Zadnjih desetljeća na odvjetničkoj sceni istaknuo se odvjetnik rodom iz Šibenika sa zagrebačkom adresom. Imao je brojne poznate klijente u rasponu od obitelji makedonskog slavuja koji je poginuo u Hrvatskoj Toše Proeskog, preko majke glumice stradale u prometnoj nesreći Dolores Lambaše, šibenske sutkinje Maje Šupe koja je nepravomoćno bila oslobodila Tomislava Horvatinčića u procesu gdje mu se se sudilo za smrt bračnog para iz Italije koje je usmrtio jahtom a što je sutkinja pravdala sinkopom, odnosno nesvjesticom. Sutkinja Šupe bila je osuđena za mito a Škarica je i tom prigodom, kao i brojnim drugim, žestoko branio prava svoje klijentice pred TV kamerama. Odvjetnik Škarica često gostuje i u udarnim informativnim terminima i javnosti tumači zakone u nekim vrućim situacijama. S obzirom da je ne samo odvjetnik već i doktor znanosti logično bi bilo zaključiti kako pravo i zakone nema samo u malom prstu već i da se privatno drži zakonskih okvira. No, brojni procesi u kojima je bio optužen ali i osuđen svjedoče kako su za njega pravo i zakoni u teoriji jedno a u praksi nešto drugo. Već smo pisali o prekršajnoj osudi nad odvjetnikom Škaricom iz koje je isplivalo kako je sutkinja u postupku pribavila izvadak iz prekršajne evidencije za odvjetnika Škaricu pa je isplivalo kako je prethodno više puta prekršajno kažnjavan. No, to Škaricu nije spriječilo da sutkinji izjavljuje, u istom tom predmetu, kako nikada nije kažnjavan.  Škarica nije samo odvjetnik već i osoba s političkim ambicijama. Na službenim stranicama SDP-a vidljivo je kako se svojedobno kandidirao i u Predsjedništvo te stranke. To i ne čudi uzme li se u obzir da je u Vladi Zorana Milanovića izabran za člana NO-a Croatia osiguranja što su neki mediji nazvali čistim sukobom interesa. Jutarnji je tako u travnju 2012. objavio naslov: 'NOVI PROPUST VLADE Kralj odšteta u sukobu interesa: Zaradio bogatstvo na nagodbama s Croatia osiguranjem, a sada će nadzirati tu tvrtku!?'. No, Škarica je u nekim krugovima poznat i po tome da je oženio veliku ljubav legendarnog košarkaša Dražena Petrovića. O tome je svojedobno govorila Draženova mama Biserka koja je tom prigodom rekla i kako se djevojka s kojom je Dražen bio u vezi 4 godine udala kasnije za sina prvog Draženovog trenera Tome Škarice. O Škaričinoj supruzi imala je samo najljepše riječi. No, priča koja slijedi, iz koje se vidi da je Škarica ponovno na optuženičkoj klupi i to zbog optužbe za kršenja javnog reda i mira svjedoči kako ništa u životu nije ni crno ni bijelo, ni ružičasto ali ni mračno već da je sve negdje između. Da čak i odvjetnik od formata može i sam napraviti razna djela zbog kojih inače potegne u sudnicu kako bi branio druge. Tko zna možda to sve Škarici pomaže u obrani klijenata kao što je svojedobno u sudnici izazvao skandal kada je izvadio nož i to sve, kako je ustvrdio, da bi obranio svoga klijenta. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Krajem travnja prošle godine objavili smo članak pod naslovom: 'ULOVLJEN OD POLICIJE Odvjetnik koji je poznat po zastupanju sutkinje slavne po sinkopi Maje Šupe šlamperajem doveo u pitanje vlastitu obranu, izgubio pravo i na žalbu'. U podnaslovu tog članka naveli smo: 'Krešimir Škarica nesporna je odvjetnička zvijezda i mnogi njegovi klijenti vjeruju kako su u sigurnim rukama kad mu povjere obranu, no priča koja slijedi pokazuje kako i profesionalac njegova ranga može zakazati kada zastupa samog sebe'. Potom smo u kolovozu 2023. objavili članak po naslovom: 'OGLOBLJEN JE Opet osuđen odvjetnik Krešimir Škarica, lagao sutkinji kako nikad nije kažnjavan a kroz presudu isplivao bogat dosje'. U podnaslovu smo naveli: 'Iako  svi znaju kako su u laži kratke noge to ne znači da uvijek netko od onih koji slove za uspješne u svojim profesijama neće pokušati obmanuti sud iako živimo u digitaliziranom a ne kamenom dobu u kojem je sve lako provjerljivo'.

Zanimljivo je kako Škarica nije uspio obraniti samog sebe ali jeste brojne klijente u sličnim situacijama pa tako i pokojnog legendarnog novinara Mislava Bagu koji je bio oslobođen kad ga je zastupao Škarica iako je napustio mjesto nesreće o čemu svjedoči naš raniji članak.No, odvjetnik Škarica ponovno će morati u sudnicu ali ne kao pravni zastupnik već okrivljenik. Naime, pozvan je na Općinski prekršajni sud u Zagrebu zbog prekršaja iz članka 13. st. 1. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Rasprava je zakazana za 29. veljače 20024. u jutarnjim satima kod sutkinje Katarine Jurišić. Osim Škarice okrivljenik je i Fran Šikić. Obojici je izdano i upozorenje:

'Okrivljenik je dužan, do pravomoćnog dovršetka postupka kao i do dovršetka postupka izvršenja odluke o prekršaju, odmah izvijestiti sud o promjeni adrese stanovanja ili namjeri da promijeni boravište. Ako tako ne postupi, sud će poziv ili odluku, koju okrivljeniku ne može dostaviti zbog neprijavljivanja promjene adrese ili zbog očitog izbjegavanja primitka istih, istaknuti na oglasnu ploču suda, te će se protekom osmog dana od stavljanja na oglasnu ploču dostava smatrati uredno obavljenom .... Okrivljenik je dužan osobno pristupiti ispitivanju. Ukoliko se okrivljenik ne odazove pozivu i ne opravda izostanak ili ako bude očito izbjegavao primitak poziva, sud će izdati dovedbeni nalog ..., s time da je okrivljenik dužan snositi troškove svojeg dovođenja i odgode ročišta .....Ukoliko se okrivljenik ne odazove pozivu, a njegova nazočnost i ispitivanje nisu potrebni i ne utječu na zakonito i pravilno donošenje presude, glavna rasprava se može održati i donijeti presuda bez njegove nazočnosti

.....Okrivljenik ima pravo uzeti branitelja po svojem izboru koji može biti nazočan ispitivanju ..., ali se rasprava neće odgoditi zbog braniteljeva nedolaska.Okrivljenik može sudu dostaviti i pisanu obranu.' - piše u pozivu okrivljenima koji je sutkinja potpisala 18. siječnja 2024. godine.Inače Škaricu i Šikića tereti se po čl. 13. st. 1., a to je djelo opisano kao: 'Tko se na javnom mjestu tuče, svađa, viče ili na drugi način remeti javni red i mir kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od 300,00 eura do 2.000,00 eura ili kaznom zatvora do 30 dana'. No, to se tek treba u postupku i dokazati. Proces je pokrenut 28. ožujka 2023. godine. Poziv očito odvjetnik Škarica nije preuzeo na adresi svoje velebne vile u Zagrebu gdje živi sa suprugom Josipom - Renatom koja se prije udaje prezivala Šajić, jer mu je isti oglašen na sudskoj ploči.

O odvjetnikovoj supruzi u intervju je govorila mama pokojne legende Dražena Petrovića. Naime, Biserka Petrović je u jednom intervju otkrila sljedeće: 'Inače, Biserka Draženovu životnu priču rado govori jer tako uspomenu na svog sina čuva od prolaznosti vremena. U jednom od intervjua otkrila je ko je bila Draženova najveća ljubav."Renata Čajić, s kojom se zabavljao četiri i pol godine. Bila je manekenka, ali nije bila sklona brzim i kratkim vezama. Mislim da je to Dražena privuklo. Bila je zaista predivna, pratila ga je dok je bio u Madridu. Razišli su se kada je otišao u Ameriku. Velika je to udaljenost, Dražen je tamo bio zvijezda, djevojke su ga opsjedale. Ne znam, možda je bilo i malo ljubomore. Kasnije se udala za sina Draženovog prvog trenera, koji mu je kao klinac u Šibeniku dodavao lopte", otkrila je u jednom od starijih intervjua majka legendarnog košarkaša Dražena, Biserka Petrović.

Na HTV-u je netom, 15. siječnja prikazan  dokumentarni film 'Naš Mali' autorice Ivane Guberine, posvećen Draženu Petroviću. Kod gledatelja je taj film pobudio brojne uspomene na neprežaljenog legendarnog košarkaša. Mediji su već objavili i kako sin Rade Šerbedžije Danilo, snima film o Draženu pod naslovom 'Nešto jače od mene'. U tom filmu Renatu glumi Romina Tonković. RTL Danas u listopadu 2023. objavio je pirlog u kojem je spomenuta i Draženova velika ljubav Renata. Citiramo:

'Prikazujemo ga kao čovjeka od krvi i mesa, sa svim svojima vrlinama i manama. Mene najviše fascinira ta njegova neuništiva želja za treningom, svakim danom biti sve bolji i dati maksimum od sebe", kaže redatelj Danilo Šerbedžija. A dok većina ljudi dobro zna sve faze Draženove karijere, od Šibenke, Cibone, Reala do Portlanda i New Jerseyja, o njegovu privatnom životu nije se puno znalo ni pričalo. Film će se i toga dotaknuti. Romina Tonković glumi njegovu najveću ljubav Renatu, koja je u stvarnom životu danas u braku sa sinom Draženova prvog trenera. "Najveći izazov je zapravo glumiti živu osobu. Ja sam se našla s gospođom Renatom, ona je jedna predivna duša i diskretna osoba. Zato i nije nikada išla u medije i drži tu priču u principu za sebe", priča Romina.' - objavljeno je na RTL Danas. 

Renata Čajić punim imenom bila je Josipa-Renata Čajić a sada se preziva Škarica. U međuvremenu je diplomirala logopediju i postala članica Upravnog vijeća Poliklinike Suvag. Voditeljica je Službe za terapiju govornih poremećaja. Prema jednoj dostupnoj slici vidljivo je kako joj godine nisu oduzele ništa na ljepoti. Par ima dvoje djece a njihov sin 22-godišnji Roko igrao je za Cibonu a sad studira u inozemstvu. Kada je odvjetnik Škarica bio nominiran za članstvo u pravnoj komisiji FIBA-e 2019. dao je intervju za Šibenski list iz kojeg citiramo dio: 'U knjizi o šibenskoj košarci, koja će uskoro biti tiskana, posebno se spominje dinastija Škarica. Vaš otac Tomislav kao prvotimac, vi kao junior Šibenke, te Vaš sin Roko kao nadareni zagrebački košarkaš…

- Moj otac ili kako ga sad svi zovemo Dida Tome, bio je jedan od pionira tog sporta u Šibeniku. Bio je, kako pričaju stariji Šibenčani, plemeniti igrač odličnog šuta. Poslije je kao trener mladih igrača sudjelovao vrlo aktivno u stvaranju velikog broja ozbiljnih košarkaša koji su potekli iz redova tadašnje Šibenke. Moj sin Roko je završio treći razred srednje škole. Košarku trenira već više od deset godina i trebao bi uskoro srcem i glavom odlučiti koji put će u životu odabrati. Za sad mu i škola i košarka podjednako dobro idu. Velika mu je želja da jednog dana. dok je Dida Tome još u snazi, zajedno kao trojka odigramo barem jedan basket "tri na tri“ na Jadriji protiv pravih basketaša. Iskreno pozdravljam i vašu ideju o tiskanju knjige o Baldekinu. Velika bi bila šteta puno lijepih priča o šibenskim ljudima, životu i sportu prepustiti zaboravu.'. Eto na kraju se može zaključiti kako odvjetnik Škarica ima bogat i ispunjen život u kojem se povremeno dogodi da ne samo da brani druge već mora i samog sebe u raznim sudnicama.