Nakon privremene stanke startao je novi masovni val ovrha a među onima čija imena zbog neplaćanja računa završe u rukama odvjetnika, javnih bilježnika te konačno sudova, svaki dan se nalazi sve više poznatih osoba pa tako i političara, glumaca, javnih djelatnika....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

HEP Toplinarstvo zastupano po odvjetničkom uredu Mladena Dragičevića preko javnog bilježnika poslao je na Općinski građanski sud u Zagreb prijedlog ovrhe nad novoizabranom saborskom zastupnicom 'Možemo'. Možda će zastupnica kada se suoči s dokumentom i osobno progovoriti u Saboru o ovrhama i ovršenima iako njezin dug od  559,33 kn nije tako drakonski uvećan troškovima odvjetnika Dragičevića i javnog bilježnika Branka Jakića kao što je to slučaj s brojnim drugim ovrhama. Iz dokumenta je vidljivo kako Benčić duguje za četiri računa za grijanje od travnja do rujna prošle godine.

Upisan je prijedlog da se provede prisilna naplata općenito na imovini ovršenika. Troškovi odvjetnika, bilježnika i dostave uvećali su ovrhu za dodatnih 240 kn a tome je dodano još 30 kn predvidivih troškova. Ovdje vrijedi naglasiti kako se radi o nižim cijenama troškova ovrhe jer brojni odvjetnički i javno-bilježnički uredi svoje tarife računaju puno više. Prijedlog ovrhe sastavljen je u odvjetničkom uredu Mladena Dragičevića prije godinu dana. U papiru je navedeno kako se dužnicu neće teretiti za predvidive troškove ukoliko plati ovrhu u roku. No, budući je slučaj završio na sudu i objavljen na oglasnoj ploči Općinskog građanskog suda u Zagrebu, jasno je kako sada počinje teći zakonski rok u kojem zastupnica Benčić mora podmiriti obveze želi li izbjeći pljenidbu u spomenutom iznosu.

U spis je priložen i popis neplaćenih računa koje je potpisao direktor HEP - Toplinarstva Zdravko Zajec. Uz ime zastupnice Benčić upisana je njezina adresa u zgradi u Aveniji grada Vukovara, odnosno ista koju je prijavila na izbornoj listi za Sabor. Inače, prije ulaska u Sabor zastupnica Benčić bila je samozaposlena u svom obrtu EU savjetovanje koje je registrirala na kućnoj adresi. Ona je inače magistrica prava, a bila je suradnica i predavačica Vijeća Europe na provedbi edukacija za suce i državne odvjetnike u regiji u području Europske konvencije o zaštiti ljudskih prava (JUFREX program), te članica hrvatske radne skupine za Obzor 2020 usredotočen na područje društvenih i humanističkih znanosti.

Bila je i suosnivačica konzultantske tvrtke Razbor gdje je i radila do 2010. godine, nakon čega se posvetila aktivnostima u nevladinim organizacijama; Centru za mirovne studije i Kući ljudskih prava na programskom razvoju i namicanju sredstava. Također bila je i suosnivačica tvrtke Publiconn koja je predstavljena svojedobno u medijima kao “Facebook za fundiranje” i koja je trebala olakšati povezivanje postojećih partnera u pronalasku sredstava iz javnih fondova ali i pojednostaviti i demokratizirati cijeli taj proces.

Prije zagrebačke adrese, kada je registrirala s partnerima tvrtku Razbor 2007., Sandra Benčić živjela je u Poznanovcu  blizini znamenitog ali ruševnog dvorca Poznanovec  - dvorca Sermage - Ritter koji je inače u vlasništvu RH. U svojoj imovinskoj kartici Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa Benčić je prijavila obrt koji posluje na njezinoj kućnoj adresi te navela kako je 'Stupanjem na dužnost poslovodstvo prebačeno supruga, a obrt će se zamrznuti nakon što se naplate računi izdani prije stupanja na dužnost i podmirenja preostalih obveza obrta, a najkasnije do kraja rujna 2020'. Sada joj kao prioritet predstoji izmirenje dospjele ovrhe HEP - Toplinarstva.