Istražili smo profile na Facebooku dvoje uhićenih napadača na tragično preminulog 27-godišnjeg rukometaša iz Đakova Denisa Tota. I dok policija traga za prvoosumnjičenim Makedoncem rođenim u Mariboru sa slovenskom adresom Angelom Georgevskim objavljeno je kako je policija u nazočnosti odvjetnika ispitala dvoje osumnjičenih za koje su bili objavljeni samo inicijali. Saznali smo njihov puni identitet i čime se bavi uhićeni Andrej Kostovski (22) iz Skoplja. No, na snimci koja je objavljena na Twitteru vidi se kako trojica muškaraca i jedna djevojka duge plave kose fizički se iživljavaju na Denisu Totu dok on beživotno leži na podu. Ta agresivna mlada ženska je Klementina Levkovska.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Denis Tot, hrvatski rukometaš koji je igrao za RK Butel i koji je u petak preminuo u Skoplju od posljedica brutalnog premlaćivanja huligana i huliganke bit će pokopan u rodnom Đakovu u utorak. Njegovo tijelo je u jutarnjim satima u ponedjeljak stiglo iz Skoplja a uz lijes stajat će mu najbliži: majka Tatjana, otac Igor, brat Boris i djevojka. Smrti je prethodila koma nakon što je mladi rukometaš napadnut i iscipelaren ispred noćnog kluba u kojem je bio. Već smo objavili tko je prvoosumnjičeni bjegunac Angelo Georgievski. No, sve dosad nije bilo poznato tko su dvoje osoba koje su privedeni, ispitani u nazočnosti odvjetnika i zadržani u zatvoru u Skoplju. Smrt Denisa Tota protekla je u znaku teške sumnje na zataškavanje jer su odgovorni u bolnici obitelji prvo rekli da na Denisu nije bilo vidljivih tragova nasilja iako su makedonski mediji odmah objavili da je mladić u četvrtak u ranim jutarnjim satima pretučen te s ozljedama dovezen u bolnicu.

Dovelo je to i do reakcije Denisova brata Borisa koji je kritizirao medije zbog takvih objava, napisavši da je prema informacijama koje su dobili od liječnika, Denis umro od srčanog udara. Na Twitteru se pojavio i profil @Realiot21 koji je objavio snimku bjesomučnog napada i iživljavanja nad beživotnim tijelom hrvatskog rukometaša. Naslovljen je s 'Ubojstvo koje kriju MUP i Kovačevski'. Riječ je o 48-godišnjem premijeru Sjeverne Makedonije Dimitru Kovačevskom. Zacijelo će ovaj slučaj ostaviti i reperkusije u toj zemlji jer nijedan politički oponent ne bi propustio prigodu iskoristiti takav skandalozni događaj sa smrtnim posljedicama, pogotovu ako je bilo zataškavanja ne samo na razini bolnice.  Prvo je navedeno da je srčani udar uzrok smrti Denisa Tota.  Kasnije je objavljeno kako su kamere u parku riješile misterij smrti. ‘Srušio se na asfalt, a oni su ga mlatili...‘. Saznalo se i kako su Tota prvo tukli bokserom. Naslovna FB slika možda govori o korijenu nasilja - kada je 2019. prikazan film Jocker u javnosti su se pojavile sumnje da će inspirirati nasilje u stvarnom životu. Sudeći po ovom tragičnom slučaju jedna nevina žrtva Denis Tot već je pala.