić koja potpisuje ovršni dokument skupa s glavnim ravnateljem HRT-a Robertom Švebom. U uvodu tog dokumenta piše kako 'ovršenik nije podmirio dospjelo potraživanje te se radi naplate tražbine ovrhovoditelja iz vjerodostojne isprave i troškova ovoga postupka predlaže donijeti RJEŠENJE O OVRSI'. Od Brune Kovačevića traži se da HRT-u 'namiri tražbinu u iznosu od 31,86 EUR / 240,05 HRK uvećanu za zakonske zatezne kamate....' u roku osam dana zajedno s troškovima postupka u iznosu od 43,66 EUR / 328,96 HRK uvećanim za zakonske zatezne kamate. Eto i to je živi dokaz koliko su ovrhe skupe jer u konkretnom slučaju vidimo da su troškovi odvjetnice Markotić Bagarić i zagrebačke javne bilježnice Ene Blažević premašili iznos tri neplaćene HRT pristojbe.

Naime, dugogodišnji poslodavac Brune Kovačevića Hrvatska radiotelevizija tereti ga za tri neplaćena računa iz listopada, studenog i prosinca prošle godine. Ovdje treba istaknuti i kako je očito državna televizija krenula u ekspresni obračun s dužnicima dok je već osigurala ovršno rješenje za dugove stare godinu dana. Inače, prije se znalo dogoditi da se ovršno gone i puno starija dugovanja. U dokumentu koji je završio na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu piše kako HRT traži kao osiguranje i ovrhu općenito na imovini sukladno odredbama Ovršnog zakona. Naravno, pod uvjetom da HRT-ov Bruno Kovačević ne plati ovrhu u traženom roku.

Podsjetimo da smo početkom rujna objavili članak pod naslovom: 'POŠAST MINUSA HTV-ov Bruno Kovačević u brigama, prijeti mu ovrha nad imovinom zbog starih dugova, istopilo se skoro pola milijuna kn iz proračuna a ispred kuće postavljen mu je znak čišćenja kake'. U podnaslovu smo naveli: 'Bivši glavni urednik HTV-a zacijelo ima stabilnu plaću na državnoj televiziji, s obzirom da radi u sportskoj redakciji često i putuje pa ubire i dnevnice no takva je kriza da ne čudi kako i on mjesecima nije plaćao režije'. Ovršni postupci nerijetko pogađaju i druge HRT zvijezde. Podsjetimo da smo već pisali o dvije ovrhe koje su sustigle Tončicu Čeljusku, ovrsi nad Elizabetom Gojan zbog dugogodišnjeg neplaćanja grijanja te onoj nad Sanjom Kocijančić Petričević. Najteže je ipak bilo uredniku Dnevnika i Otvoreno Branku Nađvinskom kojem je u svibnju ove godine četvrti put prijetila ovrha na imovini.