Vrući srpanj u našu zemlju nije donio nešto manje turista nego inače već i brojne spekulacije o novim transferima u hrvatskim klubovima. Piše se kako će Ivan Rakitić i Edin Džeko (38) stići kao pojačanje među Bile. Već je znamenito kako je jedna šalica kave koju je Džeko objavio na društvenim mrežama s potpisom Split uskovitlala strasti. No, najbolji be-ha nogometaš i njegova supruga, bivša manekenka Amra Silajdžić Džeko već su ranije pustili korijenje u našoj zemlji. Njihova ljetna destinacija je na jugu, u slavnom i skupom Dubrovniku gdje Džeko ima uknjiženu vilu s koje puca prekrasan pogled na Dubrovnik i more. Tu je i tvrtka preko koje Džeko drži restoran i koktel bar Ezza na top lokaciji u Dubrovniku. No, tu nije kraj Džekinim hrvatskim pothvatima. U Splitu već posjeduje firmu Dž.E.I. s Anitom (Čehić) Ibričić, suprugom bivšeg nogometaša iz BiH, omiljenog među Hajdukovim navijačima - Senijadom Ibričićem. Džeko ima i biznis s jednim dubrovačkim političarem i to u Sustjepanu. Njegova je pak supruga suvlasnica jedne firme u hrvatskoj metropoli. Čak je i Džekin tata, bivši nogometaš Midhat Džeko, direktor u hrvatskoj firmi. Zato ako Džeko i zaigra za Hajduk to će biti kao da igra u svojoj drugoj domovini. Slijede detalji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Sezona je ljetnih odmora kad svi žele na more ili barem negdje na odmor. Ove godine hrvatske plaže nisu pretrpane turista iz zapadnih zemalja kao ranije što ne čudi jer su mnogi još uvijek na Euru 2024. a neki su orijentirani na skoru Olimpijadu u Parizu. No, na nekim destinacijama u Hrvatskoj uvijek ima puno turista a jedna od takvih top destinacija zacijelo je Dubrovnik. Svima je dobro znano kako u Dubrovnik baš i nema smisla ići ako nemate dublji džep jer ćete se osjećati bespomoćno pred cijenama u tamošnjim restoranima i kafićima. U gradu pod Srđem, biserom južnog Jadrana, i nekretnine si mogu priuštiti samo oni koji spadaju među svjetske bogataše. Jedan od tih je i Sarajlija Edin Džeko, kapetan BiH reprezentacije i igrač turskog Fenerbahčea koji je u ozbiljnoj kombinaciji da zaigra u Hajduku.

Džeko je jedan od sretnika koji već od ranije ima i luksuznu nekretninu i biznis u Hrvatskoj. Naime, u Ulici Petra Svačića, na dubrovačkom Lapadu Džeko ima vilu, modernu katnicu s fantastičnim pogledom. U zemljišnim knjigama upisana je kao stambena zgrada površine 312 m2 te dva dvorišta površine od po 10 m2 i 50 m2. U vlasničkom listu nije upisan nikakav teret. Na toj kućnoj dubrovačkoj adresi Džeko ima  registriranu firmu Pentaedar d.o.o.. Preko te firme vlasnik je restorana Ezza koji se nalazi na top lokaciji u neposrednoj blizini tvrđave Revelin. Džeko je jedini vlasnik Pentaedera, a direktor je Darijo Antunović iz Makarske. Džeko ima partnerstvo i s dubrovačkim političarem Mihom Obradovićem. Taj inženjer agronomije iz Sustjepana kraj Dubrovnika, rođen 1983. godine, bio je 2017. HSS-ov kandidat za župana Dubrovačko-neretvanske županije.  

S Obradovićem Džeko je suvlasnik firme Barba Dubrovnik koja je registrirana za ugostiteljstvo, turizam ali i brojne druge djelatnosti. Sjedište te firme je u Sustjepanu, na adresi s kojom se Obradović prijavljivao godinama na lokalnim izborima. Džekin partner je od 2021. predsjednik dubrovačkog HNS-a, s tom je strankom ušao i u dubrovačko Gradsko vijeće, a ne čudi i da je bio izdašan sponzor HNS-a i partnera na izborima za Sabor 2020. godine. Džeko ima i biznis u Splitu sa suprugom bivšeg Hajdukovca i bivšeg be-ha nogometaša Senijada Ibričića. Radi se o Aniti Ibričić, djevojački Čehić, s kojom Džeko ima tvrtku DŽ.E.I. U toj su tvrtci direktori Anita Ibričić i Džekin otac Midhat Džeko koji je i sam nekad bio bosanski nogometaš.

Na Sudregu je Džekina partnerica Anita prijavljena s adresom u Podstrani - Grljevac kraj Splita gdje posjeduje i nekretninu. Za razliku od svog supruga kojem je rodila 4 djece bivša manekenka Amra Džeko, djevojački Silajdžić, firmu ima u hrvatskoj metropoli. Naime, ona je suvlasnica firme Orea Bazaar d.o.o. sa sjedištem u zagrebačkom Laništu. U toj su joj firmi partneri sarajevska poduzetnica s adresom i u Los Angelesu Senita Slipac i njezin muž Kerim Kalamujić. Preko te firme oni imaju i web shop Orea gdje trguju  odjećom, nakitom i modnim dodacima istoimenog brenda. I dok je Džeko u hrvatski trgovački registar prijavio sarajevsku adresu, njegova supruga Amra prijavila se s rimskom adresom. Radi se o ulici Pericle u povijesnoj četvrti Ottava u Rimu u kojoj je par ranije živio dok je Džeko igrao za talijansku Romu.

Inače, Džeko ima investicije i u rodnom gradu. Tako su sarajevski mediji krajem prošle godine pisali kako gradi stambeno-poslovnu zgradu skupa s bivši direktor BBI banke Amerom Bukvićem u zajedničku firmu su uložili po 5,4 milijuna KM-a.Radi se o ambicioznom objektu smještenom iza Sarajevo City Centra (SCC). Tako i ako Džeko ojača redove Hajduka u Hrvatskoj neće biti samo posvećen nogometu već i razvoju svojih poslovnih projekata na dubrovačkom i splitskom području.