Zadnjih godina mediji su sa zanimanjem pratili sudske postupke u kojima su akteri bili bivši nogometni reprezentativac Boško Balaban i njegova bivša supruga u majka njihove troje djece. O tome svjedoče naslovi u kojima se isticalo kako Boško Balaban ide u zatvor, kako duguje goleme iznose za neplaćene alimentacije a tu su i brojni natpisi o tome kakve su sve ovrhe sustigle bivšeg Vatrenog. Tako je Boško Balaban na neki način postao kao neka crna ovca a godinama je pohodio zagrebačke sudnice tumačeći svoj materijalni status, što posjeduje, kakve ima poteškoće i odgovorao na sudu na pitanja o novcima koje duguje za uzdržavanje svoje troje djece. No, očito je Bošku Balabanu dosadilo stalno biti na optuženičkoj klupi pa se odlučio na radikalni zaokret. Sad je on pokrenuo spor kakav je protiv njega pokrenula bivša pa ni Ivi Radić Balaban neće biti nimalo ugodno iskusiti sve ono kroz što je već prolazio njen bivši. Zanimljivo je kako je na zadnjem ročištu u korist Balabana svjedočila njegova najstarija kći Tasha koja studira u Francuskoj i s kojom je u odličnim odnosima. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Početkom studenog ove godine objavili smo članak pod naslovom: 'SUDBINA EX-VATRENOG U korist osuđenog Boška Balabana svjedočila kćer koja studira u Francuskoj, nije bila za opoziv uvjetne osude - da joj tata ide u zatvor, rekla kako joj plaća stan i studij'. U podnaslovu tog članka istaknuto je: 'Iva Radić-Balaban tražila je da joj bivši suprug prepiše pola kuće a on je navodio kako oboje dijele prihode od najma kuće u Istri te da su mu zbog korone poslovi loše išli pa zato nije mogao plaćati alimentaciju za djecu'. U uvodu članka naveli smo: 'Na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu u srpnju ove godine donesena je pravomoćna presuda prema kojoj je bivšem nogometašu Bošku Balabanu opozvana uvjetna osuda te mu je određena zatvorska kazna od godinu dana zbog neplaćanja uzdržavanja za svoju maloljetnu djecu. Prema presudi, koja je netom postala javno dostupna, Balaban bi trebao ići u zatvor u siječnju 2024. jer nije podmirio dug za uzdržavanje djece koji sad već iznosi oko 600.000 kuna.

Presudu je donijelo vijeće u sastavu Stanislav Walaszek, kao predsjednika vijeća, te sudaca Ilije Jurčevića i Olje Krčar- Mišić kao članova vijeća. Bivšeg osuđenog Vatrenog teretilo se zbog tri kaznena djela iz članka 172. stavka 2. Kaznenog zakona. Prijedlog za opoziv uvjetne osude sudu je podnijela opunomoćenica Ive Radić Balaban, zagrebačka odvjetnica Nataša Pećarević. Uz ime osuđenog Balabana navedeno je kako je otac troje djece, prethodno osuđivan te da živi kod Ivane Lukač. Presudom mu je određen novi rok od 6 mjeseci za izvršavanje posebne obveze iz članka 62. stavka 2. točke 10. KZ/11, koja je izrečena presudom Općinskog kaznenog suda u Zagrebu broj 2. Kzd-53/2019-79 od 18. ožujka 2021. godine a koja je postala pravomoćna 26. lipnja 2021. godine. Iz obrazloženja je vidljivo kako je Boško Balaban proglašena krivim zbog tri kaznena djela iz članka 172. stavka 2. KZ/11 te osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 1 godine s primjenom uvjetne osude od 4 godine.

Istom presudom je naloženo osuđeniku na temelju članka 62. stavka 2. točke 10. KZ/11 posebne obveze ispunjavanja obveze uzdržavanja uz stručnu pomoć nadležnog tijela za probaciju na način da u roku od 2 godine isplati dug za dijete T. B. u iznosu od 91.250,60 kn, za dijete T. B. u iznosu od 102.558,60 kn i za dijete I.B. u iznosu od 104.781,00 kn sve na račun majke djece Ive Radić'. U tom smo članku citirali sudski iskaz Boška Balabana ali i njegove punoljetne kćeri koja trenutačno studira u Francuskoj i koja je iskazivala u korist oca. Prethodno smo u ožujku ove godine objavili i članak pod naslovom: 'OPET U PROBLEMIMA Podignuta kaznena optužnica protiv Boška Balabana zbog povrede uzdržavanja, prijeti mu zatvor, bivši Vatreni nema pravo žalbe'. U podnaslovu je navedeno: 'Čini se da nema kraja agoniji bivšeg Vatrenog, uskoro će morati na Općinski kazneni sud u Zagrebu i suočiti se s bivšom Ivom Radić, znakovito je kako je optužnicu primio ali na nju nije ništa odgovorio'.

U uvodu tog članka podsjetili smo i na to kako mu je presuđeno jer je skrivio prometnu nesreću u Zagrebu s teškim tjelesnim ozljedama. O tome smo pisali u  članku u travnju ove godine. Balabanu je zbog tužbi bivše supruge prijetilo i prisilno dovođenje o čemu smo također objavili članak. Pisali smo i kako se često nalazio na sudskoj ploči zbog raznoraznih ovrha kao i Dino Drpić. Čak je i založio stan zbog 30.000 eura duga kod moćnog financijaša Željka Lukača o čemu smo pisali. Iz svega je bilo očito kako je Balaban u proteklom desetljeću prošao put od slavljenog reprezentativca do osobe koja serijski niže probleme. No, nakon toliko postupaka u kojima se našao optužen nije čudno da se Boško Balaban odlučio na novu strategiju. Sad je i on pokrenuo spor pa će se njegova bivša supruga Ive Radić Balaban, poznata jetseterice i vlasnica portala journal.hr naći u ulozi kakvu je on već imao kada ga je ona tužila. Spor je poveo na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu 4. svibnja 2023. gdine.

Iva Radić Balaban je dopisom od 17. studenoga 2023. obaviještena da istu može preuzeti u pisarnici tog suda od ponedjeljka do četvrtka od 08:30 - 13:30. U pozivu je Ivi Radić Balaban istaknuto: 'Upozorava se stranka da će se istekom 8 dana od dana objave ove obavijesti na eOglasnoj ploči smatrati da su podnesci uredno dostavljeni, te od tog dana teče rok za očitovanje, osim ako stranka unutar roka od 8 dana od stavljanja obavijesti na eOglasnu ploču ne preuzme pismeno u pisarnici suda. U tom slučaju rok za očitovanje teče od dana preuzimanja pismena u pisarnici' - piše u pozivu koji je nosio datum 5. prosinca 2023. godine. Naime, Iva Radić Balaban očito nije preuzela pismeno koje joj je poslano na kućnu adresu pa je isto završilo na sudskoj oglasnoj ploči. Podsjetimo kako smo u svibnju ove godine objavili  članak da je osuđena na zagrebačkom Općinskom prekršajnom sudu ali da je prigodom izricanja kazne sud vodio računa da je samohrana majka pa joj je ublažio kaznu. To joj nije prva osuđujuća presuda. U podnaslovu tog članka napisali smo: 'Vlasnica tvrtke koja izdaje portal journal.hr već je kažnjavana za isto djelo za koje joj je i sada izrečena novčana globa, prethodno su brojne presude izrečene i njezinom bivšem Bošku Balabanu'.