Očito su od svih građana Hrvatske bivša potpredsjednica hrvatske Vlade i njen super plaćeni suprug, hrvatski uhljebljenik u Ini, dosljedno shvatili preporuke njemačkog kancelara o potrebi štednje te redukciji potrošnje resursa. Vidlljivo je to već iz njihovog vanjskog izgleda. Što trebaju poduzimati obični građani Hrvatske i koliko trebaju stegnuti remen i lisnice te panično početi prebrojavati svaki novčić? Ako promatramo asketsku skromnost koju su u javnosti na ljetovanju prikazali Inin direktor i šefica Podravke po pitanju štednje već na odjeći i obući preostaje nam se zapitati ako oni koji plivaju u milijunima što je bilo vidljivo iz imovinske kartice Martine Dalića tako štede što tek mi ostali financijski nestabilni građani trebamo poduzeti. Niko će za nas ovog ljeta ostati upamćen po tome što je svaki dan na kupanje odlazio samo s ručnikom oko vrata i u jednim od dvoje kupaćih gaća. Nikad nije imao novčanik uz sebe što znači da ništa nije ni trošio. No, nije imao ni mobitel što znači da na odmoru Ina može funkcionirati i bez direktora koji ima plaću od 130.000 kn. Za razliku od njega Martina je u šetnju ipak ponijela novčanik ali nije mobitel što znači da menadžerica koja uskoro prima milijun kuna bonusa nije stalno na vezi sa svojim poslodavcem za razliku od običnih smrtnika koje njihovi šefovi i šefice stalno proganajaju i zvrckaju na mobitel čak i dok su na odmoru. Slijede detalji priče koja ilustrira kako je vrijeme da premijer Plenković poput njemačkog kancelara saspe istinu u oči hrvatskoj naciji i kaže nam ono što Martina i Niko Dalić očito već znaju - da dolazi crna jesen i zima koju će bezbolno preživjeti samo oni koji su osigurani milijunima ali i koji su štedili i na gaćama i na pićima na Jadranu. No, svjedočili smo još jednom rijetkom fenomenu i isti snimili - Niku Dalića ove godine svrbi na leđima na potpuno istom mjestu kao i prošle godine - no sad hoda sam i češka se po leđima dok je prošle godine to isto radio u društvu Martine Dalić.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

I napokon je šefica Podravke Martina Dalić za vikend stigla  u Petrčane, gdje sa suprugom Nikom Dalićem, bogatim Ininim menadžerom, s mjesečnom plaćom od 130.000 kuna, ima velebnu vilu. No, za divno čudo Martina Dalić hodala je šetnicom u petak 22. srpnja ove godine u predvečerje, od hotela Pinije do rive u Petrčanima ali bez svoga voljenog Nike, koji je tom istom stazom prošao kao i svaki prethodni dan nekih desetak minuta ranije. Niko je na sebi imao tamnoplave muške kupaće gaće bokserice s bijelim prugama kakve stalno nosi što se vidi iz naše prethodne fotoreportaže. Oko vrata je imao tamnoplavi ručnik a na glavi ljetni slamnati šešir. Niku smo sretali danima u takvom izdanju, na kupanje ide bez mobitela i novčanika i to svaki pat u istim kupaćim. Odnosno izbrojali smo ukupno dvoje različite kupaće gaće koje naizmjence nosi.Očito je velika štednja pokucala u živote dvoje najplaćenijih hrvatskih direktora.

Niko Dalić, sudeći po njegovom outfitu, primjenjuje drakonske mjere štednje kao da zna nešto više od nas običnih građana Hrvatske. Možda je super plaćeni član Ine, koji radi u naftnom sektoru u kojem se od ruske invazije na Ukrajinu događa bum cijena, upućeniji u duh nadolazećih kriznih vremena pa štedi svaki novčić za crne dane? Očito je nešto od toga prenio i na svoju separiranu bračnu družicu šeficu Podravke Martinu Dalić dok je i ona na šetnicu stigla u skromnom izdanju. Ljeto je vrijeme kada ženske vole otkrivati dijelove tijela više nego nego u ostalim godišnjim dobima. No, to je doba i kada vole pokazivati u javnosti skupe krpice. Ništa od toga nije zahvatilo Dalićku. Ona je šetnicom prošla u skromnoj 'noname' bijeloj majici i istim takvim hlačama. Iako joj njena menadžerska plaća u koprivničkom gigantu omogućuje i kupnju popularnih i prestižnih marki tipa Jimmy Choo ili neki model s crvenom oplatom Christiana Louboutina tzv. labutinkela ništa od toga nije obula Martina.

Njen izbor za petrčansku šetnicu bile su skromne sandale u boji kože kakve obožavaju gospođe kada prevale osamdesetu. Naime, to je onaj tip udobnih i neelegantnih sandala tipa Deichman koji je na granici s ortopedskim modelima. Model koji je popularan među bakama zbog udobnosti pa se s pravom može reći da je obula bakine sandale. Možda Martina ima loše sjećanje na period kada je Zagrebom hodala sa štakama a prije nego što se vratila u orbitu preuzevši tron Podravke. Naime, tada je zagrebačkom špicom, nakon što je otišla s pozicije potpredsjednice Vlade i ministrice financija i nakon izbijanja afere Borg o čemu smo pisali, Zagrebom kročila sa štakom i gablecom manje više usamljena jer je nadaleko poznata hrvatska socijalna distanciranost od onih koji s visina padnu u nizine bez opipljive funkcije. Vidljivo je to iz fotoreportaže koju smo objavili početkom prošle godine.

Neobično je bilo svjedočiti separiranoj šetnji para Dalić. Naime, u isto vrijeme prošle godine Martinu i Niku moglo se vidjeti u Petrčanima kako zajedno, veselo i bezbrižno šetaju Petrčanima i sretni ispijaju kavu na terasi hotela Pinija, te se potom češkajući vraćaju s plaže o čemu smo također pisali. No, ove godine, čini se, da se sve stubokom promijenilo, jer je Niko bez svoje životne družice puno ranije došao u njihovu velebnu vilu u Petrčane i sam besciljno hodao poznatom šetnicom. Češkao se i ove godine dok je kročio prema hotelu Pinija ali bio je sam samcat što smo i snimili. No, kada se napokon ukazala njegova supruga Martina i dalje nisu bili zajedno. I sljedećg dana dakle u subotu 23. srpnja ove godine Niko je sam išao, u jednim od ukupno dvoje kupaćih gaća koje ima, prema hotelu Piniji, ali Martine nije bilo 'ni na mapi' rečeno ležernim stilom. Svojom separiranom uzastopnom šetnjom supružnici Dalić su potvrdili kako je utemeljena priča o tome kako je Martina ostavila Niku o čemu smo prethodno pisali