Kada je ušla u hrvatski Sabor 2020. mnogi su se iznenadili kada su shvatili kako je uspjela uštedjeti 5,2 milijuna kn ali steći i druge vrijedne pokretnine te posuditi protuvrijednost 50.000 eura nepoznatoj osobi. No, od tada do danas promijenila se imovinska kartica hrvatske političarke jer je odlučila od tvrtke koja gradi najluksuznije stanove za elitu u Zagrebu kupiti stan. Dok čekamo da vidimo gdje je svoj skupi krov nad glavom kupila bivša EU parlamentarka snimili smo je u Mulleru na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Petir djeluje suvereno u Saboru, u političkim i protokolarnim susretima. No, za obični šoping na odjelu igračaka trebala je asistenticu, prodavačicu a konzultirala je i mobitel. Sve to i ne čudi s obzirom da je ta 46-godišnja profa biologija i sa završenim Katoličko-bogoslovnim fakultetom cijeli život samo u politici, da se nije udavala niti ima djecu. Slijede detalji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Marijanu Petir godinama gledamo na visokim stranačkim pozicijama. Startala je visoko u HSS-u u doba bivšeg predsjednika Zlatka Tomčića, potom se preko grupe birača vinula do EU Parlamenta i Bruxellesa, napustila 'seljake', postala neovisna ali pod okriljem HDZ-a u čijem klubu sjedi od 2020. godine. Zauzela je stratešku poziciju u saborskom Odboru za poljoprivredu a članstva u Međuparlamentarnim skupinama prijateljstva za Izrael, Mađarsku, SAD i Sjevernu Makedoniju omogućuju joj česta putovanja i susrete na najvišim razinama. Zbog svega toga njen se život vrti na relaciji Mustafina Klada u Velikoj Ludini, Zagreb te ostatak svijeta kamo je odvedu njene saborske funkcije. Kada je zasjela u Sabor u kolovozu 2020. predala je imovinsku karticu Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.  Isplivalo je kako je uspjela uštedjeti čak 811.975 kuna i 590.000 eura. K tomu je još upisala kako potražuje 376.500 kuna koje je nekome posudila.

Nije imala dionice ni nekretnine, vozila Opel Astru 1.6 CDTI Innovation iz 2016 vrijednu 100.000 kuna. Nakon toga je Petir predala i novu imovinsku karticu 13. prosinca 2021. godine. U njoj je navela kako financira kupnju nekretnine kod tvrtke VMD Model u iznosu od 391679,00 eura kroz 19 mjeseci. Potražuje prema novoj imovinskoj kartici iznos  od 196.500 kn. Novčana štednja joj sada iznosi 130.000 kn te 335.000 eura. Dakle, Marijana Petir više nije 'teška' u štednji 5,2 milijuna kuna kao na početku mandata jer je očito odlučila ušteđene novce uložiti u luksuzni stan u Zagrebu. Poznato je kako VMD grupa gradi najluksuznije stanove u Zagrebu. Vlasnik tvrtke VMD model je Zagrepčanin Neven Mikec a VMD Grupe su Ante Mikec i Željko Vučemil. U zadnjoj imovinskoj kartici predanoj pred sami kraj prošle godine Marijana Petir upisala je i napomenu. Citiramo: 'Prijavljena obveza koja se odnosi na predujam isplate kupoprodajne cijene nekretnine ne isplaćuje se mjesečno već slijedećom dinamikom: 30% u 2020. godini, 60% u 2021. godini i 10% u 2022. godini'. Navedeno očito znači kako bi u 2022. uselila u novi stan ako se to već i nije dogodilo.