Krajem siječnja 2011. brojni mediji objavili su vijest kako se Snježana Mehun udala za svog dugogodišnjeg dečka Mihaela Galekovića na pješčanoj plaži u Meksiku i to tijekom dvotjednog odmora u toj dalekoj zemlji. 'Vječnu ljubav obećali su jedno drugome na plaži na intimnoj svečanosti no, ipak, formalno će se morati vjenčati i u Hrvatskoj' - objavljeno je tada. Izjavili su kako im u Meksiku ništa nije nedostajalo osim njihovog zagrebačkog Posh bara i Snježaninog sina Dine iz prvog braka. Tada je Galeković medijima povjerio kako Snježana i on rade na djetetu. No, sudbina je htjela da se taj par rastane i da se Snježana sada preziva Schillinger po svom trećem mužu. Iako je Galeković nakon rastave prije 10 godina od Snježane Mehun i to nakon desetogodišnje njihove veze i braka, prestao biti u fokusu hrvatskih medija to ne znači da se povukao na neku osamu i da vodi dosadni život. Daleko od toga o čemu najbolje svjedoči njegov Instagram profil. Bivši top maneken i zagrebački ugostitelj preselio se u Vrsar kraj Poreča, oženio i dobio sina. U Zagrebu i dalje posjeduje mali stan na Trešnjevci no, sada živi u vili u Vrsaru koju se može iznajmiti preko Bookinga. Slike te vile otkrivaju nam kako je decentno uređena sa stylish detaljima u kombinaciji s renoviranim tradicionalnim elementima poput autentičnih kamenih zidova i slično. Iz vlasničkog lista vrsarske vile vidljivo je kako je Mihael Galeković upisan kao osoba koja daje doživotno uzdržavanje sadašnjoj vlasnici koja ima dva prezimena a od toga drugo prezime Galeković. Moguće da je riječ o Mihaelovoj mami ili baki. Ugovor su inače sklopili 13. srpnja 2017. godine. Iz foto galerija vile vidljivo je kako je nedavno renovirana a na Bookingu su dostupni brojni komentari turista koji su već boravili u njoj. Uzmemo li u obzir da Galeković očito već upravlja tom luksuznom nekretninom te sudeći po njegovim objavama na Instagramu iz kojih proizlazi kako vodi uzbudljiv život protkan putovanjima kako na egzotične destinacije gdje surfa valovima, roni u dubine pod punom opremom, skija na poznatim skijalištima, upravlja plovilom, objavljuje slike vrhunskih delicija.... a k tomu ima i tvrtku u Zagrebu - teško je zamisliti da je došao u poziciju da mu Financijska agencija RH uputi poziv na očitovanje o provedbi osobnog stečaja. No, taj mu je poziv FINA uputila krajem veljače te je nadležni istarski sud poduzeo službenu objavu. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Na Općinskom sudu u Pazinu, Stalnoj službi u Poreču, sudska savjetnica Stefani Vrh odlučivala je u jednostavnom postupku stečaja nad imovinom potrošača Mihaela Galekovića. Uz ime tog nekad slavnog manekena te drugog muža Snježane Mehun, sada Schillinger, upisana je adresa u Vrsaru kraj Poreča. Sutkinja je odlučivala o prijedlogu Financijske agencije za provedbu jednostavnog postupka stečaja nad njegovom imovinom te je 23. veljače 2024., objavlila oglas iz kojeg je vidljivo sljedeće:

'Financijska Agencija je 22. veljače 2024. ovom sudu podnijela prijedlog za provedbu jednostavnog postupka stečaja nad imovinom potrošača (dalje u tekstu: potrošač). Potrošač nije dostavio popis svoje imovine, pa se smatra da je izjavio da nema imovine iz koje se mogu namirivati njegovi vjerovnici (čl. 79.c. st. 3. Zakona o stečaju potrošača). Pozivaju se vjerovnici potrošača da u roku od 45 dana od objave oglasa ospore popis imovine koji je potrošač dostavio i/ili da obavijeste sud o imovini potrošača koja bi se mogla unovčiti kao stečajna masa u slučaju da jednostavni postupak stečaja potrošača bude otvoren te da dostave dokaze na kojima temelje svoje tvrdnje' - piše u pozivu.

Kada stečaj nad Galekovićem bude otvoren onda će mu sud službenim putem odrediti stečajnog povjerenika koji će za njega otvoriti posebni račun te voditi evidenciju njegovih prihoda ali i rashoda, odnosno stanja stečajne mase. Također, i sud će službenim putem pribaviti podatke o nepokretnoj i pokretnoj imovini potrošača, udjelima u tvrtkama i slično. Iza Galekovića niz je propalih tvrtki. na prvom mjestu tu je tvrtka Fortis studio koja je imala sjedište u zagrebačkoj ulici Rebar, odnosno u domu njegove bivše supruge Snježane Mehun. Ta je tvrtka izbrisana iz registra Trgovačkog suda u Zagrebu u travnju 2017. godine.

Na istoj adresi poslovala je i tvrtka Mihabar čiji su vlasnici bili Snježana Mehun i Mihael Galeković a on je k tomu bio i direktor. Preko te tvrtke tadašnji supružnici držali su ugostiteljske lokale, najprije Posh bar u zagrebačkim Kaskadama do Kaptol centra  potom u središtu Zagreba no, oba su lokala propala. Stoga ne čudi da je i tvrtka Mihabar otišla u stečaj te izbrisana iz sudskog registra 15. studenog 2017. godine. Potom je Galeković osnovao zagrebačku tvrtku Skladište kulture za ugostiteljstvo i usluge zajedno s Marijanom Kišom iz Sesveta i tehno glazbenikom Teom Haroudom iz Zagreba. Tvrtka ima temeljni kapital od 10 kn a sjedište joj je u poslovnoj zoni - Radničkoj ulici u Zagrebu.

Ta tvrtka je i dalje aktivna a njeni sadašnji vlasnici su Galeković i Harouda. Galeković je u lipnju 2014. osnovao tvrtku Weekend Warriors na tadašnjoj kućnoj adresi na zagrebačkoj Trešnjevci. Ta je tvrtka za promidžbu izbrisana iz registra u travnju 2022. godine. Galeković se u međuvremenu oženio te dobio sina i iz Zagreba preselio u Poreč. U hrvatskoj metropoli i dalje posjeduje jednosobni stan. Iz njegovog Instagram profila vidljivo je kako i dalje vodi aktivan sportski život ali i da puno putuje u inozemstvo uključujući i egzotične destinacije, upražnjava razne adrenalinske aktivnosti, rado objavljuje slike sa skijanja, surfanja na valovima, kartinga, ronjenja i slično.

Često objavljuje i slike fine papice, posebno morskih delicija ili nekog egzotičnog voća s dalekih putovanja. Iz njegovog Instagram profila teško da bi itko mogao zaključiti kako mu u životu ide loše te da se nalazi pred osobnim bankrotom. No, naša dugačka lista bankrotiranih svjedoči kako su kod nas brojne poznate osobe koje vode uzbudljive i iznadprosječne živote već završilo u tom postupku ili se nad njima vode takvi postupci.. Što se pak tiče bivše supruge Galeković, Snježane Mehun sada Schillinger, ona je i nakon selidbe u Beč sveprisutna u hrvatskim medijima. Nedavno smo o njoj objavili članak pod naslovom: 'PSEUDO PLEMSTVO Snježana Mehun Schillinger na slavlje s KOLINDOM odvezla se u Porscheu kao VOJVOTKINJA, misterij je gdje je isparilo 205.000 € koje joj je prijatelj prije SMRTI dao za tvrđavu Fortica, lila je suze za njim'.