Jedan od najmoćnijih HDZ-ovaca zacijelo je Bjelovarčanin Gordan Jandroković. Zahvaljujući tome što je svojedobno udio u tvrtci Beming, koja se u Bjelovaru bavi unosnim održavanjem stambenih zgrada, prepisao na oca saznali smo za dva različita osobna imena s kojim se u pravnom prometu služio Jandroković stariji. No, uvidom u zemljišne knjige saznali smo kako se prethodno služio i trećim imenom. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U imovinskoj kartici Gordana Jandrokovića koja je dostupna na web stranici Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa upisano je njegovo većinsko vlasništvo nad tvrtkom Beming. Tako pod poslovni udjeli piše kako je osobno vlasnik 54,67 posto udjela a da je povjerenik Zvonimir Jandroković. Taj podatak i dalje stoji na stranicama sukobinteresa.hr iako je Jandroković u lipnju 2019. prodao taj većinski udio tvrtci Zvone, registriranoj na Trgovačkom sudu u Bjelovaru, sa sjedištem u Donjoj Plavnici. Vlasnik i direktor tvrtke, koja je od Jandrokovića tada za 1,3 milijuna kuna kupila Beming je Bjelovarčanin Zvone Cvetković. No, u tvrtci je tata predsjednika Sabora, koji će sada napuniti 91.-u godinu, bio i predsjednik Nadzornog odbora. Vidljivo je to iz povijesnog izvatka tvrtke Beming koja se inače bavi unosnim održavanjem stambenih zgrada, hitnim intervencijama ali i izvodi obnove.

No, dokumenti tvrtke skrivaju i jedno veliko iznenađenje. Naime, tamo je vidljivo kako je predsjednik Nadzornog odbora Bio Zvonimir Jandroković a potom je upisano kako se ta ista osoba zove Mihael-Zvonimir Jandroković. Kako ne bi bilo nikakvih dilema upisan je isti OIB, odnosno osobni identifikacijski broj tako da je jasno da se radi o Jandrokovićevom tati kojeg je on Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa prijavio pod imenom Zvonimir. No, tu nije kraj iznenađenjima s imenom Jandrokovićevog tate. Naime, provjerom u zemljišnim knjigama, za adresu, odnosno katnicu na Trgu S. Radića u Bjelovaru gdje živi tata predsjednika Hrvatskog sabora ustanovili smo da je tamo upisan kao Zvonko. U Narodnim novinama svojedobno je oglašen podatak za tvrtku Beming pa smo uvidjeli isti matični broj.

U zemljišnim knjigama 18. studenog 2015.g. Zvonko Jandroković upisan je kao vlasnik 'stana na II katu površine 87 m2, te podrumske prostorije u kojoj je smještena kotlovnica central. grijanja, koji se nalaze u dvokatnoj stambenoj zgradi'. Jandrokovićev tata i ranije je živio na spomenutoj adresi samo je očito 2015. proveden upis u zemljišnim knjigama. Sad se naravno postavlja pitanje kako je mogao biti upisan s imenom Zvonko 2015. u bjelovarskoj gruntovnici kada je u to vrijeme istodobno na Trgovačkom sudu u Bjelovaru bio upisan kao Zvonimir. Naime, građani se kod službenih tijela legitimiraju s osobnim iskaznicama. Postavlja se pitanje što je tada pisalo u osobnoj tate predsjednika Sabora da je mogao na Trgovačkom sudu biti upisan kao Zvonimir a istodobno u zemljišnim knjigama kao Zvonko.

S obzirom da je iste 2015. upisan na Trgovačkom sudu u Bjelovaru i kao Mihael - Zvonimir a nigdje nije zabilježeno da je došlo do promjene osobnih podataka, kao što sudovi u cijeloj Hrvatskoj provode promjene podataka pod tom kategorijom kadgod dođe do promjene bilo imena ili adrese, postavlja se pitanje na temelju čega je Zvonko upisan kao Zvonimir pa kao Mihael-Zvonimir. Pitanje je možda naizgled banalno ali svi znamo kako je administracija neumoljiva i da se nitko od nas ne bi mogao istodobno kod nadležnih tijela u RH upisivati primjerice kao Niko, Nikola, Mihael-Nikola ili pak kao Anđa, Anđelija, Mihaela-Anđelija. No, možda živimo i dalje u zemlji u kojoj pravila ne vrijede za sve jednako pa je jednima dopušteno i na formalnoj razini upisivati se s raznim identitetima dok drugi zbog istih takvih formalnosti prolaze Tantalove muke s neumoljivom administracijom?

O jednoj zanimljivosti iz života Jandrokovićevog tate za lokalni Bjelovarski list govorio je Bogdan Diklić, beogradski glumac koji je rodom iz Bjelovara. On se prisjetio nekih davnih jugoslavenskih vremena kada je "Jandro" (Zvonko Jandroković) branio za "Partizan", a to je, ti se sjećaš, prije dobrih trideset i više godina, govorilo: al' se Jandro sipio. Ja za taj izraz nisam nigdje čuo'. Očito je Jandrokovićev tata imao i nadimak a Bjelovarčani ga poznaju kao Zvonka i kao člana legendarne generacije bjelovarskih Rukometaša i partizanovaca. No, tema s promjenama imena i dosad je zaokupljala pažnje naših čitatelja jer se iza svake promjene zapravo nalazi čitava jedina životna priča.Tako smo pisali o promjeni imena Narcisa Mujkića, bivšeg supruga Indire Levak, ex-Vladić, koji je na Floridi promijenio ime u puno zvučnije Marcus X Schweitzer te objavili članak o promjeni imena kćeri bivšeg direktor Croatia osiguranja Hrvoja Vojkovića koja se umjesto Lucija sada zove Lucy-Collet.