Sezona je godišnjih odmora i svi bi rado negdje otputovali poglavito iz hrvatske metropole koja na ljetnim vrućinama vonja krajnje neugodnim smradom. U vrijeme dok je Milan Bandić započeo svoj gradonačelnički mandat smeće se odvozilo 3 puta tjedno, potom 2 puta tjedno. No, otkako su na vlasti Možemo i Tomislav Tomašević komunalni otpad odvozi se samo jednom tjedno a kako je dinamika odvoza biootpada još rjeđa grozne smradne emisije na ljetnoj žegi šire se i iz smeđih kanti. Dodatno su cijene podivljale od uvođenja eura pa je život nepodnošljivo skup svima osim najbogatijim. U takvoj situaciji zadnje što bi netko poželio je da mu doma dođe plava službena kuverta kao potvrda da je u banani te mu Financijska agencija RH puše za vratom. Upravo se to dogodilo poznatom modnom agentu znanom kao Hamedu Bangouri a čije prvo ime glasi Ruždija. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Financijska agencija RH 12. lipnja o.g. uputila je službeni poziv Ruždiji Hamedu Bangouri 'na dostavu očitovanja za provedbu jednostavnog postupka stečaja potrošača'. Od pokretača i vlasnika poznate modne agencije očekuje se da se izjasni o tom postupku, odnosno naznači je li suglasan s provedbom osobnog bankrota nad njim. U dokumentu koji je Bangouri poslan na kućnu adresu piše uobičajena Finina formulacija: 'Cilj jednostavnog postupka stečaja potrošača jest da se poštenog potrošača oslobodi od obveza prema određenim vjerovnicima. Unovčenje imovine potrošača i raspodjela vjerovnicima provodi se ako je sud utvrdio da je vrijednost imovine potrošača veća od 1.327,23 EUR. Sukladno članku 79.a stavku 2. Zakona, temeljem podataka upisanih u Očevidnik redoslijeda osnova za plaćanje ispunjeni su uvjeti za provedbu jednostavnog postupka stečaja potrošača te su u trenutku slanja ovog Poziva evidentirane neizvršene osnove za plaćanje radi prisilnog ostvarenja tražbina u iznosu do 2.654,46 EUR s osnova glavnice u neprekinutom razdoblju dužem od tri godine.

Pozivamo Vas da se u roku od 15 dana od dana dostave ovog Poziva očitujete jeste li suglasni da se pred nadležnim općinskim sudom provede jednostavni postupak stečaja potrošača nad Vašom imovinom'. Bangouri, kojeg mnogi koji su 90-ih bili mladi, pamte po nekad poznatoj HRT-ovoj glazbenoj emisiji koju je vodio skupa s Danijelom Trbović, FINA je poslala i obrazac koji bi trebao ispuniti u roku od 15 dana. U dokumentu je navedeno: 'Ako se u roku od 15 dana od dana dostave ovog Poziva ne očitujete jeste li suglasni da se provede jednostavni postupak stečaja potrošača, smatrat će se da ste s istim suglasni te će Financijska agencija nadležnom općinskom sudu podnijeti Prijedlog za provedbu jednostavnog postupka stečaja potrošača'. Bangoura se kao i svi koji se nađu 'u banani', odnosno sličnoj situaciji, može obratiti za više informacija Savjetovalištu Financijske agencije na mail ili besplatni info telefon. U dokumentu je navedeno i sljedeće:

'U Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 3941 dana na teret Vaših računa i novčanih sredstava evidentirane su neizvršene osnove za plaćanje u ukupnom iznosu od 862,75 eura (u koji iznos su uračunati troškovi i kamate), a u koji iznos su također uračunate tražbine radi osiguranja ili radi naplate novčane kazne ako su iste evidentirane u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje'. Tako su ujedno ispunjene pretpostavke za slanje tog poziva. Na popisu dospjelih obveza nalaze se 2 ovrhe Centar banke u stečaju provedene po javnoj bilježnici Alemki Gajski iz Zagreba. Tu su i 4 ovrhe HEP Elektre koju su ovršno proveli javni bilježnik Branko Jakić te odvjetnici Dražen Jerković i Duško Vučevac te peta koju je provela javna bilježnica Tihana Sudar. Podsjetimo kako smo krajem svibnja 2021. objavili članak pod naslovom:

'NI MANEKENSTVO NIJE ŠTO JE NEKAD BILO Hameda Bangouru oglobit će kao i svakog ovršenika'. Zatim smo krajem rujna iste godine objavili članak pod naslovom: 'GAZDA MIDIKENNA PRED OVRHOM Crno nam se piše kad ni modni agent Bangoura više nema za struju i mobitel'. Početkom svibnja ove godine objavili smo članak pod naslovom: 'Na koljenima agencija Ljupke Gojić Mikić, Midikenn je bio tvornica HR manekenki za svjetske piste, sad im prijeti ovrha nad imovinom, Bangoura godinama ne plaća režije'. Sve su to bile indikacije financijskih nevolja ali nitko nije mogao slutiti kako je nekad slavni HRT-ov voditelj te osnivač modne agencije koja je u svijet lansirala neke od naših najvećih manekenki u takvoj gabuli da je blokiran dulje od deset godina. Tako se Bangoura pridružuje brojnim poznatim građanima Hrvatske koji slove za uspješne a koji se proteklih godina suočeni ili završili u bankrotu što možete vidjeti na ovom linku.