Pod naslovom 'Ovako Matejev prijatelj žali...' objavljena je snimka na kojoj se čuje kako se zvonko smije i zabavlja na kavi na nekoj terasi prijatelj nestalog Splićanina. Za tu je osobu njegova sestra, prema medijskim obavama, izjavila kako nije išao i Beograd na proslavu Nove godine jer je žalio za smrću prijatelja koji mu je nedavno poginuo. Otvara se prostor za analizu o kakvom se to društvu radi i je li Matej naivno upao u ralje nekih događaja čijih opasnosti nije bio ni svjestan do kraja.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

YouTube račun Nestali Matej Periš profiliran je slično kao i Instagram račun istog imena. Na Instagram profilu Nestali Matej Periš piše kako je to zajednica koja traga za nestalim Splićaninom. ''Ukoliko itko zna neke informacije o Mateju Perišu neka javi najbližoj plicijskoj postaji ili nama u inbox, U kontaktu smo s Matejevim ocem. Hvala'. To piše u opisu tog Instagram profila. Na Youtube kanalu nema takvog opisa ali je jasno da je pokrenut s istom namjerom. Na njemu se zadnjih nekoliko dana objavljuju intrigantne video snimke s nadzornih kamera koje su nestale u noći Matejevog nestanka. No, tamo je osvanula i snimka s mobitela na kojoj se vidi društvo za stolom na terasi i čuje muški glas kako se cereka i nešto krajnje veselo komentira.

Na toj su snimci komentatori ispod prepoznali glas Vicenca Sopte o kojem smo već pisali. No, na YouTube profilu Nestali Matej Periš objavljena je i vruća snimka uz koju piše: 'Na ovu nitko nije obraćao pozornost, svi smo gledali samo snimke (većinu bez tona) . Da bi naišla na ovu snimku i čuli na 9. sekundi videa "ajde sad ustani" , čak se prije tog uzvika čuje i nešto kao neki pucanj... Snimka je pojačana na najglasnije'. Nepoznato je otkud potječe ta snimka i kako je došla do Instagram korisnika koji je otvorio YouTube kanal Nestali Matej Periš. No, ako je ta snimka autentična i ako se uistinu na njoj čuju takve riječi to je sigurno važan trag u istrazi koja onda ne može biti zaključena na način da je Mateja nitko nije gonio beogradskim ulicama, da je samoinicijativno preskočio ogradu i ušao u Savu gdje mu se izgubio svaki trag.

Postavlja se i pitanje kakvi su to prijatelji koji mogu feštati nakon što je nestao Matej. Na YouTube kanalu s terminima poput 'strašno' korisnici su popratili objavljenu snimku  s mobitela na kojoj se vidi i čuje društvo koje se zabavlja na kavi vjerojatno u nekom kafiću u središtu Splita. Dobro se čuje mladić odjeven u štofani kaput ili jaknu s krznenim ovratnikom kako se cereka. Atmosfera za stolom je kao da se nešto slavi i da nema mjesta ni za kakvu tugu. Jedna je komentatorica vjerojatno iz Srbije napisala: 'Nije hteo u Bg jer "žali" prijatelja, a ovde se kliberi kao nezdrav. Ili mu je smestio ili mu je pomogao, namestili scenario i zna gde je i da je živ, trećeg nema'.

Korisnica pod imenom Daniella Danny napisala je sljedeće: 'Pored ovakvih 'prijatelja' neprijatelji mu nisu trebali'.  Korisnica  Ozrenka Vujanović napisala je 'Žalio je onog prijatelja što je poginuo, pa nije išao u BG jer kako je rekao " suviše je rano za slavlje ". A ovako žali Mateja ... Pametnom dosta'. Korisnica Tanja Mirt je napisala: 'Čini se da taj Vicenco namjerno "provocira" ovakvim videima i slikama po društvenim mrežama. Dam se kladit da je to njegova ideja. Glumi neku facu kojoj nitko ništa ne može , a ustvari je prestrašeni sirotanović. Boji se on, garant' - Na kraju recimo i kako je Matejev otac Nenad Periš zahvalio svima na pomoći u istrazi kao i svim ljudima dobre volje koji mu daju potporu ali je sve zamolio da se potraga za Matejem ne pretvori u Reality Show.