Na vrhuncu moći dok je Ivica Todorić vedrio i oblačio hrvatskim gospodarstvom zacijelo nije ni u najmračnijim noćnim morama mogao zamisliti kakva će ga snaći sudbina pod stare dane niti da će njegova djeca biti na meti raznih nevolja, uključujući i prisilne naplate dugova. No, u Hrvatskoj je sve moguće a poglavito kad se radi o sudbini hrvatskih tajkuna iz 90-ih od kojih je većina neslavno skončala pa tako i Todorići. Nakon što se dogodio lex Agrokor, a tu kompaniju od obitelji Todorić preuzeli vjerovnici predvođeni ruskim bankarima, urušio se svijet dotad nedodirljive hrvatske obitelji koja je živjela u dvorcima u Zagrebu i na moru, letjela privatnim letalima te doslovce plivala u lovi. Kad se obiteljsko carstvo urušilo na red su došli mastodontski sporovi kako oni koje je povelo državno odvjetništvo tako i privatni tužitelji. Jedan od tužitelja je i vlasnik križevačkog trgovačkog lanca KTC Ivan Katavić koji je sudskim, odnosno ovršnim, putem zatražio i naplatu odvjetničkih troškova od starijeg sina Ivice Todorića. Slijede detalji..

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu sutkinja Iva Žutelija Krešić na prijedlog više sudske savjetnice Anite Živković donijela je rješenje u pravnoj stvari ovrhovoditelja Ivana Katavića iz Križevaca. Gazdu poznatog trgovačkog lanca zastupa bjelovarski odvjetnik Zlatko Gregurić. Ovršenik je Ante Todorić a ovršno je rješenje doneseno povodom zahtjeva za naknadu troškova i to 28. rujna 2022. godine. No, tek je sada i objavljeno. Navedimo kako je sutkinja kći poznatog novinara Željka Žutelije te supruga poznatog zagrebačkog odvjetnika Rafaela Krešića koji je postao poznat jer je u vrijeme dok je bio sudac oslobodio Zdravka Mamića za govor mržnje o čemu smo pisali. Kao odvjetnik je zastupao 'Fantoma' s Trešnjevke o čemu smo pisali a koji je nedavno opet lišen slobode zbog neovlaštenog snimanja i uhođenja svoje žrtve.

U sudskom rješenju piše: 'Nalaže se ovršeniku platiti ovrhovoditelju trošak postupka u iznosu od 1.250,00 kuna / 165,90 Eura zajedno sa zakonskom zateznom kamatom tekućom od 28. rujna 2022. godine pa do isplate, koja se određuje za svako polugodište uvećanjem prosječne kamatne stope na stanja kredita odobrenih na razdoblje dulje od godine dana nefinancijskim trgovačkim društvima izračunate za referentno razdoblje koje prethodi tekućem polugodištu uvećanoj za 3 (tri) postotna poena, sve u roku od 8 (osam) dana'.

Iz obrazloženja je vidljivo kako je ovrhovoditelj 10. lipnja 2022. godine podnio zagrebačkom sudu 'zahtjev za naknadu troškova postupka u ukupnom iznosu od 1.250 kuna i to u odnosu na: trošak pribave potvrde pravomoćnosti i ovršnosti u iznosu od 250 kuna te trošak sastava zahtjeva za izravnu naplatu upućen Financijskoj agenciji u iznosu od 500 kuna te trošak sastava zahtjeva za naknadom troškova u iznosu od 250,00 kuna, sve uvećano za 25 posto PDV-a'. Sutkinja Žutelija - Krešić utvrdila je osnovanost zahtjeva jer je 'sukladno čl. 14. st. 4. Ovršnog zakona ovršenik dužan ovrhovoditelju nadoknaditi troškove koji su bili potrebni za ovrhu'.

Izvršila je i uvid u sudsku dokumentaciju i to: preslik zahtjeva za izravnu naplatu od 12. svibnja 2022. godine, preslik potvrde pravomoćnosti i ovršnosti ovršne odluke, preslik rješenja Općinskog suda u Bjelovaru, Stalna služba u Križevcima. Protiv tog rješenja Ante Todorić može se žaliti u roku od 8 dana od dana primitka a o žalbi odlučuje Županijski sud u Zagrebu. Istaknimo kako je tužitelj dobitnik HGK-ove Zlatne kune za životno djelo za 2019. godinu. Njegov trgovački lanac KTC d.d., ima tisuće zaposlenih, godišnji promet mjeri u milijardama. KTC trenutno surađuje s više od 500 kooperanata.

Križevački gazda Ivica Katavić 2007. proširio je biznis i na turističko-ugostiteljsku djelatnost kupnjom Aparthotel Milenij u Baškoj Vodi te hotela u Makarskoj. Bivši predsjednik Stjepan Mesić 2007. odlikovao ga je Redom Danice hrvatske s likom Blaža Lorkovića. Otac je dvaju sinova, Ivice i Siniše, djed šestero unučadi a u medijima je odjeknulo kada je 2016. oženio 40 godinu mlađu i atraktivnu izabranicu Sanelu. Zanimljivo je kako na svom Facebook profilu supruga Todorićevog ovrhovoditelja objavljuje setove slika ali na kojima je isključivo samo ona ili pak u društvu kućnog ljubimca ali niti jednu gdje je sa svojim moćnim mužem.