Državno povjerenstvo 29. travnja objavilo je konačne rezultate izbora za novi saziv Sabora. Dok još čekamo krajnji ishod izbora, odnosno tko će skupiti nužnih 76 glasa i predati ih hrvatskom predsjedniku, koji se zadnjih dana toliko verbalno suzdržava da se latentno nalazi na rubu eksplozije, u ovršnim se mukama našla Sandra Benčić zbog starog duga koji je na naplatu preuzela zagrebačka agencija za naplatu dugova Svea ekonomi. To je treća osobna ovrha nad Sandrom Benčić otkako je ušla u Sabor kao zastupnica Možemo. Budući da je Benčić bila premijerska kandidatkinja Možemo na izborima možda se u slučaju ponovljenih izbora dosjeti da se glasačima obrati sa sloganom 'Ovršena kao i vi' te tako pridobije veći broj pristaša nego dosad. Slijede detalji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Krajem studenog 2000. objavili smo članak kako je Hrvatska elektroprivreda ovršila saborsku zastupnicu Možemo. Potom je ovršno iskustvo Sandra Benčić imala s Hrvatskom radiotelevizijom. O tome svjedoči naš raniji članak iz kojeg se vidi da je ovršno rješenje potpisao tada poznati hrvatski zatvorenik, bivši ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić. No, ovaj put koordinatoricu Možemo i prvu damu te stranke goni Svea ekonomi, agencija za naplatu dugova. Općinskom građanskom sudu u Zagreb poslali su dokumentaciju iz koje je vidljivo kako im Benčić duguje od 15. listopada 2022.  32,86 eura / 247,58 kn. U vrijeme nastanka duga Benčić je bila saborska zastupnica pa je moguće kako je bila prezauzeta da vodi brigu o plaćanju dospjelih računa. No, možda je nešto i u nemarnom karakteru same Benčić.

Naime, njoj je u vrijeme prije ulaska u Sabor pošlo za rukom izgubiti čak 6 osobnih dokumenata u 5 godina o čemu svjedoči naš raniji članak. No, sad joj je dug prema zagrebačkoj agenciji za naplatu dugova stigao s kamatama. Naime, Svea ekonomi traži od Benčić da plati dospjeli dug uvećan za zatezne kamate u roku osam dana zajedno s troškovima postupka u iznosu od 37,50 EUR uvećanim za zakonske zatezne kamate. U protivnom, naveli su kako traže ovrhu nad imovinom sukladno odredbama Ovršnog zakona. Inače, uz ime Sandre Benčić navedena je njena podstanarska adresa u središtu Zagreba s kojom se prijavljuje i na izborima a ne adresa njenog manjeg stana u Vukovarskoj ulici u Zagrebu s kojom se prethodno prijavljivala na izborima.

Direktor Svea ekonomi Dejan Petričko ovrhu nad Benčić u siječnju o.g. povjerio je Odvjetničkom društvu Škarica i partneri iz Zagreba. Ovršno rješenje potpisala je u rujnu o.g. javna bilježnica Vilka Despot Roso. No, Benčić još ima pravo žalbe u roku 8 dana ukoliko je u međuvremenu izmirila dug. Možda će joj ovo postizborno vrijeme ipak ostaviti vremena da se uhvati u koštac s plaćanjem vlastitih obveza sad kad je izgledno da ju kao buduću hrvatsku premijerku vidi manji broj glasača. Tako je u I. izbornoj jedinici u kojoj je bila nositeljica liste Možemo Benčić dobila 20.352 preferencijalnih glasova dok je Možemo ukupno dobio 45.831 glasa.